Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Fight Club!

Καλησπέρα παίδες!
Δε βγάζω επουδενί τον εαυτό μου στην απ’ έξω (έχω ούτως ή άλλως σαρώσει το διαδίκτυο αυτές τις ημέρες για κάθε όνομα που μπορεί να ‘χει προταθεί/εξετασθεί από την ΚΑΕ ή όχι) αλλά όπως λέει και η γνωστή ρήση: «Έχουμε αγώνα αύριο». Και μάλιστα δυσκολότατο, τον ένα από τους τρεις που λίγο-πολύ θα καθορίσουν την ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια και τους στόχους της, οπότε...
Τα κεφάλια μέσα! Και όταν λέω μέσα, εννοώ, ΜΕΣΑ! Θα πρέπει ΤΩΡΑ που το κλίμα είναι στραβό, να ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να το φάει και ο γάιδαρος.
ΠΛΑΤΗ μάγκες, όπως κάνουμε πάντα εμείς οι Γαύροι και παντού! Γιατί αν το ένα βασικό συστατικό του DNA μας είναι η γκρίνια και η μουρμούρα, το άλλο είναι ότι (ειδικά) στα δύσκολα γινόμαστε μπετόν αρμέ και αυτό το ξέρουν καλύτερα και από εμάς....«οι άλλοι». Ξέρω ότι όλα αυτά τώρα ακούγονται (διαβάζονται) σαν αποτυχημένες και χιλιοειπωμένες ρεκλάμες, αλλά δε μου βγαίνει αλλιώς, sorry. Το ΣΕΦ (από) αύριο θα πρέπει να είναι φίσκα, τίγκα και στην τσίτα. Να θες να πας για κατούρημα και να σκέφτεσαι ότι θα χάσεις 10 λεπτά από την ζωή σου στο περίμενε. Γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ να διαβάζω για «Χάλα Πιονίρ», «ΟΑΚΑ» και «Γιαντ Ελιάου»... Αν είναι δυνατόν?! Να παίζει η ομάδα μας σε κάποιο μεγάλο θεσμό (πόσο μάλιστα να ‘ναι και ο Πρωταθλητής αυτού) και να αφήνουμε κάποια γατάκια να μιλάνε για «καυτές έδρες»... Αλλά ΕΜΕΙΣ φταίμε και κανείς άλλος. Το γιατί και πως είναι μεγάλη κουβέντα και όχι της παρούσης, με πολλές συνισταμένες πιθανόν αλλά και σφάλματα, τώρα όμως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το κάνουμε κόλαση! Χωρίς μουρμούρες στην όποια στραβή, χωρίς άγχη και χωρίς βιασύνες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όσοι κατηφορίσουμε για το Φάληρο αύριο και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για αυτό, τον οποίο και τον ξέρουμε και θα τον πράξουμε.
Δε παίζουμε καλό μπάσκετ, είναι ηλίου φαεινότερον, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ρε γαμώτο και μάλιστα ΤΩΡΑ. Το τι θα κάνει το τεχνικό τημ και οι Αφοι, τελειώνει για μας σε φιλολογικό επίπεδο. Άλλοι έχουν και τα γένια και τα χτένια. Εμείς πρέπει όμως να ‘μαστε στα νύχια μάγκες! Γιατί πολλές φορές είπαμε ότι είναι do or die η κατάσταση, αλλά τώρα ΟΛΟΙ μας το νιώθουμε ότι πραγματικά δεν υπάρχει αύριο. Μη κοροϊδευόμαστε. Ή θα τους κόψουμε τον βήχα ή θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε. Πρέπει πάση θυσία να θυμίσουμε στα παιδιά ότι όχι πολύ - ένα χρόνο πίσω, ήταν η ΟΜΑΔΑ που έπαιζε ξύλο για πλάκα, παντού και με οποιονδήποτε! Το fight club που ήξερες ότι για να περάσεις από πάνω του, θα έπρεπε να ΦΤΥΣΕΙΣ ΑΙΜΑ. Το club που ΚΑΝΕΙΣ δε γούσταρε να βρει στο διάβα του...
Δεν υπάρχει κάτι μπασκετικό να γράψω γιατί τώρα είναι άλλη φάση. Και εγώ προσωπικά και μόνο που θα ξαναπετύχουμε τους Μπατίστ και τον Σάτο, το βλέπω σα προεόρτιο των ματς που έρχονται με τις κοκόνες.
Πρέπει να την δούμε αλλιώς και αφού δεν υπάρχει Αγγέλου φέτος με εκείνα τα καυλωτικά πινακάκια, πρέπει να υπάρχουμε εμείς. Γιατί το νιώθω ρε πούστη μου, όσο ντεφορμέ και να είμαστε, όσο κακά και να παίζουμε, όσο και να μας έχουν γκαλμιριάσει και να μη τελειώνουν τα προβλήματα, όσες λάθος επιλογές και να κάναμε, υπάρχουν κάποιες σταθερές ΑΚΟΜΑ... Μπορούμε ΤΩΡΑ να κάνουμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ένα μόνο χρειάζεται, έ-ν-α-!) και να τα σπάσουμε όλα. Η ψυχολογία της ομάδας πρέπει να ανέβει και θα ανέβει, ΤΕΛΟΣ.

13 σχόλια:

  1. Tαλιμπαν με εκανες !!! Θα ζωστω με εκρηκτικα για να ερ8ω Σεφ !!! Μιχαλη μου εκτος απο την Εφες, την οποια νομιζω ευκολα ή δυσκολα οτι 8α παρουμε, ακολου8ει Δευτεριατικο Τραπεζι με σπεσιαλιτε λαγο στιφαδο! Και δεν ειμαι εμπα8ης αλλα δωσαμε αερα με την ηττα στη Πυλαια, και τον αερα πρεπει να τον παρουμε πισω... Αμα χασουμε απο κανεναν κωλοτουμπα Μπανκς, Καπονο που ειναι πιο αργος απο Λαζαρο Παπαδοπουλο στα ποδια, Ουκιτς που βαζει το κεφαλι κατω και οποιον παρει ο χαρος, ε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετράν μου, είδες το διαιτητικό τριολέ για Δευτέρα? Τανατζής, Πηλοϊδης και Κορομηλάς....Αχαχαχαχα! Βρε άι στο διάολο, ακόμα δε βάλατε μυαλό? Ακόμη ρε σιχάματα? Για κοπιάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ομαδα πρεπει να κερδισει αυτα τα δυο ματς και θα τα κερδισει..
    ας ελπισουμε οτι το αυριανο ματς θα ειναι το εναυσμα για μια νεα αρχη..
    οι παικτες θα γινουν τουρκοι αφου παιζουν με την φενερ και τη δευτερα θα εχουμε οθωμανικο δικαιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξερω γιατι δεν εχω το ιδιο αισθημα μ εσας!τα φοβαμαι και τα 2 παιχνιδια!οχι γιατι θα παιξουμε με καμια σοβαρη ομαδα αλλα γιατι δεν παιζουμε οπως πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πετρο διαφωνω για την δευτερα..εγω βλεπω 50-50..θα εχουμε μεγαλο προβλημα με τους ψηλους..ειμαστε σε κακο φεγγαρι..θα μου πεις γιατι αυτοι τι παιζουν?και αυτοι τα χαλια τους εχουν..αλλα εμενα μου φαινονται γεματοι σε ολες τις θεσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν φοβαμαι τοσο το αυριανο ματς γιατι η φενερ δεν ειναι ομαδα..ι σιενα ηταν πιο ομαδα..και απο οτι ακουσα ερχονται και χωρις τον πρελντζιτς που ειναι πολυ καλος παιχτης..απο την αλλη το ματς με τον βαζελο το φοβαμαι παρα παρα παρα πολυ..ειμαστε και ατυχοι με τον βαγγελη γιατι θα επιανε διαμαντιδη..τεσπα μακαρι να διαψευστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδες ηθελα να σχολιασω ολα αυτα που εγιναν τις τελευταιες μερες την ηττα απο τον μπαοκ τον τραυματισμο του μαντζαρη αλλα δεν προλαβαινα για κανενα λογο και απο το κινητο δεν τα δειχνει μετα τα σχολια.

    δεν εχει νοημα να πουμε τιποτα για τα λαθη που εχουν γινει για το οτι δεν παιζουμε καλα ή για τις αλλαγες που θα γινουν στο ροστερ ( αν και εγω κανω κρα για να μαθω ) γιατι ακομα και αυτες θα γινουν μετα απο τα τρια ματς που κρινουν ουσιαστικα τους 2 στοχους και καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο τον 3ο της χρονιας.
    πρεπει να θυμηθουν τα παιδια το μπασκετ που αδιαμφισβητητα ξερουν πρεπει να βρουν ξανα τους ρολους τους και την ψυχολογια τους.
    το αν θα γινει δεν το ξερω και να σας πω την αληθεια δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος .φοβαμαι πολυ αυτα τα 3 παιχνιδια και θα εκνευριστω πολυ να μας παρει το κυπελλο ή το πλεονεκτημα οι βαζελοι γιατι δεν τα αξιζουν.


    Υ.γ . ειπα να μην γκρινιαξω αλλα στο πρωτο ματς με το βαζελο δεν καναμε την τελευταια επιθεση...μπορει να μου εξηγησει καποιος το γιατι; εγω λεω οτι ειναι χαλαροτητα και φοβος απο coach ας παρουμε την νικη και οπως να ναι...ελπιζω να μην το πληρωσουμε γιατι μετα θα λεμε παλι για απιστευτα πραγματα που συνεβησαν και για ατυχια


    ελπιζω να τα πουμε συντομα κατω απο το post για την νικη με την φενερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γελουσα και εγω απλα... Ομως Μιχαλη μου κακα τα ψεματα, αμα παιξουμε τη μπασκεταρα μας δε μπορουν να μας κανουν να χασουμε απο κανενα σφυριγμα. Αμα το ματς παει στο ποντο γιατι δεν ειμαστε καλοι, ε εκει τα σπορια ξερουμε ποιος 8α τα παρει... Και τα σπορια ισως να κρινουν νικητη, και κατα συνεπεια πρωτα8λητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχουνε μεγαλο προβλημα στα γκαρντ και αυτοι στη δημιουργια. Εγω το λαγο στιφαδο δε το ειπα τοσο οτι 8α νικησουμε ευκολα, απλα κατι σχολια περι εξοχικου κτλπ δε μου αρεσουν κα8ολου. Οπως εμεις λεγαμε στον πρωτο γυρο οκ εχουμε καλυτερη ομαδα, αλλα και το ΟΑΚΑ ειναι ΟΑΚΑ κακα τα ψεματα. Ετσι και τα λαγουδακια πρεπει να μαθουν να σεβονται 5 πραματα... Αλλιως να μη τους σεβαστει κανεις εκει μεσα, να χασουνε 20 να βγαλει την αλλη μερα η πρασινη πρωτοσελιδο τι γινετε στη μπαλα και κατω κατω δεξια γκριζοι λυκοι, γκριζα φαντασματα, για κατι προβατα που τους πιστευουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα στην παρέα!

    Επειδή είμαι στη δουλειά και δεν έχω πολύ χρόνο να απαντήσω ξεχωριστά καθώς επίσης λίγο-πολύ όλοι μας τις ίδιες ανησυχίες/ενστάσεις έχουμε για την ομάδα, θέλω απλά να μοιραστώ το εξής ρε αδέρφια. Έκανα ένα flashback στις σημειώσεις μου για την ομάδα (είμαι καμένος εντελώς έτσι?) ένα χρόνο πριν και εξεπλάγην με το τι έγραφα. Και ναι μεν τότε κανείς δε μας περίμενε στη γωνία και απλά βλέπαμε σημάδια και ανεβαίναμε τα σκαλιά ένα-ένα, αλλά και ΤΟΤΕ είμασταν σε χάλια κατάσταση. Δε το έλεγες και μπάσκετ αυτό που παίζαμε, αλλά εμείς στα παπάρια μας... Γιατί βλέπαμε κάτι καλό να γενιέται και απλά στηρίζαμε. Τι θέλω να πω? Ότι απλά έχω κάποιες δεύτερες σκέψεις (πιθανόν και λάθος, έτσι?) για το πέσιμο που ρίχνουμε ώρες-ώρες, εστω και αν φέτος είμαστε οι Πρωταθλητές και όχι οι καμικάζι. Και τότε το 2πλο στην Τουρκία ήταν που "γύρισε" την ψυχολογία και τα κάναμε πουτάνα όλα! Γιατί όχι λοιπόν και φέτος? Τι ζητάμε εμείς από τα παιδιά, νέα Ευρωλίγκα καπάκι? Προφανώς και όχι, απλά να γίνουμε ξανά μαι "have no fear" ομάδα! Να κατεβαίνουμε και να παίζουμε αυτό που μπορούμε. Είμαστε ντεφορμέ? ΟΚ, χεστήκαμε, αλλά παίξτε για κάθε "χαμένη" μπαλιά, για κάθε "σκοτωμένο" rebound και εμείς θα μαστε ευχαριστημένοι, σωστά? Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους ξαναθυμίσουμε και αποφορτώσουμε από το βάρος του ΠΡΕΠΕΙ. Το μόνο "πρέπει" που θέλουμε ρε μάγκες είναι να παίζετε 100% και ας χάσετε. Αυτό μόνο! Για αυτό λέω ότι πρέπει από σήμερα εμείς απλά να είμαστε δίπλα. Γάμησέ τα και λάθος rotation και τις λάθος επιλογές και όλα! Ότι έγινε, έγιε και δεν αλλάζει . Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβιώσουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι πια έχουμε μέταλλο γιατί αρχίδια το'χουμε αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτουμε. Πάμε και όπου βγάλει λοιπόν. Ταλιμπάν ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορουμε να παρουμε και τα 2 ματς. Αν ειχαμε Μαντζαρη δεν το συζητω δεν θα φοβομουν κανενα απο τα 2. Η ελλειψη του με κανει και αγχωνομαι για την περιφερειακη μας αμυνα λιγο, αλλα μπορει να καλυφθει το προβλημα για 2-3 ματς αν βγαλουμε ψυχη! Ο Παο με φοβιζει λιγο πιο πολυ απο τη Φενερ επειδη εχει καλη αμυνα, αλλα για να μας παρει τη διαφορα πρεπει με την χαλια επιθεση που εχει, πρεπει να παιξουμε και μεις πολυ χαλια. Περιμενω καλα ματς απο Σλουκα και ψυχη απ ολη την ομαδα! Παπανικολαου πιστευω ηρθε το ματς να ανεβεις και συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι ρε joe, πρέπει ένας εκ των Παπ-Περπε να πιάσουν απόδοση επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε γαμωτο τι ειναι αυτο το πραγμα? Μολις παει η ομαδα να ξεφυγει κατι γινεται να χαλασει το μομεντουμ. Ριχνει μπουνια ο Σατο και με την αντιδραση του Λο μενουμε πλεον με Σπανουλη Σλουκα μονο και τον τρυπα. Πνευμονια και στους 2 γιατι ζορικο το 2ο ημιχρονο χωρις το Λο που εκανε και ματσαρα ρε γαμωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή