Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (82-71)


Καλημέρα σε όλους!
Μόλις πήρα γραμμή ότι πρέπει να ξαναγράψω το μισό κείμενο, μιας και το copy δεν έπιασε...
Τα νεύρα μου είναι σε αθλία κατάσταση, είμαι στη δουλειά και προσπαθώ να βρω ευκαιρία να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου (μέσα σε όλα τα άλλα), χθες δε κατάφερα να πάω στο ΣΕΦ και όλη την προηγούμενη εβδομάδα απλά δεν έχω κοιμηθεί. Να βάλω και ένα 38 πυρετό στη σούμα? Ράκος μάγκες....
ΟΚ, θα το γράψω επιγραματικά γιατί βαριέμαι. Κρατώ το ροζ φύλλο αγώνα, ότι ο Μπαρτζώκας χθες ήταν καλός και ότι ο Law θέλει χοντρή τιμωρία. Είδα ότι κάμποσοι Ολυμπιακοί και σε αρκετά sites, μείνανε στο ότι " τον ξάπλωσε τον βάζελο με μιας"...Το μυαλό μας και μια λύρα λέω εγώ.
Γιατί όλα αυτά περί "τσαμπουκάδων σε (πρώην) βάζελους" τα ακούω βερεσέ και δεν είναι για ανθρώπους που αγαπάνε το Θρύλο. Άλλο μαγκιά, άλλο ηλιθιότητα. Και στον Πειραιά τουλάχιστον αυτό το πράμα, έχει διακριτούς ρόλους αιώνες τώρα. Και ενώ ήταν χθες σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατάσταση (οι Αμερικάνοι το λένε "on fire"), είχε σκοράρει 13 πόντους σε 12 λεπτά, το momentum (που λέει και ο Σκουντής) ήταν με το μέρος μας, πάει και κρεμάει την ομάδα. Αν ήμουν στη θέση των Αγγελόπουλων και του Μπαρτζώκα, θα του 'χα κόψει τα ποδάρια! Έχεις χάσει πριν από δυο-τρείς μέρες ένα βασικότατο play maker, ο Κατσίβελης που μπορεί να βοηθήσει είναι και αυτός εκτός, είσαι αντικειμενικά ο αμέσως επόμενος καλύτερος αμυντικός της ομάδας (όταν έχεις κέφια) και πας και τα κλοτσάς όλα! Way to go ρε μάστορα... Δηλαδή ΟΚ, ο Μπαρτζώκας τι πρέπει να κάνει που μένει με δυο guard σε όλο το παιχνίδι? Και ευτυχώς (πάλι) που ο Σλούκας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση χθες. Βασικά έτσι όπως το είδα, έκανε τη δουλειά όλων. Και του Βαγγελάκη και του Law και τη δική του μαζί! Τον ΜακΚάλεμπ τον έσβησε (άντε και στον Διαμαντίδη), πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα θέμα ΔΙΑΘΕΣΗΣ και δουλειάς είναι, έτσι ρε Κωστάκη? Σε πιστεύουμε όσο λίγους, κάνε μας περήφανους! Ο Σπαν έδειχνε να κλατάρει εκεί προς το τέλος λόγω αυτής της μανούρας με τον Law και έχεις καπάκι δυο σετ από βάζελο την επόμενη εβδομάδα (δείτε πόσα λεπτά έχει παίξει στα τελευταία τρία ματς και ανησυχήστε ελεύθερα)... Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
Δεν είμαι από αυτούς που χαλάστηκαν από το "χαλαρό" στο τέλος και τη μείωση της διαφοράς, έπρεπε να πάρουν ανάσες κάποια παιδιά και τις πήραν. Δεκτές οι όποιες ενστάσεις βέβαια για αυτούς που παίξανε, αλλά και 11 ποντάκια - είναι 11 ποντάκια. Ο Πριντ ευτυχώς πια ανακάμπτει μιας και πρέπει να είναι ο μόνος που πάει σύμφωνα με το "πρόγραμμα" (αν ισχύει αυτό και δεν είναι urban legend). Έκανε την "κοιλιά" του και ανεβαίνει σταδιακά. Ο Πέρο δε μπορώ να καταλάβω γιατί κινείται τόσο καιρό στην μετριότητα? Για τον Powell δε, πραγματικά απορώ..? Το ξαναλέω, μήπως να κοιτάξουμε για 5αρι? Ο Κατσίβελης πρέπει να παίξει και ΠΟΝΑΜΕ κυριολεκτικά στα σέντερ.
Όταν κάποια στιγμή (πόσο ρε πούστη μου θα συνεχιστεί αυτό, δε "παίζει", πάμε δυο μήνες τώρα) φορμάρουμε θα 'ναι κρίμα έτσι πως βλέπω τις ομάδες (Ρεάλ, Μπάρτσα, CSKA - btw, ματσάρα το χθεσινό, ευτυχώς για ακόμη μια φορά που στείλαμε τον Τεόντοσιτς όταν έπρεπε!) να μείνουμε χωρίς τερατάκι στα μετόπισθεν... Μου άρεσε πολύ και ο Στράτος χθες, που εκτός των άλλων μάζεψε 9 rebound(!!!). Όχι άσχημα έτσι?
Τεσπά, δεν νομίζω ότι επιδέχεται κάποιας άλλης ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι, τουλάχιστον έτσι πως το παρακολούθησα από stream. Πήραμε το πρώτο από την σειρά των τριών που ΚΑΙΕΙ και συνεχίζουμε. Απλά να σημειώσω ότι δεν είναι ΤΟΣΟ κακή η Ulker, ειδικά στο τρίτο 10λεπτο παίξαμε την άμυνα που ξέρουμε και αυτός ήταν ο λόγος που φάνηκαν χαϊβάνια οι "Τούρκοι". Ρωτήστε και την Κίμκι για αυτό, άμα δε πιστεύετε εμένα. Νομίζω ότι θα κάνει και άλλες κηδείες και θα είναι βασικός ρυθμιστής της τελικής κατάταξης του ομίλου.
Για το ματς με τις κοκόνες, θα τα πούμε λογικά με νέο ποστ το Σαββατοκύριακο. 

12 σχόλια:

  1. μιχαλη συμφωνω σε καποια και διαφωνω σε αλλα..θεωρω οτι η φενερ ειναι πραγματικα πολυ κακη ομαδα..ισως ειναι και η χειροτερη σαν ομαδα..εννοω σε σχεση με το υλικο που εχει..οσον αφορα τον μακαλεμπ οσους γινοταν μας εβαλε..ποσους να βαλει?τα ιδια και ο μπογκντανοβιτς..τα ιδια και ο αντερσεν..απλα αυτος ο τροπος δεν κερδιζει ποτε μια σοβαρη ομαδα οπως ο ολυμπιακος..η φενερ παει συνεχεια στο 1-1..αυτο ειναι το παιχνιδι της..εμενα η ομαδα δεν μου αρεσε και παλι..αλλα τι κριτικη να κανω οταν παιζαμε χωρις ασο για σχεδον ολο το ματς??η ομαδα θα φανει με σοβαρες ομαδες τι ψαρια μπορει να πιασει..τωρα για τον παουελ εγω θα ειμαι υπομονετικος γιατι ειναι απο τραυματισμο..εβλεπα χθες τον ουιμς της τσσκα..και αυτος τα ιδια χαλια..και ειναι τριτη βδομαδα μετα τον τραυματισμο του..αυτοι που δεν δικαιολογουνται για εμενα ειναι οι γκετσε και αντιτς..πραγματικα αθλιοι..ειδικα ο γκετσε ειναι για ποδι..ο ανθρωπος δεν κανει τπτ..παιχτες που απλα μπορουν να σουταρουν καλα στην αδυναμη πλευρα ειναι χιλιαδες..εμεις γιατι τον εχουμε αυτον???τα ιδια ισχυουν και για αντιτς..πολυ μικρη η προσφορα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Γκετσε πρεπει να παρει ποδι, ειδικα τωρα που εχουμε θεμα με τον τραυματισμο του Μαντζαρη. Ας παρουν καποιον με μικρο συμβολαιο αλλα οταν μπαινει να μην ειναι αρνητικος. Ας εχει μονο καλη αμυνα για να ξεκουραζει καποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πέρο είναι «γνωστή» αδυναμία μου οπότε και να θέλω δε μπορώ να τον κρίνω (εντελώς) αντικειμενικά,
    παιδιά. Βλέπω ότι δε τραβάει, αλλά βλέπω ότι κάνει και πολύ αθόρυβη δουλειά (rebounds, σπρωξίδι). Στη μέση είναι κάπου τα πράγματα, αλλά επειγόμαστε για τον καλό Άντιτς άμεσα. Ο Πάουελ όσο και να ανέβει, δε πρόκειται αμυντικά να βοηθήσει στο έλάχιστο. Το χω αποδεχθεί πια. Οπότε, γιατί να μην πάρουμε έναν άλλο? Για να μη φανεί ότι κάναμε λάθος? Αφού το κάναμε και μπορούμε να το διορθώσουμε γιατί όχι? Το ότι πληρώνουμε/πιάνουν θέσεις Γκέτσε/Μαυροειδής επίσης δε το πιάνω... Αν και από αυτόν τον Πάουελ, καλύτερος ο Μαυροειδής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Μιχαλη, χθες ο Law ηταν απαραδεκτος με την ενεργεια του ενω εκανε ματσαρα μεχρι στιγμης. Θα μου εξηγησει καποιος γιατι ο Σπανουλης τελευταια δεν τα παει καλα με τις βολες? Ειναι δυνατον να κερδιζει τοσα φαουλ και να χανουμε ευκολους ποντους? Το ειχε και σε προηγουμενο ματς θυμαμαι ενω παλια δεν τις εχανε ετσι. Ο Περπε επιτελους εκανε καλο ματς, αντε να ανεβει, πηρε ριμπαουντ και δεν εκανε τραβηγμενα (υπο πιεση) σουτ οπως εκανε παλια. Ο Παουελ δειχνει ελλειψη διαθεσης. Φαινεται στο βλεμμα του, μπαινει και δεν γυαλιζει το ματι του. Δεν πιστευω οτι ειναι λογω τραυματισμου μονο. Ο Πριντεζης σταθερα καλος στην επιθεση αλλα στην αμυνα εχει θεμα, βεβαια χθες ειχε πολυ ζορικο αντιπαλο. Η Ουλκερ ηταν καφενειο παντως, μηδεν ομαδα, απλα ειχε 3 παιχτες που την τραβουσαν στο σκορ σε 1vs1. Θυμισε Αρμανι... Παντως φανηκε οτι την ψιλοπαλευουμε στη περιφερεια, ψηλο χρειαζομαστε 100% ο Παουελ απλα δεν μπορει να προσφερει τπτ. Δεν καταλαβαινω τη λογικη να εχεις παιχτες στο παγκο που μπορουν να βοηθησουν μονο επιθετικα. Οσο καλοι και να ειναι οταν τους πετας παγκο στο 95% του αγωνα δεν γινεται να μπουνε ξαφνικα και να βοηθησουν στο σκοραρισμα. Θα εχουν χασει την αυτοπεποιθηση τους οποτε παει και το σουτ. Αμα ειναι να εχεις μονοπλευρους παιχτες στο παγκο ας ειναι καλοι αμυντικα οπου αυτο ειναι κυριως θεμα διαθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ
    -τα επιθετικα συστηματα τις ομαδας.μου φαινεται πως παμε χυμα και βασιζομαστε στις καλες εμπνευσεις των παικτων και στο ποσο ευστοχοι θα ειμαστε!
    -η κινηση του λο.απαραδεκτος!επαγγελματιας παικτης,αν το επαιζε πιο ωραια θα διωχναν μονο τον αλλον.
    -το οτι ο μπαρτζωκας δεν πηρε θεση σ αυτο,να το καταδικασει και να κραξει και τον παικτη του.
    -ο γκετσεβιτσιους,παλια εμπαινε,εβαζε κανενα σουτ (ετρωγε τρια πισω).τωρα μπαινει δεν βαζει ΚΑΝΕΝΑ σουτ (κι εξακολουθει να τρωει πισω.).ισως να ηρθε η ωρα να φυγει και να αντικατασταθει.δεν βοηθαει ουτε στα ματς της α1 πια!
    -που δεν ηταν γεματο το γηπεδο.αλλα ουτε κι εγω πηγα.μενω σαλαμινα και ειχαν απεργια τα μεσα.οποτε ισως να το προσπερασω αυτο.
    -ο αντιτς(ξερα).
    -ο παουελ.οπως λεει κι ο φιλος απο κατω δεν υπαρχει θεληση.ουτε αμυνα παιζει,ουτε στα ριμπαουντ παει,ουτε τα σουτακια περνει,ουτε 1 πικ εν ρολ δεν βγαζει!(και ουτε προκειται απ οτι φαινεται!μακαρι να βγω ψευτης!)
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ
    -ο σλουκας,αυτος ο παικτης με πορωνει απιστευτα!πιστευω πως θα ειναι ο επομενος ηγετης του ολυμπιακου.πολυ χρησιμος.μακαρι ο μπαρτζωκας να το δει αυτο κι αφου επιστρεψουν οι αλλοι.για εμενα στην περιφερεια την παλευουμε αμα δεν ειχε τραυματηστει ο μαντζαρης.στο 5 ποναμε ακομα!
    -ο περπερογλου.παιδια σε μερικες φασεις γεμισε τοσο πολυ που εκανε boxout σχεδον μονος του,απιστευτη ενεργεια στα ριμπαουντς και σωστες τοποθετησεις.
    -ο σερμαντινι.αλλα αυτος παντα μου αρεσει.
    -που ο παπανικολαου συνερχεται απο θεμα συμπεριφορας,δεν τραβαει μαλια και τα λοιπα.καλυτερα θα το δουμε στο ντερμπυ αυτο!
    -ο μπαρτζωκας.απλα δεν ηταν κακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδια εμενα ενα πραμα με πειραξε και οχι μονο χθες.πολυ καταχρηση σουτ οχι υποτιθεται απο τους σουτερ σου.δεν γινεται ο πριντ να εχει 1-6.και δεν ειναι η πρωτη φορα..μας εχει αποδειξει οτι βελτιωθηκε μεσω τρομερης δουλειας.ας καθεται μετα την προπονηση να σουταρει χιλαι τριποτνα να βελτιωθει.οι αντιπαλοι τον αφηνουν επιδειτκικα να σουταρει.εβαλε περσι το τεραστιο τριποντο που μας εδωσε το εναυσμα για την προκριση,αλλα νισαφι πια.η βελτιωσου η μην κανεις καταχρηση..
    ο πετροβιτς εκανε 1000 σουτ πριν την προπονηση μονος του αφου ειχε τα κλειδια του γυμναστηριου και χιλια μετα ετσι για ξεμουδιασμα..γεγονος...στο μονο που μπορει να κανω λαθος ηταν τα σουτ.μπορει να ηταν απο 2000 πριν και μετα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλος ο Σλουκας και μενα μου αρεσει πολυ σαν παιχτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειχε ελευθερα σουτ ομως, αμα αρχισουμε να μην σουταρουμε ουτε σε ελευθερα θα μας παιξουν μια ζωνη και θα μας εγκλωβισουν. Πρεπει απλα να βελτιωθει με προπονηση ωστε να μπαινει καλυτερο ποσοστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Joe! Θα πιάσω αυτό εδώ: "Θα μου εξηγησει καποιος γιατι ο Σπανουλης τελευταια δεν τα παει καλα με τις βολες? " ΜΑΤΙ αδερφέ! Δε κάνω πλάκα, ούτε τα πιστεύω αυτά, αλλά δε παίζει. 1/6?????? Και στοίχημα να το 'παιζα, θα χεζόμουνα στο τάλιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίος! Λοιπόν, θα βάλω ενστάσεις στον Άντιτς (αφού το ξέρεις...χεχε) και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Πάρε τα δικά μας παραδείγματα. Δε θα παιξαν και για κάποιους πιστούς στραβές σα και εμάς? Εμένα δε με χαλάει το εφταμισάρι για μπάσκετ, αρκεί να κασάρει και όχι μόνο στα ματς με ζελέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και όχι μόνο για τον Πριντ, Σάββα... Και ο Πέρο. Αφού το γουστάρετε και το 'χετε. Δουλέψτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά προς επιβεβαίωση αυτών που είχα πει ότι οι Αντετοκούμπο είναι Γαυράκια και από πέρυσι τουλάχιστον, κόβουν βόλτες στο ΣΕΦ...
    http://www.gazzetta.gr/paraskinia/article/367400-eidan-olympiako-oi-antetokoympo

    Τον χάσαμε τον έναν, ας μη χάσουμε και τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή