Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός (72-89)... Ρολάρουμε!

Καλησπέραααα!
Δε θα ευλογήσω τα γένια μου ότι το πίστευα, το έγραφα και το έλεγα, αλλά μάλλον μόλις το 'κανα! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εμφάνιση, εμφατική και κυρίως, ΠΕΙΣΤΙΚΗ νίκη στην χώρα των Βάσκων και στην έδρα μιας ομάδας που 'χε την τελευταία της ευκαιρία σήμερα για κάτι καλό και την έχασε. Ή καλύτερα, της κόψαμε το βήχα νωρίς-νωρίς, χωρίς να της αφήσουμε περιθώρια πίστης για κάτι καλύτερο. Η ομάδα έπαιξε έξοχα νομίζω, προσηλωμένη (επιτέλους και μετά από καιρό) στην αμυντική της λειτουργία, ήλεγξε τα rebounds και στα μετόπισθεν αλλά και στην επίθεση και κυρίως είχε το γενικό κουμάντο με τον ρυθμό του παιχνιδιού. Έκανε με λίγα λόγια την Κάχα να παίξει όχι γρήγορα όπως συνηθίζει στην έδρα της, αλλά βιαστικά και εκεί νομίζω ήταν το κλειδί της αναμέτρησης.
Μου είναι αφόρητα βαρετό να μιλώ (και να διαβάζω...) για το τι πράξαν οι παίκτες (ειδικά έναν προς έναν), αλλά σήμερα ήταν τόσοι πολλοί που μάλλον θα αναγκαστώ έστω και επιγραμματικά (είπαμε βαριέμαι...). Ο Χάινς, το ταυρί μας, εκτός συναγωνισμού με 18 ποντάκια και όπως πάντα ΜΠΟΛΙΚΗ βρώμικη δουλειά αμυντικά, ο Σπαν στους 14 και 8 assists, ο Πρίντ στους 11 και 6 rebounds, ο Josh Powell με πέρα απόκάθε προσδοκία για την εποχή εμφάνιση (ούτε 15 μέρες δεν έχει το παλικάρι στο λιμάνι) 12 πόντους - 4 rebounds - 2 blocks! Να συνεχίσω? ΟΚ, ο Πέρο (έλα ρε μάστορα!) στους 9 και 5 "σκουπιδια" παραμάσχαλα, ο Σλούκας με καθαρό μυαλό δημιουργικά και 7 ποντάκια, ο Παπ με την ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ του ενέργεια, τέλειωσε (κυριολεκτικά!) με το κοντέρ να γράφει 13 π., 9 rebounds και 1 block! Αλήθεια, ακόμα ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ από πολλά αδέρφια εκείνο το "συγγνώμη, έλεγα παπαριές" που το περιμένω από πέρυσι...! Δε πειράζει, άστο να πάει γούρι και φέτος. Δε ξεχνώ ΠΟΤΕ τον Βαγγελάκη που ΠΑΝΤΑ αμυντικά είναι βράχος και είναι να απορεί κανείς πως αυτό το σαμιαμίδι κάνει ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ?
Εν γένει, τους πετάξαμε τα μάτια έξω! Η σούμα στα rebounds (έχω θέμα εκεί, το ξέρω...) έκλεισε στα 27- 43 (!!!) και σχεδόν με "ντάμπλ σκορ" στις assists (11-21). Ήταν ΤΕΤΟΙΑ η διαφορά σήμερα, που αναγκάσαμε το πιστό κοινό της Βιτόρια να γιουχάρει τους φανατικούς της Κάχα και τον Ντούσκο (άλλο Ντούντα, αχ, τι θυμήθηκα τώρα...) μιας και αυτό που βλέπαν τα ματάκια τους εκεί μέσα, είχαν να το ζήσουν από το 2009 και τα play offs απέναντι στην κραταιά Barca!
Σε έναν όμιλο κωλοχανείο, πήραμε ξανά την όλη υπόθεση στα χέρια μας και το σημαντικότερο είναι ότι δείχνουμε να ρολάρουμε! Το πόσο θέλω να πατήσουμε τον Φάρμαρ και την παρέα του την άλλη βδομάδα, δε λέγεται και ελπίζω σε καλή (τουλάχιστο) παρουσία κόσμου. Για πάμεεεε.

Μπονανότε

ΥΓ: Ο Μπαρτζώκας δείχνει να βρίσκει και αυτός σιγά-σιγά τα πατήματά του. Μου άρεσε στα τελευταία δυο παιχνίδια, και ΟΧΙ δεν είναι επειδή νικήσαμε. Και στη ζέλα φύγαμε με το ροζ φύλλο, αλλά η ξενέρα μου δεν είχε όρια...

45 σχόλια:

  1. Το παιχνίδι το είδα μέχρι το ημίχρονο οπότε δεν έχω πλήρη άποψη αλλά δείχνουμε σιγά-σιγά να παίρνουμε τα πάνω μας. το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά 5άρια γιατί δεν έχουμε ένα βαρύ center. Ακόμα και αυτός ο ξυλοκόπος χθές μας έκανε αρκετή ζημιά (ας είναι καλά τα ψυχολογικά του τζόι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Powell δείχνει να το έχει και δεν είναι κακός και στην άμυνα...
    υ.γ. κάτι λέγαμε την προηγούμενη βδομάδα για τον ¨Αντιτς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλορίζικο το blog Μιχάλη. Καλή δουλειά φαίνεται και είσαι γνώστης του μπάσκετ οπότε περιμένω να διαβάσω και ωραία άρθρα.

    Για το ματς τώρα.. δεν νομίζω να έχουμε να πούμε πολλά!! Όλοι πάλεψαν και όλοι πρόσφεραν. παλιοί, νέοι, ηγέτες και ρολίστες.. Άμυνα για σεμινάριο και επιθέσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Πολλά θετικά λοιπόν και δύσκολα απαριθμούνται. Οι προβληματισμοί λιγότεροι οπότε μένω σε αυτούς...

    α. Ασταθής Άντιτς. Παρόλο που χτες βοήθησε αρκετά, σε πολλά σημεία του αγώνα δείχνει εκτός ομάδας με κακές επιλογές. Πρέπει να ηραμήσει και να αρχίσει να προσφέρει περισσόετρο ποιοτικό χρόνο στην ομάδα.

    β. Βιαστικός Law. Δανείζομαι δύο γραμμές από το κείμενο σου. Άλλο είναι το γρήγορο μπάσκετ και άλλα το βιαστικό. ο Λο δυστυχώς σε πολλά σημεία δείχνει να παίζει απλά βιαστικά.

    γ. Περπέρογλου. Δεν πιστεύω (όπως έγραψα και στον πλανήτη) ότι είναι θέμα ντεφορμαρίσματος αλλά περισσότερο το ότι δεν έχει διακριτό και ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. Δεν υπάρχουν συστήματα να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματά του ενώ με τον τρόπο που παίζει η ομάδα πολλές φορές αναδεικνύονται τα μειονεκτήματά του.

    Ας μείνουμε σε αυτά με την ελπίδα να διορθωθούν. Έχουμε όλα τα φόντα να χτυπήσουμε και άλλη κούπα φέτος!!!


    (άσχετο αλλά δεν μπορώ να γράψω με το προφίλ που είχα στον blogger παρόλο που έκανα και σύνδεση στην σελίδα.. γνωρίζεις κάτι επ'αυτού;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα παικτη και καλη αρχη..ζητηται διαρκεια και συνεχη προσπαθεια...βρισκουμε σιγα-σιγα τα πατηματα μας.μου αρεσε χθες η ομαδα,μου θυμισε τις περσινες σπουδαιες βραδιες που κυριαρχουσαμε μονο με τη διψα για διακριση που ειχαμε.ο κοουτς νομιζω οτι σιγα-σιγα βρισκει το δρομο του και η ομαδα ελπιζω πως θα συνεχιζει στο ιδιο τεμπο..
    υ.γ. αυτο που δεν μου αρεσει ειναι τα αγγλικα στα ταιμ-αουτ.αντε οταν ειναι στην πενταδα 2 αμερικανοι το καταλαβαινω.αλλα και οταν ειναι ελληνες μονο?ενταξει μιλαει αγγλικα για να καταλαβαινουν και οι υπολοιποι,αλλα δοξα το θεω οι συνεργατες του ξερουν αγγλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βγήκε και το avatar το δικό σου πάνω.. αν μπορείς να βοηθήσεις ρίξε ένα reply να μην κάθομαι και γράφω συνέχεια το mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον την έβγαλα την άκρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Σαββίνιο, καλώς ήρθες αδερφέ! "Διάρκεια". Σωστότατο! Αλλά νομίζω θα την βρούμε και αυτήν. Να σου πω την αλήθεια μου, επειδή όσο και να το θέλω, δε τα καταφέρνω να μην είμαι προληπτικός, προτιμώ να πάμε κούτσα-κούτσα μέχρι τον Φεβρουάριο έτσι, αν είναι να φορμάρουμε στα επίπεδα τα περυσινά. Το καλό και το κακό μαζί φέτος, φαίνεται να 'ναι ότι δε δείχνει αυτή τη στιγμή κάποια ομάδα να 'ναι φαβορί, όπως για παράδειγμα την προηγούμενη σεζόν η CSKA. Ίσως η Μπάρτσα που έχει δείξει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αμυντική δουλειά, αλλά και 'κει δεν είμαι σίγουρος. Πάντως όσο παιχταράς φαίνεται να 'ναι ο Powell, όσο και να πιστεύω τον Μαυροειδή (βαρέστε με αδέρφια, εγώ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ) - το θέλουμε το ογκολιθάκι μας αμυντικά. Έβλεπα χθες βράδυ (για χιλιοστή φορά) τα ματς του F4 (ΟΚ, τις φάσεις απο αυτά) και ο Dorsey έκανε παπαδες και επιθετικά με τους Καταλανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χεχε, χαίρομαι! Καλώς ήρθες αδερφέ και ευχαριστώ για τον κόπο σου και σένα. Πάμε σε αυτά που έγραψες : Άντιτς. Δε διαφωνώ ούτε με εσένα, ούτε με κανέναν άλλο που έχει από αυτόν απαιτήσεις. Και γω το ίδιο, γιατί τον μπαγάσα λόγω Ερυθρού Αστέρα, τον αγαπάω και λίγο παραπάνω και σίγουρα καταλαβαίνει τι σημαίνει ερυθρόλευκη! Παρόλα αυτά, κάνει δουλειά που δε φαίνεται. Το χα γράψει και σε προηγούμενα post ή comments (δε θυμάμαι ακριβώς). Με αυτά και με αυτά ο Πέρο είναι πρώτος rebounder μέχρι στιγμής. Θα ανέβει, είμαι σίγουρος, δε μπορεί να κάνει αλλιώς...
    Και για τον Law συμφωνώ. Αλλά αυτά τα βιαστικά του, τα χε και πέρυσι. Του δίνω προς το παρόν πολλά ελαφρυντικά στο ότι έχασε όλο το βασικό κομμάτι προετοιμασίας. Οψόμεθα. Στον Πέρπε θα διαφωνήσω (να και κάπου, όχι τίποτα άλλο, να 'χει πλάκα η κουβέντα - χεχε). Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και στο ματς με τη ζέλα ήταν υπέροχος. Νομίζω ότι κάπου εδώ εμπλέκεται το θέμα "προετοιμασίας" και πάλι. Είχε άλλο πρόγραμμα τόσα χρόνια και άλλο θα πάρειαπό φέτος. Οι άλλοι έχουν συνηθισμένα τα κορμιά τους στο δικό μας schedule.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ρε αδερφέ! Αυτό έγραψα και στον Σάββα παραπάνω. Κάντε ένα κόπο και δείτε τον ημιτελικό με Μπάρτσα και ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έκανε ΠΑΝΤΟΥ ο κερατάς... Κρίμα, πολύ κρίμα, αλλά έπρεπε να γίνει έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μακαρι να εμενε και ο ντορσευ..τωρα θελουμε ενα παρομοιο παικτη και παμε για ριπιτ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω το χειμώνα να βρεθεί κατι καλό (και οικονομικό κατά πως φαίνεται...) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα, η ομαδα οντως ρολαρει σιγα σιγα, δειχνουν καποιοι παιχτες να βρισκουν τη χαμενη τους αυτοπεποιθηση. Ο Χαινς φοβερος, ο Παπ(προσωπικη λατρεια) τι να πρωτοπεις, ταπες(μα δεν υπαρχει περιπτωση παιχτης αντιπαλης ομαδας να σκοραρει σε αιφνιδιασμο ενω αυτος ακολουθει τη φαση, δεν τη γλυτωνει τη ταπα!), ριμπαουντ, ντραιβ, ποστ, τριποντα ο,τι γουσταρει εχει. Ο Σπανουλης πολυ αποτελεσματικος, ο Παουελ εδειξε ψυχραιμος παρολο το λιγο του χρονο στην ομαδα, πιστευω θα ανεβει αρκετα, ειδικα αμυντικα μολις συνηθισει το ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου. Μονο ο Αντιτς με αφηνει ακομα καπως κρυο ακομα ελπιζω να βελτιωθει καθως σουταρει ακομα πολλα τριποντα αψυχολογητα. Συμφωνω με οσους λενε οτι χρειαζομαστε εναν ογκολιθο στην αμυνα, το καλο ειναι οτι κερδισαμε χρονο με τις νικες μας. Πιστευω θα τη νικησουμε την Εφες στο Σεφ. Ελπιζω σε μια ακομα γκελα της Ζαλγκιρις πριν το μεταξυ μας ματς, για να δουμε! Παντως ειχε τρελα προβληματα η Καχα αλλα σιγουρα εχουμε βελτιωθει και μεις καθως στο Σεφ νομιζω την ειχαμε νικησει με μικροτερη διαφορα στην αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ σωστό αυτό που λες για τον Άντιτς. Όντως προσφέρει σε πολλούς τομείς και γι'αυτό δεν μιλάω και εγώ για αδιαφορία αλλά περισσότερο για έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια κομμάτια του παινιδιού. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο!!



    Επίσης συμφωνώ και για τον Λο. Τα έκανε και πέρσι αλλά φέτος τον περιμένω ακόμα καλύτερο αφού έχει το μπόνους του γνώριμου πλέον περιβάλλοντος και των γνώριμων συμπαικτών και συστημάτων.Πρέπει να κοντρολάρει λίγο το παιχνίδι του.


    Η μοναδική "διαφωνία" μας με τον Στράτο εστιάζεται στο ότι στο παιχνίδι με τον βάζελο (που ήταν όντως καταπληκτικός) η ομάδα ήταν εμφανώς ανέτοιμη (και ψυχολογικά) με συνέπεια να μην λειτουργεί σωστά. Με λίγα λόγια βρήκε τον χώρο του σε εκείνο το παιχνίδι επειδή όλη η λετουργία δεν ήταν σωστή. Χωρίς να πάρει τραβηγμένα σουτ μεν αλλά παίρνωντας προσπάθειες που τώρα (φάνηκε και χτες) φοβάται να τις δοκιμάσει. Γι'αυτό έχω τις αμφιβολίες μου αν είναι όντως λόγω ντεφορμαρίσματος ή λόγω περισσότερο αμηχανίας και έλλειψης εμπιστοσύνης.

    Για το ταλέντο του έτσι και αλλιώς δεν έχω την παραμικρή ένσταση. Είναι παιχταράς και θα μας βοηθήσει πολύ. Το θέμα είναι να απελευθωρεί και αυτός ψυχολογικά και να νιώσει πολύτιμο μέλος της ομάδας και όχι απλά συμπλήρωμα της ήδη από πέρσυ καλής μηχανής,
    Ίδωμεν Μιχάλη. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάλι έκανε δύο φάσεις για χάι-λάιτ ο Παπ και τον αδίκησαν και στις δύο. Στο κόψιμο στην άμυνα τον χρεώσαν με φάουλ και σε ένα κάρφωμα που η μπάλα ήταν 20 πόντους πάνω από το χέρι του αμυνόμενου δεν του έδωσαν τίποτα και βρήκε στεφάνι...

    Πραγματικά πάντως χωρίς να γινόμαστε και μίζεροι, η διαιτησία πάλι για ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ολίγον περίεργη.. Δεν την λες και εχθρική αλλά πολύ εύκολα τα έδιναν τα σφυριγματάκια στους Ισπανούς ενώ εμείς φτύναμε αίμα.. Με διπλάσια ριμπάουντ και εκτελέσαμε 3 επιθέσεις λιγότερες!!! Είμασταν και αρκετά εύστοχοι βέβαια οπότε δεν έδινες ευκαιρίες για αμυντικά ριμπάουντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ισχυει για τη φαση που λες με την ταπα του, δεν μου φανηκε φαουλ. Για το δικο του καρφωμα δεν θυμαμαι να ειδα ριπλει καλο οποτε δεν ειμαι σιγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα που το σκέφτομαι ξανά, μπορεί να έχει παίξει και άγχος αδερφέ (δε νομίζω το ότι είναι πιο έμπειρος από τον Παπ λέει κάτι). Στην αρχή ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ μοιρασμένα τα λεπτά συμμετοχής και όσο ο Παπ ανέβαινε, ο Στράτος έδειχνε να πέφτει. Πάντως όπως λες, δε τον φοβάμαι. Και μόνο ο Στράτος του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ να 'ναι, θα 'μαστε σε αυτή τη θέση, ΑΝΕΤΟΙ. να 'σαι καλά, σας περιμένω συχνά-πυκνά (και)εδώ να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Joe! Φίλε δεν υπάρχει λόγος γκέλας της Ζαλγκίρις, γιατί ούτως ή άλλως ο δεύτερος γύρος φέτος στην Ευρωλίγκα είναι άλλο φρούτο. Εκδίκηση από τον Φάρμαρ θέλω τώρα για αρχή (παιχταράς ο πούστης!) και μετά στον ίδιο όμιλο την ζέλα, για να 'χουμε πανηγύρια! Δε παίζει ειδικός κλειδάριθμος εκεί και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μας κάτσει. Και αν σου κάτσει... όχι τίποτα άλλο, να ανέβει πιο ψηλά το επιμέρους σκορ μεταξύ μας στας Ευρώπας, που το κάνουν γαργάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το κοψιμο του Παπ ειναι φαουλ μαγκες. Ψηλα δεν ειναι τιποτα αλλα αν το δειτε εχει παρει φορα και πεφτει πανω στον παιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λειπει ο Μαης απτη Σαρακοστη? Εδω ειναι και ο Πετραν! Μιχαλαρα μου καλη αρχη και απο μενα φιλε!! Η αληθεια ειναι οτι το ειχα δει το μπλογκ και παλιοτερα αλλα δεν ηξερα τι παιζει αν γραφεις μονο εσυ, με τις απαντησεις κτλπ. Μαθαινουμε ακομα με τους υπολογιστες! Οσο για μπασκετ δεν 8ελω να πω τιποτα ακομα 8α εχουμε πολυ χρονο γιαυτα! Τον Κατσιβελη 8ελω να δω λιγο παραπανω γιατι ειλικρινα πιστευω στο παιδι...
    Υ.Γ Με Γκετσε ξερουμε τι παιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλώς τον Πετράν! να 'σαι καλά bro! Δε μπορείτε μάγκες να φανταστείτε ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ που μαζεύεστε και δω σιγά-σιγά! Αλήθεια!
    Ναι, ένα ακόμη blog ξεχαρμανιάσματος (το άλλο είναι πολύ παλιότερο και μουσικού περιοχομένου, δε ξέρω τα γούστα σας, αλλά εδώ το link για όσους γουστάρουν - αγγλική γλώσσα : http://whitetrashsoul.blogspot.gr/)! Τώρα όπως λέει και η γυναίκα μου, με δυο παιδιά, δυο blogs, πολύ δουλειά (ακόμη τουλάχιστο) + μουρμούρα πως θα πάει δε ξέρω,αλλά γουστάρω αδέρφια!
    Ο Κατσίβελης δε μου άρεσε σα στυλ τόσο πολύ, όσο ο Σλούκας ή ο Παπ για παράδειγμα, αλλά με τόσο λίγο που τον έχω δει να παίζει, πως να βγάλω και ασφαλή συμπεράσματα? Για τον Γκέτσε έχω πάρει σβάρνα το net μπας και διαβάσω κάτι, αλλά... Κρίμα ρε γαμώτο, εμένα μου αρέσει και θεωρώ ότι αν και δε τον βοηθά καθόλου η σωματοδομή του, φέτος έδειξε να κάνει καλή εκκίνηση... Πάντως αν είναι θέμα πειθαρχικό, πάω πάσο... Anyone?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπραβο φιλε πολυ καλη κινηση!εχει αρχισει να με κουραζει η κατασταση απο εκει (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν μου κανει η φατσα του για πειθαρχικο,φαινεται ησυχο παιδι,εχει προσπαθησει,εχει χασει κιλα.εχει πολυ καλο σουτ αλλα εχει μονο αυτο απ οτι φαινεται!ουτε διησδηση,ουτε αμυνα...μακαρι να του δωσει λιγο παραπανω χρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδια πως σας φαινεται ο λαμπε της καχα?θα μας εκανε για 5???μοιαζει λιγο με αντιμπουρουσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν διαφωνώ Πέτρο ότι υπάρχει επαφή στην συνέχεια αλλά και σε ποιο κόψιμο σε παράμοιες φάσεις δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή;; Πάντα με την φόρα που έχεις θα τον βρεις τον άλλον αλλά δεν τον εμπόδισε σε τίποτα να τελειώσει την φάση μέχρι το κόψιμο. Είναι στην κρίση του διαιτητή δεν λέω, αλλά έχω χάσει το μέτρημα από το πόσες φορές το έχει κάνει ο Διαμαντίδης και δεν δόθηκε τίποτα.. Κουβέντα να γίνεται είναι βέβαια αφού δεν καθόριζε και τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι ρε αδερφέ, πολύ μέτριος νομίζω. Αν δε κάνω λάθος, μόνο στο πρώτο παιχνίδι με μας έκανε τρελλά πράματα. Και όσο και να μου τη δίνει τώρα ο Μπουρούσης, δεν είναι μέτριος. Κόπρος είναι. Αν είχε μυαλό θα 'ταν αλλού τώρα,αλλά τον έφαγε ο Κος Μάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Thanks Elliot, την ιδέα βασικά μου την έδωσε άθελα του ο Σάββας, όταν έγραψε για μια αντίστοιχη στήλη μπασκετική στο RP. Όταν με το καλό μαζευτούμε αρκετοί, έχω σκοπό να κάνουμε εκ περιτροπής το posting και οι άλλοι από κάτω την κλασσική παρόλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δε διαφωνώ πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαγκες θα μου εξηγησει καποιος τι παιζει φετος με την Ευρωλιγκα στην επομενη φαση, γιατι δεν το εχω ψαξει και πολυ? Πως ακριβως ειναι προκαθορισμενη? Ξερουμε τον αντιπαλο μας αν βγουμε 1οι η 2οι, και αν ναι ποιος θα ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιζει να ναι φαουλ δεν τη θυμαμαι και τελεια την φαση, σαν 1η αισθηση μου ειχε βγαλει οτι δεν ηταν τοτε που ο ειδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαχα οντως ειναι ευκαιρια να ανεβει το επιμερους σκορ μας με τη ζελα! Βρε λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα (αν και εγώ είχα μια πολύ δύσκολη νύχτα, καταραμένη γαστρεντερίτιδα...) μάγκες.
    Παλιότερα Top 16 ήταν 4 όμιλοι των 4 ομάδων, οι οποίοι βγαίναν από κλήρωση. Τώρα θα 'ναι 2 όμιλοι των 8 ομάδων, χωρίς κλειδάριθμους απαγορευτικούς - πχ ίδιας χώρας clubs (για αυτό και παίζει να συναντήσουμε τις αγαπούλες). Επί της ουσίας πια παίζουν όλοι με όλους και έχει πιο καθαρά χαρακτηριστικά πρωταθλήματος.

    Δε ξέρω πως θα πάει, πάντως όταν τα είχαν πρωτο-ανακοινώσει πέρυσι το χειμώνα, με τη μία μου φάνηκε cool. Και περισσότερα ματς (έστω και μέσω streaming) και πιο δίκαια ανάδειξη πρωταθλητη.

    Πάντως μοιάζει, σα να θέλουν σιγά-σιγά να αφαιρέσουν τις 'μεγάλες' ομάδες από τα Εθνικά πρωταθλήματα και να πάει σε πιο ΝΒΑ φάση το πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. joe
    το δικο του καρφωμα βρισκει στεφανη,τρωει αυτοταπα.δεν ξερω αν ειχε επαφη(φαουλ)με νοτσιονι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αααα καλη φαση, thx ρε Μιχαλη, ολο ακουγα οτι φετος αλλαξε και δεν ηξερα πως γινεται πλεον! Καλυτερα ετσι καλα λες, πιο δικαιο και θα δουμε και πολυ μπασκετακι! Οντως απει να θυμισει κατι απο ΝΒΑ η ολη φαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. δεν τον εχω παρακολουθησει γι αυτο ρωταω!επειδη στο πρωτο παιχνιδι ηταν παρα πολυ καλος και οι κινησεις του μου θυμισαν λιγο τον σκυλομουρη τον μπουρουση!ειναι πολλα πενταρια που μ αρσεσουν ρε γαμωτο απο ομαδες που πιθανον θα μεινουν εξω,αλλα δεν ξερω αν το σκεφτομαστε σοβαρα για πενταρι!ο παουελ μου αρεσε επιθετικα αλλα επιμενω ακομα οτι ειναι 4αρι!απ την αλλη αχρηστευεις αυτοματως και τον μαυροειδη αν παρεις κι αλλο 5αρι και νομιζω οτι του αξιζει να ειναι 3ος σεντερ γιατι καποιες δουλιτσες τις κανει καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα αυτή τη στιγμή δεύτερο είναι, μη σου πω πρώτο. Έχουμε διαλέξει 5αρια (Χάινς, Ντόρσι, Πάουελ) που στην Αμερική θα ταν 4αρια καθαρά νομίζω. Μας εχει βγει ευτυχως προς το παρόν, αλλά και γω πιστεύω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε κάτι πιο "βαρύ" το χειμώνα. Εκτός αν ο Πάουελ μας βγει χρυσάφι και κει (επιθετικά πήραμε μια πάρα πολύ καλή πρώτη γεύση προχθές), που εδώ που τα λέμε, γιατί όχι? Πάντως και εμένα μου 'χει γίνει πολύ πιο συμπαθής ο Μαυροειδής, γιατί δεν αξίζει το παιδί τόσο "κράξιμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο χρόνος του Μπαρτζώκα έδειχνε να τελειώνει, όμως 15 μέρες μετά είναι καβάλα στο άλογο. Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε σε Μιλάνο και Βιτόρια, το Top 16 τον περιμένει, ήδη στην Ελλάδα οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά.Αμυνα για σεμινάριο παρουσίασε, ο καθένας έπαιξε σωστά το ρόλο του.Ο Μπαρτζώκας βρήκε τον τρόπο, άλλαξε πολλά στην ομάδα, βοήθησαν σε αυτό και οι παίκτες του που συνειδητοποίησαν ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο.Εννοείται πως λάθη γίνονται, κυρίως στην διαχείριση καταστάσεων και κρίσεων. Και οι Ελληνες προπονητές μπαίνουν πιο εύκολα στο στόχαστρο... Το δε κλίμα, μπορεί να αλλάξει πάλι σε μία εβδομάδα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αυτο επρεπε να το εχουν κανει εδω και χρονια!θα ειναι παρα πολυ καλη φαση να φυγουμε απ την ξεπεσμενη α1 και να παιζουμε σε ενα πρωταθλημα ολες οι καλες ομαδες!νομιζω η φετινη χρονια ειναι δοκιμαστικη!μακαρι να γινει αυτο οσο πιο συντομα γινεται.και να μεινει η α1 και να περνει πρωταθλημ ο πανιωνιος και ο ικαρος.πιο ανταγωνιστικο θα ειναι και σιγουρα θα εχει και περισσοτερο ενδιαφερον.να παρουν και τα λεφτα που περνουμε εμεις κι ο βαζελος να φτιαξουν ομαδουλες ωραιες!και να βλεπουμε κι εμεις ευρωλιγκα φουλ ολη τη χρονια!επισης καλη ιδεα θα ηταν να φτιαξουμε και ολυμπιακος β και να παιζει στην α1 να ψηνονται πιτσιρικαδες και να δοκιμαζονται παικτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ωραίος Μιχάλη!! Έτσι ακριβώς. Πολλά ματς φέτος στην Ευρωλίγκα πραγματικά. Δεν κάνει καθόλου διακοπή. Μέσα Δεκέμβρη τελειώνει η φάση των (πρώτων) ομίλων και Χριστούγεννα ξεκινάει η δεύτερη. Μετά πάλι μέσα στο πενταήμερο ξεκινάνε τα playoff (αρχές Απρίλη) και 10-12 Μαίου είναι το F4!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://prntscr.com/k0crm

    http://prntscr.com/k0csx


    Αυτή είναι η σειρά των παιχνιδιών με ημερομηνίες και διασταυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλώς τον Κων/νο! Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες με μόνους ενδοιασμούς σε αυτό το ότι έδειχνε να τελειώνει ο χρόνος του Μπαρτζώκα. Οι Αγγελόπουλοι έχουν την εντελώς αντίθετη νοοτροπία του Κόκκαλη... Νομίζω πως ακόμα και να στράβωνε η Ευρωλίγκα, θα επέμεναν στην επιλογή τους. Μόνο ο Γκέρσον αν θυμάμαι καλά έφυγε στη μέση της σεζόν και αυτό αφού είχε ήδη πίσω του μια γεμάτη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάμε ολοταχώς για εμφύλιο, χεχε!!!
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παπανικολαου: "Δεν θέλω να βάζω μεγάλους στόχους. Οι στόχοι μου είναι μικροί και
    στο κοντινό μέλλον. Φέτος θέλω με τον Ολυμπιακό να κάνουμε το repeat
    στην Ευρωλίγκα και να πάρουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο" Δλδ ρε Παπ ο επομενος στοχος σου θα ειναι δαχτυλιδι φανταζομαι ε? :P Σεμνη και ταπεινη η παιχτουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κι εγω τον γουσταρω τον μαυροειδη και δεν καταλαβαινω γιατι τον κραζουν τοσο πολυ!εμενα προς το παρον ο παουελ μ αρεσει αλλα παλι δεν νιωθω σιγουρια (σιγουρια τυπου νεστεροβιτς θελω εγω στο 5!).ο μπατιστ νομιζω ηταν πολυ συγκεκριμενη περιπτωση και εξαιρεση!κι επισης ειχε κατι που δεν το εχει ουτε ο παουελ ουτε κι ο χαινς!ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΤΗ!να ακουμπαει η μπαλα στην επιθεση!και καλες κινησεις στο πικ εν ρολ!(τις οποιες παει τωρα ο διαμαντιδης να τις κανει με τον χοντρο!το τι γελιο εχω ριξει δεν λεγεται!ειδικα το κλασσικο του μητσου που ξεκινανε και οι 2 μαζι απο την κορφη της ρακετας και πανε μεχρι μεσα για να βγει η πασα!!!χαχαχαχαχα!τραγικο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή