Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Για τον Θοδωρή...

Καλημέρα αδέρφια!
Θα αλλάξω λίγο σήμερα τοπίο, δε θα θα γράψω κάτι αγωνιστικής φύσης. Είναι κάτι που "με τρώει" πολύ καιρό και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και τώρα που ξεκινώ με αυτές τις αράδες, δε ξέρω τι ακριβώς θα 'θελα και που να καταλήξω... Έναυσμα για αυτό ήταν μια ερώτηση που έκανα στο καταπληκτικό παιδί και ρεπόρτερ μας, Νίκο Βαρλά, στην στήλη του στο Eurohoops (Σημ: αξίζει κάθε hit σας και το site και ο Νικόλας). Και όλο αυτό ξεκίνησε δια της πλαγίας οδού..
Μέσα λοιπόν στην γενικότερη ανάλυσή του, ανέφερε μια καταπληκτική ιστοριούλα για τον Παπ (που ξέρετε χρόνια, όσα αδέρφια κουβεντιάζουμε και στο RP τουλάχιστο - ότι είναι η "αρρώστεια μου"). Την μεταφέρω αυτούσια :

"Τρία Πλάγια Βήματα

Τελειώνω με μια μικρή ιστοριούλα από αυτές που ξέρω ότι σας αρέσουν. Και ο λόγος ανήκει σε σας, μετά! Ημιτελικός, Παρίσι, 2010. Ολυμπιακός – Παρτιζάν! Θυμάστε πως πήγε το ματς (φόλοου Τζος) και κερδίσαμε στην παράταση. Ο αγώνας έχει τελειώσει πάνω από μια ώρα, είμαστε στον τελικό και έχω ξεμείνει στα αποδυτήρια με τους τελευταίους… υπάρχοντες εκεί.
Έχουν φύγει σχεδόν όλοι. Τελευταίοι που βγήκαν για να περπατήσουν προς το πούλμαν ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο φροντιστής. Υπήρχε ακόμα ένας μέσα. Όχι επειδή άργησε στο ντους. Απλά, ως «μικρός» είχε χρέη βοηθού φροντιστή.
Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Πασχόπουλος και πάντα οι «μικροί» τον βοηθούσαν! Κώστας Παπανικολάου, λέγεται. Ήταν η πρώτη του σεζόν, είχε αγωνιστεί μόλις σε 6 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα (δίλεπτα), φυσικά ήταν εκτός αποστολής και είχε μείνει για να κουβαλήσει καμία τσάντα.
Περπατάμε όλοι μαζί προς την έξοδο, χωρίς να έχω αντιληφθεί τον μικρό. Λέω στον Σοφοκλή. Φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει αν χάναμε από την Παρτιζάν; Αν δεν πεταγόταν ο Τζος στο σουτ του Μίλος; Ο πάντα καλός ατακαδόρος Σόφο έσκασε ένα χαμόγελο και απάντησε αποστομωτικά! «Ε, τι θα γινόταν, θα τρώγαμε ξύλο»!
Πετάγεται ο Μίλος. «Νίκο, τι είναι αυτά που λες; Ασίστ έκανα στον Τζος για άλει ουπ, τόσες φορές το έχουμε κάνει φέτος, δεν το κατάλαβες»; Ο… γνωστός Τεόντοσιτς, δεν καταλαβαίνει τίποτα! Με την ατάκα του γέλασε ο Σοφοκλής και χαμογέλασε και ο ανέκφραστος μέχρι εκείνη την στιγμή, Θοδωρής.
Και ξαφνικά, ενώ είχαμε φτάσει στην μέση του διαδρόμου από τα αποδυτήρια προς την έξοδο και το πούλμαν που περίμενε τους τελευταίους της αποστολής του Ολυμπιακού, πετάγεται σαν… τσιτάχ ένα ανθρώπινο σώμα! Ήταν ο Παπανικολάου.
Βγάζει μια δυνατή φωνή: Πάμε, πάμε και με ΤΡΙΑ ΠΛΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑ (από αυτά που πρέπει να κάνουν οι παίκτες στην άμυνα για να προλαβαίνουν να καλύπτουν τον χώρο και να βρίσκονται μπροστά από τον επιθετικό) μα το Θεό, διένυσε όλη την απόσταση του διαδρόμου και προσπέρασε μπροστά μας! Ειλικρινά, μου έκανε τεράστια εντύπωση. Ο τύπος με τρία πλάγια βήματα διένυσε απόσταση 10 μέτρων, εμφανίστηκε από το πουθενά και πέρασε μπροστά μας σαν σίφουνας! Τι κάνει αυτός ρε παιδιά, αναρωτήθηκα; «Εκτονώνεται, κάπου πρέπει να βγάλει την ενέργειά του», ήταν η απάντηση που πήρα!
Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή την σκηνή, πρώτον γιατί τρόμαξα(!) όπως πετάχτηκε και δεύτερον, επειδή μου προκάλεσε εντύπωση ο τρόπος που μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα, διένυσε τέτοια απόσταση. Δεν ξέρω και αν το θυμάται το σκηνικό, κάποια στιγμή θα τον ρωτήσω!
Σαν την απόσταση που έχει… τρέξει ο Κώστας από το περσινό do or die ματς του τοπ-16 με την Εφές στην Πόλη (το πρώτο του πληθωρικό ματς με 16 πόντους και προσφορά σε όλους τους τομείς) μέχρι το χθεσινό συναπάντημα με την ίδια ομάδα και την νέα του παράσταση."

Επειδή και τα τρία πρόσωπα πλην Παπ που αναφέρθηκαν στην ιστορία είναι πια και για πολλούς λόγους "κόκκινο πανί" για μένα, ρώτησα τον Νικόλα ποιος κρύβεται πίσω από το ειρωνικό όπως θεώρησα : «Εκτονώνεται, κάπου πρέπει να βγάλει την ενέργειά του»...  

Η απάντησή του με έβαλε σε σκέψεις... "Ο Θοδωρής. Αλλά καθόλου ειρωνικό. Κοπλιμέντο ήταν, εννοούσε ότι έχει απίστευτη ενέργεια. Από την πρώτη μέρα που τον είδε στην προπόνηση μου είπε ότι αυτός αν έχει μυαλό θα γίνει σούπερ."

Και λέω ότι με έβαλε σε σκέψεις γιατί ο Παπαλουκάς για μενα είναι κάτι πολύ παράξενο... Σα τη γκόμενα που σου έψησε το ψάρι στα χείλη, τη χιλιογαμωσταύρισες, αλλά το ξέρεις ότι μέσα σου σ' έχει σημαδέψει... Το τι "του 'χω σούρει" βέβαια, δε περιγράφεται! Υπήρξε ο αγαπημένος μου παίχτης για πολλά χρόνια. Ξέρω ότι αν πω ότι ήταν στην κατάσταση του "αγαπημένου" από το άγουρο πρώτο πέρασμά του ακόμη, πολλοί δε θα με πιστέψουν, αλλά είναι αλήθεια. Και ζούσα με την προσμονή της επιστροφής. Το 'ξερα ότι θα 'ρχοταν αυτή η μέρα. Όπως ήξερα ότι τον αγαπούσε τον Ολυμπιακό. Όπως ήξερα ξανά ότι τουλάχιστο δυο φορές, έφτυσε τον Βάζελο. Όπως ΓΟΥΣΤΑΡΑ που τον έβλεπα ΕΤΟΙΜΟ να πάει να πάρει μόνος του σε εκείνο τον καταπληκτικό τελικό Ευρωλίγκας εδώ στην Αθήνα (μέχρι πέρυσι ότι καλύτερο είχα δεί, χεχε!) τον ΠΟΑ. Οι αντιδράσεις του σε εκείνο το ματς ήταν που με έκαναν να ζητώ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ την επιστροφή του.
Μη λέμε μαλακίες, ο Παπαλουκάς είναι μαζί με τον Φάνη ότι καλύτερο έβγαλε το Ελληνικό μπάσκετ (είπαμε, ο Κωστάκης είναι μικρός ακόμη να κάτσει εδώ που κάθεται). Ο Γκάλης είναι τοτέμ, σύμβολο έναρξης παντοδυναμίας, κυριαρχίας και βεβαίως η σπουδαιότερη φυσιογνωμία του, αλλά συγχωρείστε με, όχι ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Τεσπά, αυτές οι κουβέντες είναι 'καφενειακές', πολύ ωραίες και ιντριγκαδόρικες, αλλά 'καφενειακές'.

Και θα 'μουν ΑΚΟΜΗ φανατικός υποστηρικτής του αν:

1. Δεν έδινε εκείνη την συνέντευξη για τον τελικό του ΟΑΚΑ και τις βολές.

Μπράβο του μεν που ήταν ειλικρινής, αλλά και 'μεις δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε το ίδιο. Δε μιλώ εκ μέρους όλων σίγουρα, αλλά σα Γαύρος, θέλω να πιστεύω ότι ξέρω το DNA μας. Και έπειτα από χίλιες δυο κουβέντες από τότε, έχω σχηματίσει την άποψη ότι αυτό που πραγματικά "μας πείραξε" δεν ήταν τα λεφτά που τσέπωνε (λες και ήταν δικά μας...) ή ακόμη-ακόμη η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ που δε δικαιολογούσε στην καμία τρεμάμενα πόδια. Αλλά ο τίτλος του "Αρχηγού του Ολυμπιακού" που ποτέ δε τον τίμησε επί της ουσίας, αυτό το παράσημο που μαζί με τα καλά του - φέρνει και τα στραβά του. Και μέσα σε αυτά είναι η πίεση. Αν δεν την αντέχεις απλά τον αφήνεις σε άλλον που το μπορεί. Δεν είναι κακό. Αλλά εκεί δεν ήρθε ποτέ αυτή η ειλικρίνεια. Σπουδαιότερο αρχηγό θεωρώ τον Παπαμακάριο, από τον Θοδωρή…

2. Το ότι ακόμη και τώρα δεν έχει συγχαρεί την ομάδα για τον περσινό θρίαμβο.

FOUL ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ! Και εκεί ακόμη δε με πείραξαν οι δηλώσεις του πριν το F4. Ήταν παίκτης της Μακάμπι και καλά έκανε και είπε όσα είπε. Επαγγελματίας ήταν, άσε που για να 'μαστε ΟΚ και 'μεις με την πάρτη μας, όσο και να χαρήκαμε την πρόκριση και το ταξίδι στην Πόλη, κανείς μας δε πίστευε ότι θα το σηκώναμε. Αλλά να βλέπεις τον Ζήση, τον Καϊμακόγλου και ένα κάρο άλλους 'ξένους' προς εσένα να δηλώνουν ΑΜΕΣΑ χαρά και να στέλνουν συγχαρητήρια και να ΜΗ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ από τον πρώην αρχηγό σου ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ! Μικροψυχία? Πίκρα?

Δε το συζητώ ότι ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι στο Πάνθεον των σπουδαιότερων Ελλήνων παικτών, μορφή μεγαλύτερη των Διαμαντίδη και Σπανούλη αυτή τη στιγμή (ο Bill όμως και ευτυχώς, έχει πολλά χρόνια ακόμη που μακάρι να 'ναι μαζί μας ΟΛΑ). Οποιαδήποτε άλλη άποψη, θα 'ναι όπως λέει και ο κουμπάρος μου που έχει τόση σχέση με το μπάσκετ όση ο Πάγκαλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, "άμπαλοσύνη"!
Το γιατί φτάσαμε ως εδώ μπορεί να το εξηγήσει μόνο αυτός, αλλά ακόμη άφαντος.

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα σε αυτή τη ζωή όμως ρε Θοδωρή, ποτέ...



24 σχόλια:

  1. ξεκινωντας απο το πουλεν σου..μακαρι να συνεχισει ετσι,να προσφερει οτι μπορει και οσο μπορει,να τον εχει καλα ο θεος,χωρις τραυμτισμους και αναποδιες και να τον χαρουμε 2-3 χρονια ακομη..θελει πολλη δουλεια και τουλαχιστον προς το παρων φαινεται προσγειωμενος και με θεληση για να γινει καλυτερος.αυτοι που πανε να τον χαλασουν ειναι οι δικοι μας (ως επι το
    πλειστον)δημοσιογραφοι γραφοντας για ΝΒΑ,γαλαξιακο και υπερσυμπανιακο
    πρωταθλημα...

    εχει χρονο μπροστα του και πραματα να αποδειξει..με μια χρονια και αυτη κουτσουρεμενη(περσινη)και οτι εχει δειξει μεχρι τωρα, ειναι νωρις για συμπερασματα,για μεγαλα λογια-υπερβολες αλλα οχι και αναθεματα..εχει βελτιωσει το παιχνιδι του,φαινεται οτι το καλοκαιρι δουλεψε,βγαζει απιστευτη ενεργεια θυμιζοντας τα πρωτα χρονια του βασιλοπουλου,αλλα με πολυ καλυτερη τεχνικη καταρτιση.εδω θα ειμαστε να βλεπουμε την προοδο του και μακαρι καποτε να αξιωθει να δοκιμασει στο μαγικο κοσμου του ΝΒΑ,εμεις μαζι του..

    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΗΚΩΣΕΙ 2-3 ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ ΠΡΩΤΑ...

    παμε τωρα στο αλλο μεγαλο θεμα του παπαλουκα..

    μεγαλο μου απωθημενο τοτε η επιστροφη του στα πατρια εδαφη και δη στον θρυλο..οσο θυμαμαι το ξηλωμα και εκεινης της ομαδας(εκτος φυσικα της τεραστιας υπερομαδας 91-97 με αποκορυφωμα το τριπλ-κραουν)τον αειμνηστο φορντ που υποτιθεται ηταν τραυματιας και δεν μπορουσε να προσφερει στο 3 τελικο(και στον 4??)τρελλαινομαι..

    ηθελα οσο τιποτα να ξαναγυρισα,εκανα ονειρα και σχεδια με τις τοτε σουπερ μεταγραφες και πιστευα οτι ερχοταν το πληρωμα του χρονου για να κυριαρχησουμε τουλαχιστον στους εγχωριους τιτλους..δυστυχως διαψευστηκα οικτρα και αυτο που με πειραξε ηταν η ατολμια σε κρισιμες στιγμες που ερπεπε να ηταν παρων..μπορει καποιος να αναφερθει στις βολες,αλλα μετα αλλοιωσε σουτ του νικολας,μπορει καποιος να αναφερει την ταπα-φαουλ του γιασικεβιτσιους,ενω μπορουσε να καρφωσει και τον λιθουανο μαζι..η αληθεια ειναι καπου στη μεση..

    και ο παπαλουκας δεν προσφερε τα αναμενονα στην επιστροφη του που αποδειχτηκε στυμμενη λεμονοκουπα μετα απο χρονια τεραστιας προσφορας στην τσσκα με ατομικες διακρισεις και ευρωπαικους-εθνικους τιτλους και εμεις που τον αφησαμε ελαφρα την καρδια τοτε που ηταν στα ντουζενια του..

    η συμπεριφορα του αφου εφυγε τη δευτερη φορα ηταν για μενα προσωπικα περιεργη,νομιζω οτι το εχει καταλαβει και ειναι καιρος να τοποθετηθει επι του θεματος.

    ενας ολυμπιακος,αληθινος ολυμπιακος λεει παντα την αληθεια,παραδεχεται τα λαθη του και συνεχιζει να αγαπα κατι που του προσφερε δοξα-χρημα-αναγνωριση-αγαπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι το θεμα ληγει καπου εδω:

    "και ο παπαλουκας δεν προσφερε τα αναμενονα στην επιστροφη του που
    αποδειχτηκε στυμμενη λεμονοκουπα μετα απο χρονια τεραστιας προσφορας
    στην τσσκα με ατομικες διακρισεις και ευρωπαικους-εθνικους τιτλους και
    εμεις που τον αφησαμε ελαφρα την καρδια τοτε που ηταν στα ντουζενια του"

    Τι να κρινουμε και τι να ζητησουμε απο τον Παπαλουκα που ειχε αρχισει η πτωση οταν τον πηραμε? Σε καποια ματς φαινοταν η ποιοτητα του και η ηρεμια που εδινε στην ομαδα αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορουσε πολλα παραπανω. Πληρωσε τα κολλητιλικια με τον Διαμαντιδη και πολλους παιχτες του Παο ενω ο κοσμος εβραζε. Θεωρω οτι απο αυτο εχασε το κοινο και απο το πολυ υψηλο κασε του. Ειναι κριμα να μην δουμε τον Ολυμπιακο να κερδιζει Ευρωλιγκα και Πρωταθλημα με Ολυμπιακο αλλα γινονται αυτα. Προσωπικα δεν τον κατηγορω για τη προσπαθεια του, δεν πιστεψα ποτε οτι ηταν ατομιστης ουτε οτι εβαζε το εγω του πανω απο την ομαδα. Εδινε ο,τι μπορουσε στο γηπεδο αμυνα επαιζε και καλη μαλιστα. Οτι ετρεμαν τα χερια του στις βολες δεν το θεωρω κατι τρομερο. Λογικο ειναι, να κρινεται η επιστροφη του Ολυμπιακου στους τιτλους απο τα χερια του και να νιωθει βαρος. Οποιοσδηποτε θα ενιωθε. Δεν εχουν σχεση τα λεφτα και δεν ειναι αιτια να κατηγορεις τον αλλο για τα παντα τα χρηματα που παιρνει. Και αλλοι ειχαν κανει λαθη στο παιχνιδι για να φτασει να κριθει σε 2 βολες και ολοι υψηλα αμοιβομενοι ηταν. Προσωπικα στα ματια μου επεσε περυσι με τις δηλωσεις του οτι βλεπει τον Παο να φτανει F4 και μας οχι ενω ειχε δειξει ηδη η ομαδα τοτε σημαδια ανακαμψης. Ακομα και αν δεν το πιστευει πρεπει να το πει, συν το γεγονος οτι δεν εδωσε συγχαρητηρια που πηραμε το τιτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερίζω! Θα μείνω στα τελευταία σου λόγια, Σάββα. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ συμπεριφορά, πραγματικά. Και προσωπικά μιλώντας, αυτό είναι και που με πείραξε πιο πολύ. Δε ξέρω τι παίχτηκε, μπορεί και να 'χει και τα δίκια του, αλλά έτσι πως το πήγε είναι σίγουρο ότι τα ΄χασε. Οι Γαύροι είμαστε μπεσαλήδες τύποι. Ξηγήσου και ακόμη αν τα ακούσεις τον πρώτο καιρό, να ΄σαι σίγουρος θα σου αναγνωριστεί ότι σου αρμόζει. Τείνω να πιστεύω ότι τελικά ήταν πολύ μεγάλος εγωιστής. Και η μεγαλύτερη ειρωνία (τιμωρία?) είναι ότι η τύχη του τα ΄δωσε όλα απλόχερα, τίτλους, φήμη, λεφτά αλλά με τον Ολυμπιακό που υποτίθεται αγαπάει ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί τρία κύπελλα είναι ΤΙΠΟΤΑ για τον Παπαλουκά... Ή μάλλον πήρε κάτι και από 'κει...Χρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια χαρά ρε Joey! Μου έδωσες τροφή για κάμποσα με το σχόλιό σου. Κοίτα, δε διαφωνώ ότι ήταν στην αρχή της πτώσης του όταν ξανάρθε σε μας, αλλά ο ΜΕΓΑΛΟΣ παίκτης δε χρειάζεται να βάζει 30 π. και να δίνει 20 ασίστ σε κάθε ματς. Άλλα θέλαμε από τον Θοδωρή και αυτός ήρθε να μας διδάξει..."Πολιτισμό"! Που? Κάπου που σε κλέβανε ξεδιάντροπα και για την πλάκα τους! ΚΑΝΕΙΣ δε ζήτησε να μην είναι φίλος με τα παιδιά από τον ζελέ. ΚΑΝΕΙΣ! Ίσα-ίσα, αλλά δε μπορείς την ώρα που σε σφάζουν εσύ να 'σαι "ανώτερος"... Γιατί δεν είδα τον Διαμαντίδη να πτοείται από την αντίθετη... Τι? του την έλεγε κατ' ιδίαν? Κανένα τσαγανό, ΤΙΠΟΤΑ. Βλέπω καμμιά φορά το βιντάκι του τελικού της CSKA με τον ζελέ και με πιάνει το παράπονο. Έδειξε ποτέ τέτοιο τσαμπουκά με μας? Εναντίον τους? ΠΟΤΕ!!! Και ναι, ακριβώς για αυτό τον θέλαμε τον Θοδωρή σε συνέχεια των πρώτων που σου έγραψα. Εκεί που καίει η μπάλα να φανεί ΑΡΧΗΓΟΣ! Δυο ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ βολές ήταν. Όχι για μένα, όχι για ΄σενα, όχι για τους άλλους στην ομάδα. Για τοναρχηγό όμως αυτό θα 'πρεπε να 'ταν. Δηλαδή ο Σπανούλης (δε μπορώ να μην μπω στη σύγκριση) δεν είχε άγχος? Έχοντας να αποδείξει ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και να κλείσει αλαζονικά στόματα? Στα παπάκια του όμως. Και για αυτό απέδειξε (και σε εμένα bro, δε ντρέπομαι να το πω) ότι ΤΟ 'ΧΕΙ! Με πίκρανε πολύ Joe, ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποσα ζηταει ο σπανουλης??3 μυρια!!!!!!!!!!!δεν παμε καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα! Το δες και συ αδερφέ? Ρασνάτοβιτς speaking! Το κακό είναι ότι πήρε και τον Χάινς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Θεωρώ ότι ο όταν γύρισε όντως είχε αρχίσει να πέφτει η απόδοση του αλλά δεν νομίζω ότι έφταιγε αυτό μόνο...

    Πιστεύω ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το αρχηγιλίκι, και τα παλαμάκια που κράζαμε ήταν λάθος τρόπος στήριξης της ομάδας σαν αρχηγός.

    Εκεί δεν θέλει παλαμάκια θέλει να μπεις μέσα και να κάνεις τους συμπαίχτες σου να παίξουν αυτό που μπορούν (μην θυμίσω τι ονόματα είχαμε τότε τα ξέρετε) να κάνεις τους παίχτες ομάδα βλέπε Σπανούλη.

    Πέρσι για αυτό πετύχαμε τα πάντα γιατί ήμασταν ομάδα και ας είχαμε χειρότερους παίχτες από τότε.

    2)Τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων για Σπανούλη 3 εκ λέει ο μάνατζερ του......ωραίο καλοκαίρι θα περάσουμε λέω εγώ.

    3)Το λέω προκαταβολικά μην κράξετε....

    εμένα μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Μίλος και όταν διαλυόμασταν με πίκραινε η όλη κατάσταση αλλά εκεί που τσαντίστηκα θύμωσα έβρισα ήταν όταν έφυγε ο Μίλος. Τεράστιος παίχτης (ναι ξέρω αψυχολόγητος τρελός μπορεί να σε καταστρέψει κλπ αλλά δεν παύει να είναι τεράστιος ).Θα ήθελα πολύ να γυρίσει γιατί αγαπάει τον θρύλο (μην μου πείτε για τον τελικό γιατί ο οποισδήποτε θα τρελαινόταν να έχανε την κούπα που είχε σίγουρη από την πρώην ομάδα του και ειδικά όταν περιμένουν πολλά από αυτόν) και είναι παιχτούρα αν και πλέον έχω 2 ενδοιασμούς. Ότι πολλοί δεν τον θέλουν πλέον στην ομάδα και ότι αν γύριζε θα βλέπαμε μια επανάληψη του έργου του Παπαλουκά. Αν κάποιος καταφέρει να του βάλει χαλινάρι θα δούμε τρελά πράγματα από αυτόν τον παίχτη.....

    sorry για το ψιλό άσχετο 3) αλλά επειδή μίλησες για αδυναμίες είπα και εγώ τον νταλκά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάνε άσχημα τα πράγματα το καλοκαίρι με τα συμβόλαια ειδικά αν πάει καλά η ομάδα ευρωλίγκα και πάρει και τις 2 κούπες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω,για παπα πρεπει να κινηθουμε αμεσα απο τωρα και να εχουμε το προφορικο οκ του παπα..τοτε θα εχουμε και τους 4 που εχουν ξεχωρισει-διαπρεψει με την εθνικη νεων..αν φυγει ο σπαν,θα υπαρχει ενα μεταβατικο σταδιο,αλλα δεν θα θα χαθουμε..με εναμιση παιρνεις παικταρα και σου μενουν ρεστα..ηδη σκεφτομαι ενα παικτη που πρεπει οπωσδηποτε να χτυπησουμε το καλοκαιρι παση θυσια..τζααμπερ με τα μπουνια λοιπον..δυο σε νεα.και εκτελεστης επιθετικα και εκτελεστης αμυντικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και δυο να δωσουν τα αδερφια με τα σημερινα δεδομενα υπερβαση ειναι φιλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαγκες ο Παπαλουκας ηταν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ παιχτης. Οργανωτικα μακραν το καλυτερο πλαιμακερ της δεκαετιας που περασε. Ο Διαμαντιδης πιο πληρης σιγουρα, αλλα την αρχοντια του παπαλουκα, την τριπλα το σπασιμο μεσης(που ειλικρινα δεν θυμαμαι αντιπαλος να εχει αντιμετωπισει αυτη την κινηση ακομα και με σκαουτινγκ) δε το ειχε. Εγω δε τον κατηγορω τον Παπαλουκα. Σταματησα και εγω να τα βλεπω τα πραματα οπαδικα πολυ καιρο τωρα. Αλλωστε με τους απεναντι δεν εχει να χωρισει κατι, οπως ο Βασιλης. Αρχηγος ητανε παντα ομως. Σε οποιον και να μιλαγε τον ακουγαν ευλαβικα. Ο Σοφο τον κοιταγε με το κεφαλι κατω. Για να μη μιλησω για τον Τεοντοσιτς. Στα αποδυτηρια δεν ειμαι να ξερω τι γινοτανε. Και ολοι σιγουρα τον κρινουμε απο τις 2 βολες. Εκανε και μεγαλα παιχνιδια ομως. Και καμια φορα δεν ειναι μονο αν εβαλε ή εδωσε ασσιστ. Η αυρα και μονο ενος παπαλουκα στη πενταδα σε ανεβαζει. Νοιω8εις πιο σιγουρος. Ειναι το ιδιο τωρα να οργανωνει το ματς ο Κιτσεν και το ιδιο ο Διαμαντιδης? Πως να το κανουμε. Επειδη τον εχω γνωρισει απο κοντα, και του εχω μιλησει, ειναι ωραιος τυπος. Ανεξαρτητου μπασκετ. Απλα θεωρω οτι κοιταξε να τα εχει πρωτα καλα με τον εαυτο του και μετα με τους οπαδους. Δε τον ενοιαζε κιολας. Νομιζω ομως οτι οποια επεισοδια και αν συνεβησαν σαυτο το σιριαλ, αναγνωριζουμε την προσφορα του, για μενα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ που δεν εκλεισε την καριερα του εδω σεμας που τον αγαπαμε(και τον αγαπαμε και το ξερω γιατι δεν ειμαστε αχαριστοι). Ειναι δυνατον να ακουω τους απεναντι να κατηγορουν πχ το Μπατιστ και να τον λενε προδοτη? Γιατι? Διοτι προτιμησε το βεβαιο απτην αβεβαιοτητα οταν ολοι πηδαγανε απτο καραβι? Εγω δεν ειμαι βαζελος και ξερω να αναγνωριζω. Οπως χαιρετησα και τον Τζονι Ροτζερς μια μερα στο μετρο και του ειπα εισαι παιχταρας, οπως θυμαμαι τον Αλφονσο οπως στη Πολη δε καθησα να φτυσω τον παιχταρα τον Κουτουλουαι που καποιοι "δικοι μας" τον κανανε καλοκαιρινο στο φτυσιμο, ετσι και ο Παπαλουκας θα εχει ξεχωριστη θεση στη καρδια μου... Γιατι απλα ομορφυνε αυτο που εγω θα εχω να θυμαμαι οταν δε 8α μπορω πλεον να παιζω. Και για μενα αυτο ειναι πιο σημαντικο απτο αν μας προδωσε, αν δεν μας εδωσε συγχαρητηρια, τι ειπε, ενα σχολι, ή κατι αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελαθηκα οταν το ειδα. Δεν γινεται να εχουμε παιχτη που να παιρνει 3 μυρια με τα τωρινα δεδομενα του μπατζετ. Βεβαια ισως να ειναι μουφες του μανατζερ αυτα και να βρεθει λυση αλλα το καλοκαιρι που ερχεται θα μας τρελανει. Εχουμε να σκεφτομαστε Χαινς,Σπανουλη,Παπανικολαου, ο θεος βοηθος. Αυτες οι ρωσικες και τουρκικες ομαδες θα μας καταστρεψουνε με τις υπερβολες τους. Εδω σου λεει βρηκε ο Καλαθης με 1,5 δεν θα βρω εγω με 3...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εμενα με πικρανε Μιχαλη, τον ειχα και τον εχω σε μεγαλη εκτιμηση το Θοδωρη, μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης σαν παιχτης, χρονια τωρα. Κανεις δεν αμφισβητει οτι ειναι τεραστιος παιχτης ο Παπαλουκας Πετραν, το να κλεισει την καριερα του ομως σε μας δεν εξαρτιοταν μονο απο τον ιδιο. Πολυς κοσμος και ιδιαιτερα αυτοι που ειχαν σπαστει με τα κολλητιλικια του με παιχτες του παο τον ειχαν στην μπουκα, με τις χαμενες βολες και τις δηλωσεις του μετα ραγισε το γυαλι για πολλους. Θα ηταν πολυ δυσκολο να μεινει με μας καθως απο 3 μυρια θα επρεπε να παρει ξαφνικα 500 χιλιαρικα, ειχε ερθει ηδη Σπανουλης και με Τεοντοσιτς θα ειχε ελαχιστο χρονο συμμετοχης και αν εμενε στο παγκο και εμψυχωνε θα του χρεωναν παλι τον τιτλο του "παλαμακια'. Νομιζω πως επελεξε να ηρεμησει σε μια αλλη ομαδα, προσωπικα τον καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε τον Τεοντοσιτς τον γουσταρα και γω και μου λειπει και μενα, αυτο ομως που δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να ταιριαξει σε αυτην την ομαδα δεν ειναι η τρελα του αλλα η αμυνα του. Θα χασουμε αυτην τη σφικτη περιφερειακη αμυνα, τον θυμαμαι να χανεται στα σκριν και να γινεται ανω κατω η αμυνα μας με τα αργα ποδα του. Οσο μεσα μου τον θελω αλλο τοσο η λογικη μου λεει "δεν εμαθες περυσι τπτ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μολις διεψευσε ο Ραζνατοβιτς το δημοσιευμα για τις απαιτησεις Σπανουλη, για να δουμε τι οντως ισχυει, βεβαια κουλο που βγηκε τετοιο δημοσιευμα τετοια περιοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ενα αρθρο μεσα στις υπερβολες κατα την γνωμη μου!ο παπαλουκας με τον φανη οτι καλυτερο εχει βγαλει το ελληνικο μπασκετ???οποιος πει το αντιθετο ειναι αμπαλος????ωπα ρε φιλε!νομιζω η αγαπη σου για τον παπαλουκα σε κανει λιγακι υπερβολικο!και ποιον παπαλουκα αγαπας ακριβως γιατι στον ολυμπιακο εκανε μια τρυπα στο νερο!αν μου λες για τον παπαλουκα της τσσκα τοτε πασο!αμα λες για τον παπαλουκα που δηλωνε ''καλυτερα στην μακαμπι τελευταιος παικτης και να βγαινω πρωτος παρα στον ολυμπιακο πρωτος παικτης και να βγαινω δευτερος'' τοτε σορρυ φιλε αλλα θα προτημησω σπανουλη.αν μιλησεις για παικτηκη αξια και διαχρονικοτητα νομιζω οτι ο διαμαντηδης ειναι ανωτερος απ τον παπαλουκα και ας με πειτε αμπαλο δεν πειραζει!γιατι ο διαμαντηδης κι ο σπανουλης και ο γκαλης και ο φανης ακομα κι ο γιαννακης το κρισιμο σουτ το επαιρναν πανω τους!ΠΑΝΤΑ!κι ας μην ηταν και σουτερ 100%.κι ας εχαναν την μπαλα οπως επαθε ο γιαννακης σ εκεινον τον τελικο με μπαρτσα.ηταν ομως αρχηγοι και με κατι κακαλα ΝΑ!σ αυτο συμφωνουμε απ οτι γραφεις!φανηκε σ εκεινες τις βολες!εμενα στο μυαλο μου σαν ολυμπιακος ο παπαλουκας ηταν κατι μαγικο σαν παικτης αλλα ειναι τοσο μικροψυχος που κακως μιλαμε γι αυτον!αναρωτιεμαι προπερσυ που πηγε στην μακαμπι με 350 χιλιαρικα δεν ειχε προταση απ τον ολυμπιακο?σαν αρχηγος οπως ειπες κι εσυ ενα μπραβο δεν ειπε στην ομαδα για τους τιτλους περσυ!στην καρδια μου μεγαλυτερο μερος πιανει ο σιγαλας,ο σπανουλης,ο παπανικολαου απ τον παπαλουκα!ακομα κι ο κορονιος κι ο παπαμακαριος!τοσο χαμηλα εχει πεσει στα ματια μου σαν ανθρωπος και δεν θα του το συγχωρησω γιατι ειναι αχαριστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πω ρε αδέρφια, μόλις μπήκα από δουλειά και είδα τόσα comments! Ρίχνω ένα μπανάκι, βάζω τους μικρούς για ύπνο και ξεκινώ διάβασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε αδερφέ, με το που ξεκινάς λέω, "ωραία,μια αντίθετη γνώμη με ένταση, ενδιαφέρον..." και κάπου στη μέση... σε χάνω! Χεχε, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω που ακριβώς λέμε κάτι διαφορετικό? Αν είναι για τον Φάνη και τον Παπαλουκά σαν τους ΤΟΠ Έλληνες παίχτες, πάσο, γνώμες είναι - αλλά το "αμπαλοσύνη" δε πήγαινε εκεί όμως...Δες το πιο προσεχτικά, μιλώ για την ισοπέδωση από πολλούς από μας, που μπρος στην πίκρα τους (δικαιολογημένη, στο ξαναλέω) βγάζουν τον Θοδωρή - απλό χειροκροτητή, ξεχνόντας ΠΟΛΛΑ! Όσο για το ότι το "άρθρο" είναι μες στις υπερβολές, δε θα διαφωνήσω καθόλου και ειλικρινά μου αρέσει να εκφράζεστε ελεύθερα. Αλλά μιλάμε για τον Θρύλο και για έναν από τους θρύλους του Ευρωπαικού μπάσκετ, όσο να 'ναι οι υπερβολές είναι δικαιολογημένες, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χεχε, καλά ξηγήθηκες! Ρε παίδες τα παμε, δε τα παμε? Εδώ είμαστε για ξεχαρμάνιασμα χωρίς καθωσπρεπισμούς. Ό,τι και να γράψει ο καθένας μας, ενδιαφέρει λίγο - πολύ όλους μας. Για τον Θρύλο μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Joe, νομίζω ότι στη Μακάμπι μια 500αρα πήρε.... Με επιφύλαξη το γράφω, αλλά νομίζω ότι ΤΟΣΟ κατέβηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πετράν! Αδερφέ, και συ με μπέρδεψες λιγάκι. Δε μίλησα ποτέ για "προδοσία". Οκ, ίσως να την εννόησα αλλά μιλώ για τα "προς εμένα"... Το ξέρεις ότι γουστάρω τον τρόπο σκέψης σου, αλλά εγώ ΠΟΤΕ δε μπόρεσα να αφήσω τον οπαδό μέσα μου. ΟΚ, να τον κατευνάσω- ναι, να χλευάσω όσους κάνουν κακό με καραγκιοζιλίκια, να κοντέψω να φάω ακόμη και ξύλο "από δικούς μας" - ναι, αλλά μπροστά στην ερυθρόλευκη παθαίνω κολούμπρα, και όσο γελοίο πιθανόν να φαίνεται αυτό για έναν 34αρη πατέρα δυο παιδιών, δεν... Έχω θέμα. Και όπως με τους κολλητούς μου ξεχνώ όταν παίζουμε αντίπαλοι τα πάντα, απαιτώ και από τους παίκτες μας το ίδιο! Τίποτα λιγότερο όμως. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε και για επαγγελματίες... Ο Μπίλυς δηλαδή γιατί έδειξε τη γλώσσα του? Τον έκανε μήπως κωλόπαιδο αυτό? Ένταση, αδερφέ! Αυτό είναι μια από τις μαγείες του αθλητισμού και δη του μπάσκετ. Και από τον Θόδωρα την ένταση του τελικού με την CSKA δε την είδα ΠΟΤΕ με την ερυθρόλευκη που υποτίθεται ότι αγαπάει. Για τα συγχαρητήρια δε είμαι αμετανόητος. ΝΤΡΟΠΗ του και μόνο! Φάνηκε ότι δείχνει cool τύπος, δεν είναι. Το ότι δεν έκλεισε την καριέρα του εδώ, είναι επίσης δικό του λάθος. Αν δεν είναι, γιατί σιωπά ακόμη? Είναι πια τόσο καλός που κάθεται και ακούει τόσα, έτσι τζάμπα και βερεσέ? Τον λάτρεψα και όπως εγραψα τον θεωρώ μαζί με τον Φάνη ό,τι πιο σπουδαίο και πλήρες (κυρίως αυτό) βγάλαμε σα μπασκετική υπερδύναμη. Αλλά ότι φάνηκε ανάξιος των προσδοκιών μας, όση αγάπη και να του έτρεφα, όσο σεβασμό να συνεχίσω να του τρέφω, είναι πικρή αλήθεια bro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην τον πιστεύεις... Οι γνωστές τακτικές του. Όπου καπνός και φωτιά. ΜΕΓΑΛΟ γατόνι ο τύπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. συμφωνω στο οτι ο παπαλοκας την τσσκα και της εθνικης ειναι πολυ μεγαλος παικτης.αλλα εχω αλλους πιο ψηλα (διαμαντηδης,σπανουλης).κι επισης καλυτερος αρχηγος ηταν ο παπαμακαριος κι ας μην υπαρχει συγκριση παικτικα!με λιγα λογια...πολυ καλος ο παπαλουκας σαν παικτης (οχι ο καλυτερος),δεν προσεφερε απολυτως τπτ στον ολυμπιακο στην δευτερη θυτεια του!αρα δεν ηταν αρχηγος για εμενα,ουτε ηγετης!ηταν απλα αλλος ενας παικτης του εκατομυριου ευρο τον χρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή