Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στραβαρμενίζουμε...

Καλημέρα.
Δε πρόλαβα τίποτα χθες από το παιχνίδι στην Πάτρα. Αυτά όμως που μου είπατε, και αυτά που διάβασα και αλλού από "εμάς" (εννοώ τον κόσμο, φιλάθλους/οπαδούς) έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτά που γράφουν τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ... Μέχρι ενός σημείου δεκτό, αλλά πραγματικά 1. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν? και 2. Ως πότε θα κρύβεται (και καλά...) αυτή η γύμνια..? Γκεμπελικοί μέχρι τα μπούνια, προπαγάνδα και "εσύ" που βλέπεις ξεκάθαρα κάποια πράγματα, είσαι αντι-ολυμπιακός, κρυφο-βάζελος κτλ...Γεμίσαμε αντι-Ολυμπιακούς ρε γαμώτο, κοίτα να δεις...
Επειδή με/μας έχουν ζώσει τα φίδια κυριολεκτικά και τουλάχιστο εγώ, βλέπω στην ομάδα ΟΛΟΙ να έχουν το μυαλό τους όχι στο ματς με την Μακάμπι που είναι ζωής και θανάτου, αλλά στην έφεση και την χαρτούρα, κάνω copy/paste μια ερώτηση που έθεσα χθες στο Νίκο Βαρλά (σας έχω πει πάρα πολλές φορές ΠΟΣΟ σέβομαι αυτό το παιδί) στη στήλη του στο Eurohoops και η απάντησή του απλά ΜΕ ΦΟΒΙΣΕ...

"Νικόλα καλησπέρα φίλε. 
Δε διαφωνώ κάπου (και πως θα μπορούσα άραγε...) αλλά το γράφω για να ξεχαρμανιάσω. Όσοι από μας είμαστε regulars στο ΣΕΦ, δε νομίζω ότι δε θα ‘χουμε παρατηρήσει κάποια πράγματα. Τουλάχιστο με τα παιδιά δίπλα μου αυτό συζητάγαμε (ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ), όταν αφήναμε το Φάληρο την Παρασκευή. Φαίνεται να ‘χουν χαθεί κάποια πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Δε ξέρω αν είναι άξιος αντικαταστάτης του Ντούντα ο Μπαρτζώκας, ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι σα να ‘χει χάσει την όλη κατάσταση στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα, βγαίνει ο Παπ προχθές εκνευρισμένος και αρχίζει και τραβάει τα μαλλιά του και να κόβει βόλτες... κάτι που ΔΕΝ έκανε με τον Ντούντα και υπήρχε λόγος για αυτό (θυμίζω ότι σε συνέντευξη, είχε πει ότι αν το ξανακάνει θα τον σκοτώσει!). Τυχαίο? Επίσης, όλη αυτή η πρεμούρα να μοιραστεί (κατα αναλογία πάντα) ο χρόνος – αγνοώντας το τι γίνεται στο ματς, μήπως έχει βάση στο ότι δε θέλει μουρμούρες...? Είναι τυχαίο επίσης ότι ο Μπίλυς δε δείχνει την ίδια προσήλωση με πέρυσι στην άμυνα? Και αν ναι, γιατί αυτό (για να μην πω για τον Λώ)? Ο Ντόρσι όσο τρελλός και να ‘ταν, μήπως είχε δίκιο όταν μίλαγε για «ατομισθές»? Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Σερμαντίνι ζήτησε την μπάλα και αυτή δεν πέρασε ποτέ... Δε θέλω να ανακαλύπτω αίφνης πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν και σίγουρα εσύ έχεις καλύτερη άποψη επαυτού, αλλά ότι βλέπω είναι του μυαλού μου και μόνο βρε αδερφέ? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων."

και η απάντηση του Νικόλα:

"Εντελώς ειλικρινά. ΒΛΕΠΩ κι εγώ τέτοια πράγματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες κυρίως, αλλά ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ πως είναι απόρροια των κακών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων και πως θα ΓΥΡΙΣΕΙ ο διακόπτης και σε αυτό... Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς."

Σε συνδυασμό με πολλές ακόμα ερωτήσεις άλλων παιδιών, βγαίνει μια σούμα άκρως ανησυχητική για το μέλλον της ομάδας. Τουλάχιστο εγώ έτσι το εκλαμβάνω και σημειωτέον, ο Βαρλάς ΔΕΝ είναι ένας δημοσιογράφος που μιλά "εν θερμώ" και όσοι τον ακολουθούν και τον διαβάζουν καιρό, το ξέρουν καλά...

Αν και άθεος, εδώ πραγματικά επικαλούμαι την γνωστή ρήση "Ο Θεός να βάλει το χέρι του...". Μην πω και τα δυο μαζί!




13 σχόλια:

  1. μακαρι να ειναι ολα αυτα υποθετικα και να τα βλεπουμε μονο εμεις που εχουμε μεγαλη φαντασια..
    εγω παντως για φετος δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.αν αποκλειστουμε απο τους οκτω θα ειναι τεραστια αποτυχια και πισωγυρισμα.
    οταν εισαι πρωταθλητης παιζεις σαν τετοιος..
    οσο για αυτους που μας νομιζουν γκεμπελισκους-κρυφοβαζελους δεν εχουν δει-νιωσει τα πετρινα χρονια και για μενα δεν ειναι αξιοι αναφορας.
    η ομαδα πρεπει να παει μπροστα,τα αδερφια εχουν μεριδιο ευθυνης σε καποια πραγματα(θυμασαι το καλοκαιρι που εγραφα οτι οι λογοι φυγης του ντουντα ηταν οικονομικοι..και επεσαν ολοι να με φανε;).δεν ειναι τωρα η στιγμη να τα αναλυσουμε ολα αυτα,μακαρι να ξυπνησουμε αλλα βλεπω βαθυ ληθαργο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίδες, είμαι (σε όλα στη ζωή μου) της άποψης ότι το μπαμ από το μπουμ, η νίκη από την ήττα κτλ, απέχουν ελάχιστα. Εδώ θεωρώ αποδεδειγμένα ότι απλά θέλει το μυαλό καθάρισμα, μια-δυο νίκες και ισιώνουμε. Δε καθαρίζουμε, αλλά ισιώνουμε. Αυτό που με ξενερώνει είναι όμως ότι ποιος μου λέει ότι μετά το "ισιωμα" δε θα ξανάρθει το "στράβωμα"? Πετάγαμε πριν ένα μήνα και αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα όταν δουλεύουν, δουλεύουν τόσο πρίμα, που ουέ και αλίμονο στον κακόμοιρο που θα βρεθεί στο διάβα μας. Αλλά αυτό δε το γουστάρω. Θέλω να έχω την ηρεμία μου και στις στραβές. Και αυτό σημαίνει να 'χεις καπετάνιο. Ο δικός μας μέχρι στιγμής είναι ή του θα πιω το Βόσπορο ή του θα σε πνίξω... ΚΑι μεις στην αγωνία για του που θα κάτσει η μπίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις διάβασα ότι ο Law δεν παίζει με Μακάμπι. Χτύπησε το κεφάλι του... Έχει ελπίδες ο Σλούκας να παίξει λίγο παραπάνω... Κακό χιούμορ που λέει την αλήθεια..? Περαστικά Acie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελοντας και μη θα παρει αρκετο χρονο πλεον ο Σλουκας, δεν γινεται να τη βγαλει μονο με Σπανουλη. Περιμενω να παρει αρκετο χρονο πλεον και να τροφοδοτηθει και ο Σερμα στο καλαθι. Περαστικα στο Λο, δεν εχουμε τεραστιο ροστερ για να χανουμε παιχτες, δεδομενου οτι και ο Γκετσε δεν μπορει να δωσει και πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι αγωνας ζωης η θανατου,ακομη ειναι πρωτος γυρος..
    ταδε εφη μπαρτζωκας..ο ανθρωπος ειναι εκτος πραγματικοτητας...καποιος να τον ξυπνησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και καλά πάει να αποφορτίσει τους παίχτες, αλλά δε το 'χει (ακόμη τουλάχιστον)... Κακά τα ψέματα και αυτός και οι παίχτες ξέρουν πολύ καλά τι είναι το αυριανό. Από την άλλη, όχι ότι καίγομαι κιόλας, αλλά αυτή η απόφαση για την ένσταση, σήμερα δεν ήταν να βγεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγκλονιστική δήλωση την διάβασα και λέω μέσα μου ο τύπος παίρνει ναρκωτικά, μετά σκέφτηκα αυτό που λέει και ο Μιχάλης από κάτω αλλά είναι πολύπλοκο για το μυαλό του coach οπότε μάλλον παίρνει ναρκωτικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό ακριβώς. προσπαθώ να διαβάσω το match εδώ και μέρες και δεν μπορώ με τίποτα να καταλήξω μέσα μου αν πάμε για νίκη ή για ήττα.....
    Αν και άθεος και εγώ μόνο ένας θεός ξέρει χαχαχα
    Πέρα απο την πλάκα γύρω απο τις κοσμογονικές μας απόξεις πάντως δεν έχω καλό προαίσθημα.....ελπίζω να με βγάλουν χαζό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΥΤΕΡΑ! Και επίσης να μην κάνουμε ΚΑΜΙΑ έφεση. Διάβασα το σκεπτικό της λίγκας και δε μου φαίνεται να 'χει πουθενά άδικο. Για όλους σε αυτή τη ζωή, τα λάθη αργά ή γρήγορα είναι πληρωτέα και έτσι πρέπει να 'ναι αλλιώς δε μαθαίνεις ποτέ. Ή κάνουμε το 2-3 σήμερα και ξεκινάμε αντεπίθεση ΤΩΡΑ ή χαιρετάμε. Απλά. Όλα τα άλλα που διαβάζω δεξιά και αριστερά, ειδικά σε "δικά μας" sites είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Οτι μπορούμε? Δε το συζητώ. Αν θα τα κάνουμε, είναι άλλο θέμα, αλλά από εγωισμό και μόνο θα ξεστραβωθούμε και θα το πάρουμε σήμερα νομίζω. Έχει όλα τα στοιχεία αυτό το ματς για να γίνει δική μας η "ροζαλία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνεχιζω να τον πιστευω τον κατσιβελη!εχει πολλες δυνατοτητες αλλα το μυαλο του ειναι πολυ κλειδομενο!κι αφου δεν καταφερε ο ιβκοβιτς να τον ξεκλειδωσει τοτε το βλεπω πολυ δυσκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παναγια μου, απο καρδια θα παω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή