Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εν αρχή ειν' ο λόγος...

Χαιρετώ!
Στριφογύρναγε στο μυαλό μου καιρό τώρα κάτι τέτοιο. Ένα blog για να ξεχαρμανιάζω, χωρίς να χρειάζεται να περιμένω σε ερυθρόλευκα ή μη sites τα post μου για το πότε και αν εμφανισθούνε, πότε θα απαντήσουν τα παιδιά εκεί μέσα και αν εμφανισθούν και αυτών οι απόψεις κτλ. Και το "κακό" είναι ότι σε κάτι εμφανίσεις σα και τη χθεσινή με την Τσεντεβίτα απλά ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ τον admin του κάθε site για το πότε θα ευαρεστηθεί να κάνει approve το σχόλιο σου! Βράζεις, καίς ολόκληρος και θέλεις να δείς τι πιθανόν είδαν οι άλλοι που εσύ έχασες. Που διαφωνούν και που συμφωνούν οι απόψεις σας ρε αδερφέ?! Οπότε... εγένετο Red & White Basket Ball Diaries.
Αν και δεν είμαι νέος στην blog-όσφαιρα, πρώτη φορά δοκιμάζω στα Ελληνικά, δανειζόμενος κάποια πράγματα που είδα αλλού τόσο καιρό και μου αρέσαν. Δοκίμασα και νομίζω επιτυχώς εγκατέστησα το Disqus, ένα software που δίνει την άνεση για κουβέντα άμεση, χωρίς την απαραίτητη συγκατάθεση μου (νομίζω δηλαδή...) στα comments σας. Τουτέστιν και αν ισχύουν όλα τα αυτά που διάβασα για αυτό, ξεχαρμανιάστε και 'σεις ελεύθερα χωρίς την παρουσία μου. Δεν έχω θέμα με τα μπινελίκια, γήπεδο είναι και δω κατά ένα τρόπο, αλλά θα ήθελα αν είναι δυνατό να γίνει με λίγη τύχη ένα μέρος για gathering μπασκετικών και μη Ολυμπιακών που να ΄χει σα νούμερο 1 σκοπό τη "σπυριάρα" και την αγάπη μας προς αυτή και όχι πεδίο μάχης. Σε περίπτωση εμφάνισης "αλλόθρησκων" και 'κει είμαι ΟΚ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΚ ΟΜΩΣ με οποιασδήποτε μορφής χουλαγκανισμό, "δικών μας" ή μη, ακόμα και αν αυτός "εκφράζεται" μέσω πληκτρολογίου. 'Nuff said.
Είμαι από αυτούς που στεναχωρήθηκαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το φευγιό του Ντούντα. Είμαι από αυτούς που τον έχουν ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ και είμαι από αυτούς που στο πρόσωπο του Μπαρτζώκα έβλεπαν μέχρι πριν από λίγες ώρες, μια καλή μαγιά προπονητικής. Δε θεωρώ επουδενί ότι είναι "άσχετος" όπως γράφεται και ακούγεται πυκνότερα από χθες, αλλά αρχίζω να φοβάμαι ότι πιθανόν ανέλαβε κάτι που δε μπορεί να κάνει κουμάντο. Τον θυμάμαι πέρυσι με τον Πανιώνιο εναντίον μας να μπινελικώνει, να διαμαρτύρεται, να μην κάθεται κάτω λεπτό και να κοουτσάρει - πράγμα που ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας. Το passing game των φιλικών πήγε περίπατο, η ομάδα δείχνει να μην έχει ίχνος τσαμπουκά και επιθετικότητας, η άμυνα είναι "για τα τρία έλατα" και οι δηλώσεις του σχεδόν εξοργιστικές. Δε βγάζω έξω τους παίχτες, αλλά ρε γαμώτο μου, εδώ πέρα δε  βλέπουμε  ίδια ομάδα με πέρυσι, αλλά  ίδιο ρόστερ και νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό το τι θέλω να πω. Τίποτα από τα περυσινά δε φαίνεται να 'χει απομείνει και όλα αυτά περί άγχους και πίεσης τα ακούω βερεσέ για να μη πώ τίποτα χειρότερο.
Διάβασα δηλώσεις παιχτών να μιλάνε για "πίεση" και ότι "δε μπορούν να κερδίζουν συνέχεια με 30 πόντους διαφορά". Ποιος σας το ζήτησε ρε παιδιά γιατί θα τρελλαθούμε τώρα? Ο κόσμος άρχισε να γουστάρει ξανά όχι γιατί κερδίζατε, αλλά γιατί βγάζατε αυτό το "πάνω απ' το πτώμα μου" feeling που είναι ένα με το DNA του Ολυμπιακού. Που 'ναι η άγνοια κινδύνου, το μάτι που γυάλιζε, ή στην τελική ποιος σας ζήτησε το repeat? ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ βάλατε στις πλάτες ένα βάρος κατα πως φαίνεται δυσβάσταχτο. Εκτός αν για γούρι ή από συνήθεια που έγινε λατρεία, γουστάρετε να παίζετε με την πλάτη στον τοίχο. Τι να πώ? Οψόμεθα. Πάντως έτσι πως βαδίζουμε, δε φαίνεται να μπορούμε διπλό στην Ιταλία και δε νομίζω ότι θα αντέξω τον Μπουρούση και τον Φώτση να μας κάνουν πλάκα. Δε διαφωνώ ότι τα πόδια είναι βαριά τα άτιμα από την προετοιμασία και ότι το ρολάρισμα λογικά θα βγει κάπου στον Γενάρη, αλλά τι να το κάνουμε ρε αδέρφια αν είμαστε εκτός Ευρωλίγκας, τι? Προσωπικά όχι μόνο ΠΙΣΤΕΥΩ την ομάδα αλλά τρέφω κάποιες (έστω και μικρές πια) ελπίδες για τον coach. Πιστέψτε στους εαυτούς σας εσείς πρώτα και 'μεις εδώ είμαστε. Όπως πάντα.

ΥΓ: Οι πρόεδροι τι θα κάνουν για αυτό άραγε? Θα βάλουν πλάτη και αν ναι, που?
ΥΓ2: Νομίζω ότι με ένα διπλό, θα έρθει η απαραίτητη ηρεμία. Αρκεί να έρθει...
ΥΓ3: Κακό το ότι έφυγε ο Dorsey, καλό που κινηθήκαμε γρήγορα με τον Powell. Χρειαζόμαστε και άλλο 5αρι όμως, γιατί παιχνίδι στο "ζωγραφιστό" δεν έχουμε δεί ούτε...ζωγραφιστό!

4 σχόλια:

  1. Έγραφα τόση ώρα και τόσα πολλά αλλά δεν τα εμφανίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε γενικές γραμμές.

    1) Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι με διαφορά το χειρότερο ρόστερ ομάδας που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.Σκεφτείται τον ΒΑΖΕΛΟ με τους υπερπαικτες Σπανούλη-Διαμαντίδη-Φώτση-Μπατίστ-Σισκάουσκας-Σαρας-Πεκοβιτς-Κουτλουάι και τόσους και τόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια.Από την ΤΣΣΚΑ, την Μακάμπι κ.ο.κ

    Ακριβώς επειδή ο Ολυμπιακός έχει από τα χειρότερα ρόστερ σε ονόματα και σε εμεπειρία ο Μπαρτζώκας ήταν κατά την γνώμη μου η ιδανική "φθηνή" επιλογή της διοίκησης μας.Είχε εργαστεί σε ομάδες με μέτριο ρόστερ και τις έκανε να παίζουν οργανωμένα,να βασίζονται στο σύνολο,την ομαδικότητα.Ομάδες συμπαγείς ομάδες που όταν χάνουν χάνουν με το στανιό.Σκεφτείται τις κηδείες που έκανε με Μαρούσι και που παραλίγο να κάνει πέρυσι με τον Πανιώνιο και στο Σ.Ε.Φ εναντίον μας αλλά και εναντίον του ΒΑΖΕΛΟΥ στην Νέα Σμύρνη.
    Παρ'όλα αυτά το κοουτσάρισμα του στον πάγκο μας δεν είναι καλό.Δεν έχει πάθος,δεν έχει νεύρο,δεν .εχει ένταση.Νομίζω ότι είναι σαν να "κάθεται" και να βιώνει το "όνειρό" του να γίνει προπονητής σε μία τόσο μεγάλη ομάδα,όπως και εμείς όταν πηδάμε μια μουνάρα και μετά μένουμε "μαλάκες" στις δάφνες μας...Κάπως έτσι και ο κόουτς.Όμως μία ομάδα με παικταράδες όπως η παλιά Μακάμπι δεν χρειαζόταν προπονητή στο πάγκο.Είχε τον Γκέρσον που απλώς ήταν ένας περισσότερο ψυχολόγος-μάνατζερ παρά ένας στρατηγός προπονητής.Όμως εμείς χρειαζόμαστε το δεύτερο καθώς το ρόστερ μας δεν μπορεί να βασιστεί στην ποιότητα του για να προχωρήσει ψηλά.

    2)Οι περισσότεροι λέγαμε ότι η ομάδα χρειάζεται έναν αντι-Σπανούλη για όταν κουράζεται ο Σπανούλης.Φώναζα όλο το καλοκαίρι για τον ΟΥΙΜΣ και για τον ΚΡΙΣΤΜΑΣ αλλά τζίφος...Τζάμπα σάλιο.Τώρα έχοντας οι αντίπαλοι μας διαβάσει το παιχνίδι του Πριντεζη ο οποίος πέρυσι ήταν το κρυφό μας όπλο,του κλείνουν τους διαδρόμους και του αφήνουν το σουτ το οποίο ενλω δεν είναι άσχημο σίγουρα δεν είναι και το δυνατό του σημείο.Μένει να προσπαθεί ο Σπανούλης να γίνει Τζόρνταν.

    3)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗς ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ.ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ.
    Παίκτης βαρύς,παλιάς κοπής.Το σύχρονο μπάσκετ θέλει παικτες ΑΘΛΗΤΕΣ πρώτα από όλα τα άλλα.Και αυτός δεν έχει ούτε τις κινήσεις ούτε την μπασκετική ευφυία για να το αντισταθμίσει.Παλιά υπήρχαν αναάλογες περιπτώσεις όπως ο Βουισιτς,ο Τομασεβιτς και ο Λάζος αλλά οποιαδήποτε σύγκριση με τους πρώτου ς δύο τουλάχιστον μοιάζει με ιεροσυλία.

    4)ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕΝΤΕΡ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕΝΤΕΡ,ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΛΑΤΗ.......Άραγε αυτές ο Λάμπε που βγάζει μάτια με την Κάχα πόσα ήθελε τον χρόνο;Ακόμη και πέρυσι με τον σεληνιασμένο Ντόρσευ φώναζε η ιστορία.

    5)Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του ΑΝΤΙΤΣ.Ακόμη και πέρυσι θεωρώ ότι περισσότερο βοηθούσε στα αποδυτήρια παρά εντός των 4 γραμμών.Ένας παίκτης με μέτριο σουτάκι που δεν βάζει ούτε καν τις βολές με αποκορύφωμα το περσυνό 0\2 στον 5ο τελικό με το σκορ στο +4 από τον ΒΑΖΕΛΟ.Φέτος είναι ακόμη χειρότερος αφού το έχει δει Νοβίτσκι και σουτάρει συνεχώς τρίποντα από τα 7 μέτρα με ποσοστό γύρω στο 5%;Δηλαδή ο σέρβος της Κάχα ο Μπιέλιτσα πόσο δύκολο ήταν να έρθει;

    6)Ήμουν υπέρ της προσθήκης του Περπέργλου.Απλά πιστεύω ότι με το "ξεπέταμα" που είχε ο περσυνός Παπανικολάου θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην χρησημοποίησει του Περπε ώστε να μην "καεί" ο μικρός.Φαίνεται ότι ο Μπαρτζώκας έχει επιλέξει έναν τρόπο ώστε να μοιράζει τον χρόνο εξ'ίσου μεταξύ των δύο.Αλλά εχώ θα προτιμούσα να παίζει ο Παπανικολάου περισσότερο παρά τα όποια λάθη ενδέχεται να κάνει διότι είναι πραγματικά μεγάλο ταλέντο και πρέπει να πάρει πάνω του πολλές ευθύνες.Φαίνεται ότι έχει τσαμπουκά και μετά τα περσυνά έχει και άγνοια κινδύνου.Πχ δεν μπορεί στον αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α να σου βάζει το τρίποντο και στο καπάκι να τον βγάζεις έξω για να βάλεις τον Περπέρογλου.Τον αφήνεις μέσα..Έχει το μομέντουμ εκείνη την στιγμή.Τέσπα.....
    Αυτά προς το παρόν.Είμαι υπέρ της παραμονής Μπαρτζώκα όλη την χρονιά αφού πρέπει να κριθεί σε βάθος χρόνου.Πάντως οι πρώτες εικόνες δεν είναι ενθαρρυντικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω αδερφέ να 'σαι ο Clyde από πάνω (γαμώ τα nicks btw!, αν και φαν των Pistons προσωπικά, o καραφλός υπήρξε μεγάλη αδυναμία μου) και να μην πήγε χαμένο! Όπως είπα, νομίζω ότι εγκατέστησα σωστά αυτό το Disqus... Sorry, δώστε μου λίγο χρόνο αδέρφια να το μάθω. Λογικά κάποιο setting θα υπάρχει για να μη χρειάζεται approve από πλευράς μου, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος! Κοίτα που με πέτυχες σε κατάσταση μέθης (ΟΚ, ημι-μέθης) μετά το ματς με την Μονπελιέ και δε ξέρω που να ξεκινήσω και που να σταματήσω. Στο 1 σου λοιπόν, διαφωνώ γιατί πολύ απλά αυτός είναι και ο λόγος που γουστάρω το μπάσκετ. Δεν είναι θέμα παιχτών/ρόστερ, αλλά μαγκιάς, θέλησης και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ! Στο ποδόσφαιρο ποτέ δε θα γευτούμε κάτι τέτοιο πιθανόν, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τα φράγκα (που εκεί είναι ΥΠΕΡαπαραίτητα) για να κοντράρουμε την κάθε Μπάρτσα. Αυτή η λογική θα λέγε ότι με τον Γιαννάκη θα 'πρεπε να το'χαμε πάρει στο Παρίσι (πληρέστατο ρόστερ από πλευράς ονομάτων, αλλά...) .Επίσης εδώ υπάρχει μαγιά για πολλά χρόνια, αρκεί να μην πάει χαμένη. Ποιος μας λέει ότι ο Παπ, ο Σλούκας, ο Χάινς, ο Βαγγελάκης δεν θα ναι κάτι αντίστοιχο σε λίγα χρόνια? Στο 2 σου, και ναι και όχι, είμαι. Για τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ Ουίμς, δε μπορώ να φέρω αντίλογο, όχι όμως και για τον ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ (κατ'εμέ πάντα) Κρίστμας. Πολύ κακό για το τίποτα πιστεύω. μακάρι να δικαιωθώ, όχι για εγωιστικούς λόγους, αλλά για καθαρά αγωνιστικούς. Στο 3, μάλλον αναφέρεσαι στον Μαυροειδή, σωστά (γράφεις Μαυροκεφαλίδης)? Δε νομίζω ότι είναι ΤΟΣΟ κακός. Παλιάς κοπής, ναι, αλλά κακός όχι. Φαίνεται απλά θεωρώ έτσι γιατί δεν είναι ούτε καν για 2ο σέντερ. Αν τον εκμεταλευτούμε σωστά, όμως είναι καλή προσθήκη. Άσε το χρόνο να κυλήσει. Στο 4, δε μπορώ να διαφωνήσω, (ποιος μπορεί άραγε?). Στα 5 & 6, και στον 'Αντιτς θεωρώ ότι είσαι λίγο άδικος. Βοήθησε ΠΟΛΥ πέρυσι και όσο και μενα να με εκνευρίζει μέχρι στιγμής με τα (ατελείωτα αποτυχημένα) 3ποντα του, είναι αυτή τη στιγμή πρώτος rebounder μας! Θέλει γκέμια, όπως όλοι από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής. Για τον Παπ, είναι γνωστή η "αρρώστεια μου" για αυτόν! Οπότε συμφωνώ, βγάζει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ενέργεια και είναι κρίμα να τον "τρώει" το rotation και η "μοιρασιά" χρόνου. Να 'σαι καλά αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή