Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Καβάλα (113-62)

Γειά σας παιδες!
Ξεκινώ να γράφω αυτό το πόστ την ώρα που το σκορ λέει 80-35 και 4:40 για το τέλος της τρίτης περιόδου... Είχα πεί μέσα μου, ότι θα ποστάρω μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και όχι σε κάθε ματς. Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια από μόνα τους είναι σοβαρός λόγος, τα ελληνικά όμως?
Ναι μάγκες, ΝΑΙ! Και θα σας πώ το γιατί. Χθες, παρακολουθούσα εκείνο του ΚΑΟΔ με τη ζέλα. Το πως το πήραν, ούτε αυτοί το ξέρουν (ή μάλλον, το ξέρουν, αλλά το κάνουν γαργάρα). Που κολλάει αυτό με μας? Θα σας πω:
1. Σε δυο ομάδες που η δική μας (λογικά) διέσυρε και το πήραμε σα κάτι τόσο φυσιολογικό, όσο το κατούρημα μετά τις μπύρες, η μιά κέρδισε και η άλλη παρολίγο να κάνει το ίδιο στον "εξασφύριχτρο" τον μεγαλοπρεπή.
2. Αν ακόμα και η (κατά κοινή ομολογία - ναι και δική μου) προπέρσινη πολύ καλή ομάδα του ΠΟΑ είχε ένα ημίχρονο κοντά στους 70 πόντους, χωρίς Αγκωνίδη μέσα παρακαλώ, θα μας είχαν πρήξει τα... συκώτια οι "αντικειμενικοί" για τον "Αυτοκράτορα", την "κορυφαία ομάδα της χιλιετίας", τον "μάγο Ζοτς" κτλ.
Επειδή ΓΑΥΡΟΙ είμαστε και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και μουρμουράμε κάποιες φορές, γιατί ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, καλά θα 'ναι όμως και κάποιες άλλες να τα βλέπουμε "από την άλλη με καθαρό το κεφάλι" και δε θα πρέπει ούτε να υπερεκτιμάμε ούτε να υποτιμάμε αυτά που κάνουμε. Και αν γουστάρω κάτι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις αράδες, είναι ότι παίζουμε χωρίς να ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ούτε τον αντίπαλο που λέγεται Καβάλα (ναι αυτή που βοήθησε πέρυσι για την πρωτιά στην κανονική περίοδο), ούτε κανέναν άλλο. Είμαστε στο 100-46 και βλέπω να πάιζουμε άμυνες γερές και όχι χαλαρές. Γιατί από ΑΥΤΑ τα παιχνίδια βλέπω τον Ολυμπιακό όπως θέλω να τον βλέπω! Γιατί δεν είναι μόνο οι τίτλοι που σε κάνουν μεγάλο, αλλά το DNA σου εν γένει. Και το δικό μας, σε όλα τα αθλήματα, αυτό προστάζει. Ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται πομπώδη αν όχι φανφάρες, σα κείμενο κομματικού οργάνου ένα πράμα, αλλά ειλικρινά ρε αδέρφια, δε μπορώ να το δώ και να το γράψω αλλιώς...
Τα ξαναλέμε καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Παρασκευή, μιας και την Πέμπτη θα 'μαι ΣΕΦ για τον Φάρμαρ και την παρέα του και δε νομίζω ότι θα 'χω κουράγια για post. Ελπίζω να 'ναι γεμάτο μόνο, γιατί ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ.

ΥΓ: Η καζούρα στον Γκαγκαλούδη και η τσαντίλα του για αυτή, δείχνει αυτό που σας έλεγα και πριν περί DNA... Αφού είχες μεγάλο στόμα βρε Γιαννάκη, σα τους περισσότερους από το σινάφι σου, τι θες τώρα δηλαδή?




20 σχόλια:

  1. εχουμε μεγαλη διαφορα απο το σιχαμενο-διορισμενο-παρασιτο..πλεον η ομαδα εχει αποκτησει ενα σημαντικο παραγοντα που της ελειπε τα τελευταια χρονια.προσανατολισμο μεσα στο παιχνιδι,παμε με αυτοματο πιλοτο και αυτα τα ματσακια προσφερονται μονο για χαλαρη προπονηση.και γω χαιρομαι με την ευκολια που κερδιζουμε γιατι δειχνουμε οτι εχουμε την στοφα μεγαλης ομαδας και οτι η φανελλα ειναι ξανα εδω,δυνατη και ετοιμη για ολα.το νερο εχει μπει για τα καλα στο αυλακι και ας ελπισουμε να διατηρηθει αυτη η ομαδα αυτουσια για οσα περισσοτερα χρονια μπορουμε.δυστυχως η ποιοτητα ζωης στην σημερινη μας καθημερινοτητα εχει πιασει πατο και εστω και οι χαρες που μας προσφερει η ομαδα μας,ειναι πηγη ελπιδας και χαλαρωσης εστω και για λιγο..

    ο κοσμος λιγος,δεν υπαρχει δικαιολογια,μονο για εμας που δυστυχως ειμαστε απο μακρια και μπορουμε αραια να βοηθαμε την ομαδα..ας ελπισουμε να ειναι γεματο με τους τουρκαλαδες και να τους κερδισουμε εμφατικα,γιατι διαβασα κατι δηλωσεις οτι ερχονται για τη νικη..
    υ.γ.καλα ο μαυροειδης μεχρι και σημερα καταφερε να φαει ταπα απο το νεουδι που μπηκε αλλαγη στο τελευταιο διλεπτο?(πλακα κανω..αλλα την εφαγε την ταπα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββίνιο, από που 'σαι ρε bro? Πραγματικά είναι πίκρα μεγάλη για τους Γαύρους εκτός Αττικής... Να λαχταράς να δεις την ομάδα που αγαπάς και να πρέπει να το κανονίσεις σα να 'ναι διακοπές ή τρήμερο... Αυτά να τα βλέπουν τα άλλα αδέρφια που 'μαστε στη (πολύ) χειρότερη μια ώρα δρόμο. Όχι τίποτα άλλο, στο μπάσκετ με 5 (πέντε, five, cinq...) γιούρια εισοδο, δεν υπάρχει δικαιολογία και δε λέω μιλάω για παιχνίδια σα το σημερινό που πολλοί δεν έχουμε σχολάσει από δουλειές ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε απο μακεδονια ειμαι.ενταξει δεν ειμαι και στο αλλο ακρο της γης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ρε μάγκα! Αυτό σε ανεβάζει ακόμη πιο πολύ στα μάτια μου και δε το γράφω έτσι. Έκανα φαντάρος στην περιοχή της Ξάνθης και είχα ένα πολύ καλό φιλαράκο από Καβάλα. Το να 'σαι Γαύρος εκεί, θέλει άντερα. Σα να ναι κάποιο παόκι εδώ. Kudos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ομαδα τα πηγαινει περιφημα και χαιρομαι που την βλεπω να μην με αγχωνει σαν το βαζελο που δεινοπαθει απεναντι σε καθε ομαδα. Ειδα το χθεσινο του ματς και πραγματικα αν δεν ηταν απιστευτα αστοχη ομαδα στις βολες ο ΚΑΟΔ δεν το χανε το ματς. Να σου πω την αληθεια σημερα καποια στιγμη που εφτασε το σκορ 73-26 η κατι τετοιο, σκεφτηκα απο μεσα μου μηπως ειμαστε υπερβολικοι και πρεπει να κοψουμε λιγο, δεν μου αρεσει να παταμε τοσο ασχημα τον αντιπαλο ειδικα οταν δεν μας εχει προκαλεσει η κατι τετοιο οπως ο ζελας. Απ την αλλη πηγε ο αλλος να πληρωσει το ματς σκεφτομαι οποτε του αξιζει να δει κατι ο,τι καλυτερο! Το αλλο που σκεφτομουνα ειναι οτι σαν φοιτητης ημουν Αθηνα απο 2004-2009 και ποσο ατυχος ειμαι που πλεον ειμαι μακρια. Αδυνατον να δω τη θρυλαρα πλεον, ειμαι και απο νησι (Κρητη) ταξιδι ολοκληρο θελω. Παντως εχω μια παρατηρηση τα τελευταια 2-3 παιχνιδια για τον Πριντεζη. Εχω την αισθηση οτι πρεπει να δωσει λιγο περισσοτερη βαρυτητα στην αμυνα του. Τρωει πανευκολα ντραιβ, μου δινει την αισθηση οτι μαρκαρει λανθασμενα δεν ξερω αν το εχει παρει χαμπαρι κανεις αλλος, αλλα περα απο τον Νοτσιονι που του το ειχε κανει καμποσες φορες προχθες, σημερα του το κανε και ενας της Καβαλας. Νταξει θα μου πειτε εισαι υπερβολικος νικησαμε 50 ποντους και σε χαλασε η αμυνα του Πριντεζη... Απλα η ομαδα μου αρεσει παρα πολυ και θελω να ειναι ολα τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Τουρκοι θα ερθουνε με τσαμπουκα εδω, ελπιζω αν τους τον κοψουμε νωρις νωρις, πιστευουν οτι επειδη μας νικησανε τοτε με καμποσους ποντους οτι θα το επαναλαβουν... Δεν το βλεπω, για περαστε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε το 'χα προσέξει αυτό που λες Joe για τον Πρίντ. Βέβαια ο Νοτσιόνι δεν είναι κανά τυχαίο μέγεθος, αλλά με έβαλες σε σκέψεις τώρα. Πάντως πέρα από τις βολές του ΚΑΟΔ, το πήρε το σφυριγματάκι του πάλι εκεί που έπρεπε o "πρέσβης'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα παίδες.Σεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο για το σημερινό ματσάκι.Απλά κάποιες μικρές λεπτομέρειες.Όντως ο Πρίντεζης εκτέθηκε κάποιες φορές στην άμυνα.Αλλά και πέρυσι είχε τέτοιες στιγμές "αδράνειας" αλλά υπήρχε "τερματοφύλακας" Ντόρσευ να καλύπτει.Μου αρέσει πολύ ο Powell.Πάρα πολύ...Καλό σουτ και συμπαθητικός στην αμυνα για τα κυβικά του.Μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με Ντόρσευ αλλά ο άλλος ήταν χτιστός,ήταν ντουλάπα.Η ομάδα επιτέλους μπορεί να έχει παιχνίδι και στην θέση 5 με τον Powell και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.Είναι μία επιπλέον διάσταση στο παιχνίδι μας.Επίσης έχω να παρατηρήσω ότι ο Γκετσεβίτσιους έχει πολύ γρήγορη εκτέλεση.Μάλιστα όσο πιο γρήγορη είναι τόσο πιο μεγάλη ευστοχία έχει.Παρατήρησα ότι όταν σπάει τον καρπό και κρατάει το χέρι του τεντωμένο συνήθως αστοχεί ενώ όταν το εκτελεί γρήγορα σαν να την "ξεφορτώνεται" κατά κάποιο τρόπο τότε το βάζει σχεδόν πάντα.

    Υ.Γ:Με φοβίζει το φορμάρισμα μας αυτή την περίοδο.Με φοβίζει διότι ναι μεν ήταν αναγκαίο για να ανασάνουμε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά (Ευρωλίγκα εννοώ),αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι προς τον Μάρτιο-Απρίλη που θα παίζουμε τους πρώτους "τελικούς" για το f4 θα έχουμε χάσει λίγο από το φορμάρισμα αυτό.Και δεν θυμάμαι κάποια ομάδα να παίζει σε αυτό τον ρυθμό από τόσο νωρίς και να το συνεχίζει μέχρι το τέλος...Θυμάστε την κηδεία της ΤΣΣΚΑ επί Ίβκοβιτς που πήγαινε τρένο και θυμάστε και το κάζο της Μπαρτσελόνα με τον Βάζελο πρόπερσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε οντως ειναι περιεργο που φορμαριζομαστε τοσο νωρις(και τα παραδειγματα που λες ειναι χαρακτηριστικα) αλλα δεν πιστευω οτι ειναι κανονας οτι θα ξεφουσκωσουμε το Μαρτιο, στο χερι μας ειναι. Επισης με τη νεα μορφη της Ευρωλιγκας δεν ξερουμε ποτε ακριβως θα χρειαστει να ειμαστε στα καλυτερα μας, θα δειξει. Ο Γκετσε εχει πολυ καλο σουτ, η αμυνα του ειναι το προβλημα και προσωπικα δεν βλεπω βελτιωση. Ο αφανας σημερα τον περναγε για πλακα, ειναι αγυμναστος ο Γκετσε, δεν εχει γρηγορα ποδια, ουτε σωμα για να καλυψει τις αδυναμιες του. Το θεμα ειναι αν θα μπορεσει τη στιγμη που θα τον χρειαστουμε γιατι σιγουρα θα φτασει, να προσφερει. Περυσι το εκανε, στους τελικους με βαζελο, ισως το κανει και φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν μπορουσαμε να σταματησουμε,δεν γινοταν να σταματησουμε να σκοραρουμε!την ιδια ενεργεια και διαθεση με τους τουρκους και μπορουμε να το παρουμε το ματς.και λιγο αμυνα παραπανω,παντα θα το ζηταω αυτο!γιατι εκει δεν θα εχει γκαγκαλουδη...θα εχει φαρμαρ!
    υγ.τον γκαγκαλουδη τον εχω αντιπαθησει τοσο πολυ απο την εκπομπη πριν το f4 περσυ που ο βαζελος επαιζε με τσσκα κι εμεις με μπαρτσελονα.ελεγε για τον βαζελο οτι θα το παλεψει το παιχνιδι και ισως να κερδισει κι οταν τον ρωτησε ο δημοσιογαφος για εμας χαμογελασε ειρωνικα και ειπε ''ο ολυμπιακος...ενταξει....χαχαχαχαχ''!οταν πηραμε τον τιτλο ηταν ο πρωτος που ''σκεφτηκα''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αμεσως μετα ειχε καλεσμενο τον σιγαλα!ευτυχως που δεν τους εβαλε και τους 2 μαζι!θα ειχαμε σοου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. clyde
    για το λιθουανο εχεις απολυτο δικιο και μπραβο που το παρατηρησες(για το σουτ και για το μηχανισμο..)
    για το φορμαρισμα που λες να σου θυμισω οτι ξεκινησαμε υποτονικα με δυο μεγαλες ηττες και μια νικη με το ζορι..η ομαδα τωρα αρχιζει να στρωνει και μαρτιο-απριλη θα ειναι ασταματητη(ελπιζω και πιστεω)..
    θα εχει βρει το ρολο του ο παουελ,θα στρωσει ο περπερογλου και μην ξεχνας την πιθανη(νες)ενισχυση της ομαδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. joe
    ο λιθουανος οσο και να προσπαθησει,οσο και να δουλεψει δεν προκειται να αλλαξει..μπορει να εχει θεληση να παιξει αμυνα,αλλα η σωματοδομη του δεν τον βοηθαει..ακομη και ενας απειρος επιθετικα μπορει να τον ξεφτιλισει..ας δωσουμε ευκαιριες στον κατσιβελη,αμυντικα τουλαχιστον θεωρω οτι μπορει να βοηθησει και ειναι αξιοπιστος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαββα, οντως πρεπει να παρει ευκαιριες ο Κατσιβελης, δεν μπορει ο Ντουντα που επεμενε να τον κρατησουμε και να μην τον δωσουμε δανεικο να επεσε τοσο εξω. Βεβαια ισως αν επαιρνε ευκαιριες σε μια μικροτερη ομαδα και επαιρνε παιχνιδια να ειχαμε περιπτωση Πριντεζη η Σλουκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και να 'ταν μόνο αυτά... Το 'χα ξεχάσει αυτό το σκηνικό ρε φίλε. Μεγάλη @#$ ο συγκεκριμένος, πολύ μεγάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παίδες, εγώ
    θεωρώ ότι ο Κατσίβελης θέλει (ΠΟΛΥ) δουλειά ακόμη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός
    ότι έμεινε «στάσιμος» (επίτηδες σε εισαγωγικά) αν και ξεκίνησε βασικός πέρυσι τέτοια
    εποχή, με Ντούντα/Αγγέλου στον πάγκο σημειωτέον. Μη ξεχνάτε ότι πολύ πριν την έκρηξη
    της ομάδας, ο Βαγγελάκης για παράδειγμα, από όλους μας (οπαδούς, δημοσιογράφους,
    κτλ) ήταν το λιγότερο «όνομα» από το παιδομάζωμά μας, αλλά αυτό δε τον εμπόδισε
    να γίνει αναπόσπαστη μονάδα και βασικό γρανάζι. Το ίδιο και ο Σλούκας, με τα όσα
    ups & downs του. Δε λέω ότι δεν έχει στοιχεία ο
    Κατσίβελης, κάθε άλλο. Αυτό που είμαι σχεδόν σίγουρος πια όμως, είναι ότι του
    λείπουν τα γκογκόβια! Όσο παιχτούρα και να ‘σαι ή να ΄χεις τα φόντα να γίνεις, ηγετική
    στόφα δε την αποκτάς με την πάροδο του χρόνου. Ή την έχεις ή όχι (βλέπετε ότι
    τον Παπ δε τον αγγίζω καν, έτσι?). Πιθανολογώ λοιπόν ότι ένας δανεισμός, θα ‘ταν
    η καλύτερη λύση για όλους.

    ΣΩΣΤΟΣ ο Clyde για την παρατήρηση στο σουτ του Γκέτσε!
    Δε το χα προσέξει ποτέ και από μνήμης μόνο, νιώθω ότι έχει δίκιο με αυτό το «ξεφορτώνομαι
    γρήγορα το τόπι» μπουμπούνισμα! Παρόλα αυτά δε θα βαρεθώ να γράφω ότι εγώ τον θέλω
    στην ομάδα. Είναι κλασικός spot up shooter, που σημαίνει ότι από αυτού του είδους
    τους παίκτες δε θες κάτι παραπάνω, εκτός από το να μπουν, να ακροβολιστούν, να
    τους βγάλεις ελεύθερους και να το παστελώσουν! Ή θα κρατάγαμε τον Κέσελ που κάτι
    έκανε αμυντικά προς το τέλος, αλλά ο Θεός και η ψυχή του στο 3ποντο ή τον Γκέτσε
    με την χάλια σωματοδομή και ό,τι αυτή συνεπάγεται, αλλά και το ΠΟΛΥ ΠΙΟ
    ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ μακρινό σουτ. Γιατί δε νομίζω ότι η διοίκηση είχε κατά νου, κάτι
    ποιοτικότερο και ακριβότερο, οπότε...

    Για το φορμάρισμα
    δε, αρχίζω και χαμογελώ χαιρέκακα! Όταν κάναμε αυτή την (ευτυχώς μικρή κοιλιά
    με τα τριά σκατά ματς), όλοι λέγανε μέσα από την ομάδα ότι η ομάδα είναι «προγραμματισμένη»
    να φορτσάρει όπως και πέρυσι, μετά το Γενάρη... Δεν έχω λόγους να μη τους πιστέψω.
    Και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό αν ισχύσει και φέτος..? ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ!!! ΟΚ, να μη προτρέχουμε, αλλά
    λογικά τότε θα ‘μαστε και δεμένοι, και ρολαρισμένοι και με προσθήκες, και - και
    - και... Μακριά από τραυματισμούς μόνο και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Joe, σε πολλά ο master είχε πέσει έξω... Ο Σλούκας να σου θυμίσω ήταν να πάρει πόδι και τον κράτησν οι Αγγελόπουλοι... Ο Χάινς ήταν 100% επιλογή του Αγγέλου... Και οι θεοί κάνουν λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνοι, ειδικα με το Σλουκα ναι ειχε πεσει εξω, αλλα δεν μου βγαινει απο το μυαλο οτι "κατι" εβλεπε στον Κατσιβελη. Θα δουμε ελπιζω να τον δωσουμε δανεικο παντως, εκει θα μπορεσει πιο ευκολα να δειξει αν του λειπει δουλεια,ταλεντο η αυτοπεποιθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ασχετο λιγο με το θεμα μας, αλλα ο βαζελος δεν παιρνει λεει τελικα Καπονο. Οι Σκορτσιανιτης και Ουκιτς ειναι τραυματιες και αρρωστος λεει ο Πανκο. Με το ζορι γυρναει ο Τσαρτσαρης. Προβλεπω νεα γκελα με Καντου και ευκολο να του παρει και τη διαφορα 2 ποντων που θελει. Δεν μου φαινεται οτι θα τα καταφερει ευκολα να περασει ο Παο, αν προσθεσεις στο ελλειπες ροστερ του, τραυματισμους την εκατσε. Οχι τπτ αλλο αλλα πανε τα ονειρα μας για συναντηση μετα στην επομενη φαση και βελτιωση του ρεκορ μας :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χεχε, Joe στο μυαλό μου ήσουν φίλε. Διάβαζα πριν από λίγο για τον Πάνκο και το πρώτο που είπα από μέσα μου ήταν: "όχι ρε γαμώτο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή