Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός (71-84)


Καλησπέρες (πολλές, Παρασκευή είναι)!
Πρώτα τα καλά που είναι και αυτονόητα. Κερδίσαμε. Κερδίσαμε χρόνο, κερδίσαμε ψυχολογία και πλέον είναι στα χέρια μας καθαρά η υπόθεση πρόκριση, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι και πριν το τζάμπολ της χθεσινής αναμέτρησης. Αν μας κάνει κανά δωράκι σήμερα το βράδυ και ο Μπόζα, θα πρέπει να στείλουμε κανά κουτί γλυκά εκεί προς Κροατία μεριά και μάλιστα από τα καλά (πρέπει να του αρέσουν, τα ‘χει τα κιλάκια του...). Ο Βαγγελάκης συνεχίζει να ‘ναι «ορχήστρα» και όχι απλά «εργαλείο», ο Παπ με εμφανίσεις σα και τις χθεσινές δικαιώνει όλους εμάς που λέγαμε για το χρόνο συμμετοχής του και ο Μαυροειδής την αφεντιά μου (χεχε!), που φώναζα με τα ποστ μου (κυρίως στο Red Planet) ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ το παληκάρι. Όχι για πρώτο 5αρι, αλλά όχι και για «τα βράχια» παίχτης Εθνικής..! Όπερ και σημαίνει ότι κατά πως φαίνεται θα πρέπει στις χειμερινές αγορές μας να κοιτάξουμε εκεί για κάτι ΚΑΛΟ (τα κεφαλαία όχι τυχαία...) και μόνο (τραυματισμών παραλειπομένων βεβαίως και κούφια η ώρα που τ’ακούει!).
Στα κακά ότι η Αρμάνι, έδειξε ακόμη μια φορά το ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ είναι. ΣΙΓΟΥΡΑ παίξαμε άμυνα χθες με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά με αυτό το «πράμα» για αντίπαλο, δεν είμαστε για ασφαλή συμπεράσματα... Θα πρέπει να περιμένουμε το παιχνίδι με την Κάχα για να αρχίσουμε να παίρνουμε θάρρος νομίζω. Ο Powell δε μπορεί να κριθεί βεβαίως, μιας και ο άνθρωπος περισσότερο ήταν σε αεροπλάνο τις τελευταίες μέρες, παρά σε basketball court. O Πέρπε δείχνει να ντεφορμάρει, αλλά καλύτερα τώρα – παρά μετά, όταν και θα «σφίγγουν τα γάλατα» και θα τον χρειαζόμαστε επί της ουσίας. Ο Άντιτς δείχνει να ‘ναι σε χειρότερη κατάσταση όλων. Ούτε μόνος του κάτω από το καλάθι δε μπορούσε χθες να σκοράρει και νομίζω ότι το ξέρει καλύτερα από εμάς, μιας και δείχνει να 'ναι απίστευτα αγχωμένος. Η τελική διαφορά πόντων με «τα κουστούμια» χθές, σε περίπτωση ανάγκης (ισοβαθμίας), θα ‘ναι μια καλή προίκα και πάμε για άλλα τώρα. Ο coach ήταν καλός χθες. Δείχνει να εναρμονίζεται με το DNA μας τουλάχιστο στο θέμα, «παίζω αποτελεσματικά, όταν είμαι με την πλάτη στον τοίχο». Αλήθεια, αυτός ο ανεκδιήγητος, διοπτροφορο-τρέντουλας, Σκαριόλο, είναι τοπ προπονητής? Μάλιστα... Το ‘χω ξαναπεί ρε αδέρφια, πέρα των κουμπάρων, οι διαφορές είναι ΧΑΩΔΕΙΣ με τους υπόλοιπους ανά τας Ευρώπας προπονητές (συμπεριλαμβανουμένου και του Μεσίνα και ας μου χρεώσετε βλασφημία εδώ), οπότε... Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να ‘χουμε τον Σοφό, καλύτερα κάποιον Έλληνα και δη τον ευρέως tag-αρισμένο ως «πιο ελπιδοφόρο της γενιά του» (και όχι μόνο θα προσέθετα), παρά κανά μυρωδιά σα και τον προαναφερθέντα...
Σάλπισμα αντεπίθεσης? Μακάρι... Καιρός ήταν!

ΥΓ: Για το Disqus το ψάχνω ακόμη παιδιά, sorry για τις όποιες αργοπορίες των σχολίων σας (όχι πολύς χρόνος ελεύθερος με δυο μικρούς αντάρτες σπίτι...) .

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σύγγαυροι.Όντως είναι μία μικρή δικιά σου "νίκη" αυτή για τον Μαυροειδή,αν και εγώ επιμένω ότι δεν είναι παίκτης για τον οποίον έπρεπε το καλοκαίρι να κονταροκτυπηθούμε με τον Παναθηναικό για το που θα καταλήξει.Όπως και να έχει μακάρι να δικαιωθείς εσύ διότι προς όφελος του Ολυμπιακού μας θα είναι.Για την χτεσινή νίκη έχω να πω ότι:

    1)ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Βαγγέλης Μάντζαρης.Τέτοια ωριμότητα και τόση συγκέντρωση μόνο από Διαμαντίδη έχω δει και από Βασιλόπουλο στα πολύ καλά του.Μηδέν λάθη,5-6 ασσιστ,3 κλεψίματα και 1 εύστοχο σουτ στο μοναδικό που επιχείρησε καταδεικνύουν ότι αυτό το παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε υπερπολύτιμη μονάδα.

    2)Το καλό με το "ντεφορμάρισμα" του Περπέρογλου είναι ότι επιτέλους θα εκμεταλλευτούμε το "πυραυλοκίνητο" που καλείται Παπανικολάου.Αν βελτιώσει λίγο την ντρίμπλα του θα μιλάμε για παίκτη που το ταβάνι του ξεπερνάει το σύνορα της Ευρώπης.Ο Κόκκαλης είχε κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος με τον Διαμαντίδη που τον έχασε για κάποια ψωροχιλιάρικα.Αυτό το λάθος άλλαξε το μπασκετικό χάρτι στην Ελλάδα και κατ'επέκταση στην Ευρώπη.Ευτυχώς οι Αγγελόπουλοι επέμειναν στον Παπ και μακάρι να εξελιχθεί σε ανάλογα σημαντικό παίκτη.Μην ξεχνάτε ότι υποτίθεται ο Διαμαντίδης δεν φημιζόταν για το σουτ του τα πρώτα χρόνια και μετά έγινε από τους πιο εύστοχους τριποντέρ αν και δεν είναι κλασικός σουτέρ στυλ Νίκολας.Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει με τον μικρό διότι τον θυμάμαι την πρώτη χρονιά να μην ευστοχεί ούτε στα ελεύθερα σουτ ενώ πλέον η αυτοπεποίθηση του είναι τόσο μεγάλη που σουτάρει βότσαλο στον ωκεανό......

    3)Επιτέλους το inside game δεν ήταν ανύπαρκτο κυρίως λόγω Μαυροειδή αλλά και Χάινς,με αποτέλεσμα η άμυνα να κλείσει προς τα μέσα και οι περιφερειακοί μας να βρουν ελεύθερα σουτ.Βέβαια η Ιταλοί γενικά είναι η άρνηση της έννοιας ΟΜΑΔΑ. οπότε ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα.

    4)Τι παίκτης και τι μαχητής ο Χάινς.Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να εξελιχθεί στον δικό μας Μπατίστ.Όχι τόσο σε κλάση αλλά σε ουσία και σε χρησιμότητα.Η τάπα που κόβει στον Χέντριξ είναι απίστευτη.Και μάλιστα του δημιουργεί και κόμπλεξ διότι στην τέταρτη περίοδο κάποια στιγμή για όσους είδαν το παιχνίδι η Χέντριξ κάνει μπάσιμο και με το που αντιλαμβάνεται ότι ο Χάινς τον ακολουθεί κυριολεκτικά πετάει την μπάλα στον αέρα μόνο και μόνο για να μην φάει τάπα.

    5)Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Λιθουανό μας.Είναι δύσκολο μα παίζει τόσο λίγο και να βρίσκει ρυθμό.Αλλά ρε Γκέτσε στο μοναδικό σουτ που σοπυ δίνουν οι αντίπαλοι ΠΡΕΠΕΙ να το στάξεις.Αυτό κάνει ένας σουτέρ της κλάσης σου και μάλιστα με το γρήγορο σουτ που έχεις.Αλλά εδώ είναι η διαφορά του Παπ που σουτάρει με την ψυχολογία βότσαλα στην θάλασσα και του Γκέτσε που δεν έχει ψυχολογία.


    Αυτά τα ολίγα....τα λέμε ξανά.


    υγ:ο Λο φαίνεται λίγο βιαστικός και λίγο αφηρημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.Η προσπάθεια του συα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου να κλέψει την μπάλα στην αδύνατη πλευρά αφήνοντας ελεύθερο τον Κουκ που είναι ο προσωπικός του αντίπαλος για τρίποντο είναι αν μη τι άλλο ΧΑΖΗ.Και ο Λο φημιζόταν πέρυσι για την ηρεμία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1η ερώτηση : βελτιωθήκαμε ή ήταν τόσο καφενείο η Αρμάνι; Αποψή μου οτι είναι συνδυασμός και των 2 το χθεσινό παιχνίδι

    2η ερώτηση : ο Μπαρτζώκας έβαλε φωνή στους παίχτες ή είχα παραισθήσεις επειδή ήμουν κουρασμένος; (πρώτη φορά που μου άρεσε ο coach)

    3η ερώτηση : η συμπεριφορά του Μπουρούση ήταν αυθόρμητη ή ηταν πολύ μαζεμένος επειδή σκεφτόταν οτι θα έρθει ΣΕΦ;



    και κάτι τελευταίο. Εγω τον Αντιτς τον γουστάρω πολύ και αν και δεν παίζει καλά φέτος πιστέυω θα ανέβει...και χθες είδα να έχει διάθεση άσχετα αν και από το άγχος δεν του βγήκαν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο (1) Συμφωνώ ή τέλος πάντων, προς τα 'κει τείνω. Για το (2) ένα έχω να πώ μόνο...χε-χε!!! Για το (3) δεν έχω ιδέα αδερφέ... Δε τον εμπιστεύομαι είναι αληθεια... Ο Πέρο είναι συμπάθεια και δική μου. Γουστάρει την ομάδα σαν Έλληνας, λόγω Ερυθρού Αστέρα και αυτό που γράφω το ξέρω από μέσα, δεν είναι παπατζιά. Και γω πιστεύω ότι θα ανέβει, αλλά θα πρέπει να ξε-αγχωθεί. Δεν υπάρχει λόγος να 'ναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε νομίζω ότι διαφωνώ κάπου αδερφέ με αυτά που γράφεις. Θα προσέθετα ότι αν και κερδίσαμε και μας πήγε το παιχνίδι, πάλι σουτάραμε ένα κάρο τρίποντα, που μας βγήκαν και είμασταν ΟΚ. Δε θα 'χουμε πάντα την ίδια τύχη. Πρέπει να χτιστεί παιχνίδι στη ρακέτα οπωσδήποτε. Και μέχρι στιγμής δεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή