Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Το μεγά-Law πρόβλημα...

Καλημέρα.

Είναι από τις μέρες που δε θες να κάνεις τίποτα, να δεις κανένα και να διαβάσεις ο,τιδήποτε. Για τους μπασκετό-γαυρους βράδια σα και το χθεσινό, δεν είναι βεβαίως άγνωστα, αλλά κακομάθαμε ρε αδερφέ, είναι αλήθεια... Και δεν είναι ότι κακομάθαμε με τις νίκες ή τις Ευρωκούπες, αλλά με το too tough to die κυτταρόπλασμα, που δείχνει πια να φεύγει και να αντικαθίσταται... Soft-άρουμε χρόνο με το χρόνο και δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αν πάει εκεί το b-ball και αν πρέπει να το ακολουθήσουμε, αλλά ότι ισχύει είναι πια Ηλίου φαεινότερο... Η Αρμάνι είναι μια ομάδα που δε την λες και «σκληροτράχηλη», αλλά ο Μπάνκι το γατόνι είχει πάρει γραμμή την ορατή πλέον αδυναμία του Ολυμπιακού να ρίξει και να αντεπεξέλθει στο ξύλο (που καταντήσαμε...), το έκανε και του βγήκε και με το παραπάνω.

Σε συνέχεια του τελευταίου, σαφώς και δεν έχει αξία να πούμε όλα όσα είχαμε αναφέρει ακόμα και πριν από το καλοκαίρι σαν καμπανάκια, ούτε βέβαια να αφορίσουμε το τωρινό ρόστερ (τουλάχιστον έτσι όπως ξεκίνησε, δε θα κωλοτουμπιάσω ότι δε μου άρεσε). Προσωπικά για μενα το πρόβλημα είναι στο ότι για κάποιο λόγο (χρήμα? κόλλημα?) όχι μόνο δε κοιτάμε να διορθώσουμε αυτά που έπρεπε και ήταν λογικό να βγουν, αλλά και με τις μαχαιριές στην καρδιά-τραυματισμούς των Law (πρώτιστα) και Petway, δείχνει το πράμα ότι πάμε ακόμη πιο πίσω. Κοιτάμε (και αγοράζουμε) λαχεία και όχι κάτι πιο σίγουρο ενώ ακόμη και την ώρα που τρώμε την 30αρα κατακέφαλα και δε μπορούμε φανερά πλέον να αντιδράσουμε, αντί να δώσουμε τον χρόνο σε κάποιους μπας και κερδίσουμε κάτι από κεί, βολοδέρνουμε στα ίδια... Αν είναι να προχωρήσουμε με γνώμονα την τύχη, τότε ας μη λέμε και μεγάλα λόγια για 3peat.

Από εδώ έχουμε αποδείξει ότι κριτικάρουμε αυτά που βλέπουμε και δεν έχουμε εμπάθειες. Ότι καλό θα λέγεται, ό,τι κακό θα μαρκάρεται. Αν δεν κινηθούμε άμεσα όμως για τα χτυπητά εδώ και καιρό προβλήματά μας (είτε τα πραγματικά, είτε τα αυτοδημιούργητα), δεν έχουμε ελπίδα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Είμαστε ήδη μείον σε ένα στόχο, όμως παλεύουμε τους άλλους δυο, ακόμη... Αλλά αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δε βλέπω και ιδιαίτερες πιθανότητες, παιδιά.

Ειλικρινά βαριέμαι να κάτσω να γράψω (και να ξαναεκνευριστώ) για το τι είδα και τι δε μου άρεσε... Ήταν τόσα πολλά άλλωστε... Επίσης για μένα δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος μόνο, για το χθεσινό ξεφτιλίκι. Γιατί τους αγαπάμε, τους στηρίζουμε, το χθεσινό όμως ήταν ξεφτιλίκι από τα λίγα. Όπως και δε γίνεται να μην επιδοθούν «ευθύνες» για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δίνονται και τα εύσημα απλόχερα. Και υπάρχει υπογραφή στην ούγια για το χθεσινό. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, όσοι κάνουν το λάθος και αναφέρουν τις περσινές ή προπέρσινες βαριές ήττες προς χάριν ηρεμίας, δε βοηθάνε και δε στηρίζουν όπως πιστεύουν, αλλά ρίχνουν τη βρώμα κάτω από το χαλί. Κάνουν ακριβώς το ίδιο με αυτό που κατηγορούν, σε αυτούς που κριτικάρουν μονίμως και μονόπλευρα. Αν κάποιος διαφωνεί, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε μετά.


Με το χέρι στην καρδιά, χαλάστηκα πάρα πολύ εχθές και δεν έχω διάθεση να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Θέλω και άλλο χρόνο για να βρω ηρεμία. Θέλω να δω μήπως μάθω κάτι και θέλω να πιστεύω ότι μια τόσο χοντρή σφαλιάρα, θα βοηθήσει και δε θα αποδιοργανώσει. Θα συσπειρώσει και θα συγκεντρώσει, άπαντες.

Αυτοί που έχουν τα γκέμια, ας δουν ότι δε πάμε έτσι πουθενά και αυτοί που παίζουν, ότι αδικούν τους εαυτούς τους και τους κόπους τους. Ακόμη και αν συνέλθουμε (που το θεωρώ σχεδόν σίγουρο) για το παιχνίδι με τους Καταλανούς, ακόμη και αν κερδίσουμε (αυτό όχι και τόσο...), επιμένω ότι έτσι δε φαίνεται να μπορούμε να πάμε και πολύ μακριά... Μέχρι τους 8 και να ‘μαστε και ευχαριστημένοι... Το χειρότερο από όλα όμως στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, είναι ότι δείχνει η διάθεση να έχει φύγει, μάλλον μαζί με την παλιό-παρέα και τα χαρακτηριστικά της. Ελπίζω μόνο να κάνω λάθος...

Αφήστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση.

ΥΓ: Γεμάτο και κολασμένο ΣΕΦ, με Μπάρτσα, οπωσδήποτε! Ήρθε η ώρα ο κόσμος να "βάλει πλάτη" σε αυτούς (όσους έχουν απομείνει τέλος πάντων...) που δυο χρόνια τώρα, τον έχουν κάνει υπερήφανο. Θα παίξουμε και ‘μεις basket την επόμενη εβδομάδα, όσο κλισέ και αν είναι αυτό...

ΥΓ2: Μόνο ο Σλούκας σκυλιάζει στα δύσκολα, ΜΟΝΟ...


13 σχόλια:

  1. Η ομάδα των αλανιών και της αλάνας, μετεξελλίχθηκε σε ομάδα των κουστουμάτων και της σάλας.
    Χρειάζεται απαραίτητα μπόλιασμα χαρακτήρων και ρίσκο στο rotation. Η ζωή συνεχίζεται. Η εξέλιξη επίσης.
    Συναισθηματικά φορτισμένη Μιχάλη η κατάθεσή σου και δεν διαφωνώ... Από πέρσι το έγραφα ότι η ομάδες κερδίζουν με γνώμονα την άμυνα κι όχι την καλή επίθεση. Καλή κι άγια η καλή κυκλοφορία, οι κατοχές και οι αιφνιδιασμοί, αλλά ούτε εισιτήρια δεν μας φέρνουν.
    Το αντίθετο μάλιστα. Μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ήρωα τον Πέδουλα και τους ξυλοκόπους του.
    Αν θελήσει να αλλάξει νοοτροπία ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που σήκωσε την Ευρωλίγκα στα χέρια του έχει καλώς, θα προλάβει να σώσει την παρτίδα.
    Διαφορετικά, δεν θα σώσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό αν συνεχίσει έτσι. Ελπίζω να μην προκύψει ένα 0/3 τρόπαια το καλοκαίρι και μας προκύψει καμιά προπονητική τράμπα με Μεσίνα (φτου κακά)!


    υ.γ. Το κοινό των Γκέρσον και Μπαρτζώκα είναι ότι και οι δύο προσπάθησαν να κερδίσουν μέσω της επίθεσης. Πρόσκαιρα ίσως, μακροπρόθεσμα ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα ήρθε η ώρα ο κόσμος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του! Μια ομάδα που μας έδωσε τόσες χαρές τα 3 τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν το ανταποδώσαμε! (βλέπε προσέλευση στο γήπεδο)

    Δεν δικαιολογείται κενό κάθισμα στις εξέδρες με Μπάρτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετα την ωραια βραδια για το κυπελλο ειπα οτι ο coach ειναι εγωιστης και φανηκε και στις δηλωσεις του αλλα δεν το πηγα τοσο μακρυα... προσπαθω να βρω κατι που να αντικρουει την δυσοιωνη προβλεψη σου αλλα δεν το βρισκω δυστυχως.

    Το καλοκαιρι στις μεταγραφες που τα λεγαμε εγω αρκετους παιχτες που ακουγονταν δεν τους ηξερα καλα αλλα ουρλιαζα για την γαμημενη την χημεια μας που ελεγε ολη η ευρωπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Επιθετικα χρειαζομαστε 4-5 παιχτες συνολικα που να τραβηξουν στο σκοραρισμα πλην Σπανουλη-Λοτζεσκι-Περπε. Οπως ειναι το ροστερ μας τωρα η ελπιδα μας πηγαινει σε ανοδο Πριντεζη, και σε καποιον εκ των Μουν(επειδη δεν εχω ιδεα τι σοι παιχτης ειναι)/Σλουκα. Προσωπικα με ενα ψηλο που να ξερει να ποσταρει η να εχει την ικανοτητα να δημιουργει σκορ απο μονος του για την ομαδα (ειτε γρηγορα ποδια και να παιζει τους αντιπαλους του εκει ειτε παιρνωντας παντα πολλα επιθετικα ριμπαουντ οπως εκανε ο Χαινς) θα ημουν αισιοδοξος. Οπως και πρεπει η ομαδα να βρει ρολους. Δεν γινεται να παιζουμε το ιδιο οταν ειναι ο Σπανουλης μεσα και το ιδιο οταν ειναι ο Σλουκας. Μπορουμε να προσπαθησουμε ενα pnr με Σπανουλη και να τροφοδοτουμε τον Ντανστον με καποιο τροπο ωστε να μην ειμαστε τοσο προβλεψιμοι.


    2)Αμυντικα τωρα τα πραγματα ειναι και εκει ζορικα. Η απωλεια Λο ειναι σημαντικη αμυντικα. Γιατι βγαιναν καλυτερα τα διδυμα στο 1-2. Τωρα χρειαζομαστε ενα αμυντικο εργαλειο ειτε ειναι ο Κολινς(που δεν το βλεπω αλλα μακαρι) ειτε ο Κατσιβελης να μπαινει με Σπανουλη. Το αλλο διδυμο πρεπει να ειναι Μαντζαρης-Σλουκας. Οποιοσδηποτε αλλος συνδιασμος θα δημιουργησει μεγαλα αμυντικα προβληματα η επιθετικα. Ο Μαντζαρης μπορει να μπαινει και στα κρισιμα με Σπανουλη στο τελος.


    3)Ο Μπαρτζωκας πρεπει αμεσα να βαλει και αλλους παιχτες στο ροτεισον. Ποιον να πρωτοβαλει μεσα βεβαια. Μουν-Κολλινς-Παπαπετρου πρεπει να παρουν πολυ χρονο απο το επομενο κιολας ματς Ελλαδα. Ας ξεκουραστουν οι βασικοι μας οσο γινεται.




    Τωρα οσο για το οτι ειπα Μιχαλη οτι και περυσι ειχαμε βαριες ηττες με Εφες και Ζαλγκιρις, το εκανα γιατι ειχα ακριβως το ιδιο συναισθημα τοτε. Η ομαδα εδειχνε σαν να πεταει λευκη πετσετα και η διαφορα ανεβαινε ταυτοχρονα με την απογοητευση μου. Οι παιχτες μας εχουν εγωισμο και θα αντιδρασουν. Μπορει οχι ολοι αλλα καποιοι σιγουρα. Αν η διοικηση στηριξει τη προσπαθεια τους με καποια μεταγραφικη ενισχυση αξιοπιστου παιχτη εχουμε ελπιδες, δεν χαθηκαν τα παντα με μια ηττα οσο και αν μας ξινισε ο τροπος που ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το γήπεδο θα γεμίσει αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπορουμε να το αναλυουμε επι ωρες..
    χθες χαλαστηκε και ο πιο ψυχραιμος γαυρος.
    και οχι απο την ηττα αλλα απο τον τροπο..
    ο μπαρτζω ηρθε με την ευλογια σχεδον ολων μας.
    πηρε μια ετοιμη ομαδα-προσπαθησε να μπολιασει δυο-τρια νεα στοιχεια περσι δεν τα καταφερε προσκαιρα και ακολουθησε την οδο που χαραξε ο ντουντα..
    στο πρωταθλημα ο πεδουλακηε δειχνει να του εχει χαλασει το μυαλο και οχι μονο αυτον..
    αρα φετος ειναι η χρονια που θα δοκιμαστει ο κοουτς.
    με δικες του επιλογες με δικη του διαχειριση,με,με.....
    οι παικτες που αποκτηθηκαν,εδωσαν την εντυπωση σε καποιους οτι ηρθαν σαν αντικαταστατες των προκατοχων τους.
    μεγιστο λαθος..
    ο λοτζε ειναι για μενα προσωπικα αντικαταστατης του γκετσε και ο νταστον0 του παουελ.
    και επικεντρωνομαι σε αυτους τους δυο γιατι πολλοι τους θεωρουν αντικαταστατες των χαινς-παπ..
    ο λοτζε τελικως παιζει περισσοτερο χρονο στο δυο-ενω στο τρια εχει προβλημα προσωπικης αμυνας με συνεχη ποσταρισματα-βοηθαει στον τομεα των ριμπαουντ,αλλα σιγουρα οχι οπως ο παπ γενικα.
    αρα στη θεση τρια ειμαστε μεγαλο μειον-τεραστια τρυπα,γιατι και ο παπαπετρου ειναι πρωτη χρονια, δεν ζηταμε πολλα και ο περπ πηγε στο τεσσερα.
    στην θεση χαινς δεν ηρθε κανεις παικτης.
    και οταν γραφω οτι αυτος επαιζε και για τους τρεις μας σεντερ μαζι αμυνα δεν ειναι παραλογο,αλλα η ωμη πραγματικοτητα..
    ρεζουμε επειδη σε κανενα δεν αρεσει η παρελθοντολογια,ασχετα αν καποιοες φορες βοηθαει να διορθωσεις πραγματα και καταστασεις οι δυο αυτοι παικτες οσο και αν καποιοι δεν θελουν να το παραδεχτουν η δεν θελουν να το δουν ηταν σχεδον ολη μας η αμυνα.
    δεν εινα τυχαιο οτι στην καλυτερη φαση της περσινης ευρωλιγκας ειναι και οι δυο μαζι..
    εφυγαν οπως εφυγαν(δεν μας νοιαζει ο τροπος)-αλλα δεν βρηκαμε αξιους αντικαταστατες και αυτο ειναι το πιο σημαντικο..
    δεν επρεπε απλως να βρουμε ισαξιους αλλα καλυτερους και μεις δεν εχουμε ουτε καν στην θεση τους παικτες.
    εκει για μενα ειναι ολο το θεμα..
    στην αμυνα,δεν μενω σε προσωπα,αλλα αυτα τα προσωπα ηταν σημαντικα..
    μας λειπει φλογα-ενεργεια,μας λειπει το φυτιλι για την εκρηξη.
    το παιχνιδι με μπαρτσα ειναι ακομη πιο δυσκολο και θεωρω σχεδον αδυνατη την νικη.
    θα ειναι υπερβαση για μενα την δεδομενη στιγμη..
    τελος οταν παιρνεις καινουργιους παικτες τους βαζεις να παιξουν.
    αλλιως μην τους παιρνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρυσι είχαμε πολύ ασχημα αποτελέσματα καΙ στην φάση των 16 αλλά και άσχημες εμφανίσεις που στο 4 δεκάλεπτο γινόντουσαν απιστευτα πράγματα και νικάγαμε πχ κιμκι ρωσσία.. Για μένα το θέμα της ομάδας είναι αμυντικό δεν παίζουμε καθόλου καλή και δυνατη άμυν.Εξαίρεση αποτελεί το 1 δεκάλεπτο με την φενερ οπου πραγματικά τρώγανε σιδερα και πέρνανε όλες τις φάσεις.ΕΠΙθετικά πρέπει να βάλει ο κοουτσ και αλλους, όπως συνεργασίες με ψηλούς που γινοντουσαν πέρυσι αραια αλλά φέτος δεν υπάρχουν ΚΑΝ.Δεν ξέρω ειμαι και εγώ πολύ εκνευρισμένος οχι τόσο για την ήττα αλλά για την εικόνα που βγάζει η ομαδα στα παιχνίδια της Πόσο μας λειπουν χαινς και παπ δεν μπορω εχω κολλήσει.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που με χαλάει με τον προπονητή ειναι τα κοληματα που εχει.Πρεπει να κανει συγκεκριμενα πράγματα και τίποτα αλλο.Μηδεν εναλλακτικό σχέδιο Ο τρόπος αντιμετώπισης του πικ εν ρολ ανύπαρκτος ειδικά με ομαδες με καλούς περιφερειακούς.Οσο για την φλόγα,το πάθος που λες μονο για 10 λεπτα το είδα από ολη την ομαδα στο 1 δεκαλεπτο με φενερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενταξει ο Μπαρτζωκας δεν μπορει μεσα να παιξει και αμυνα στα pnr.. Το θεμα ειναι εφοσον κατι δεν βγαινει με τους παιχτες που εχεις, παιξε κατι αλλο ρε γαμωτο... εγω εκει κολλαω... Οτι ειμαστε ολο τα ιδια και τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ήταν μόνο στο 1ο δεκάλεπτο φίλε μου ήταν σ'όλο το πρώτο ημίχρονο και στο 4ο αρκετά. τεσπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ακριβως αυτο λεω και εγω... δεν ειναι αυτο το στυλ του Μπαρτζωκα... Το στυλ του Μπαρτζωκα, το μπασκετ Μπαρτζωκα, ειναι το μπασκετ που παιξαμε με τη Ρεαλ στον τελικο, με τη Φενερ, στο Μοναχο... Ο ανθρωπος γουσταρει το ωραιο μπασκετ, μαγκια του, αλλα οταν αντιμετωπιζεις αλλες ομαδες, δεν νομιζω να περιμενει οτι θα παιξουν ολοι το παιχνιδι μας και ο καλυτερος ας κερδισει... Δεν ειμαστε nba εδω. Σου εβαλε προβληματα ο Μπανκι και δε μπορουσε να τα λυσεις. Ο ιδιος Μπανκι που ελεγε οτι η Αρμανι ειναι ανετοιμη γιατι εχει παιχτες που δεν εχουν προσαρμοστει ακομα (Χακετ), παιχτες ανετοιμους απο τραυματισμο (Μος), και γενικα ψαχνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. RE Πέτρο δεν ειναι δυνατον να περναει ο περιφερειακος απο κατω τον σκριν και να εχει 2 μετρα ο αντιπαλος αποστση και σουτάρει τελειως ελευθερος.Πως μετα να μην εχουν 10/12 τριποντα. Να το κάνεις σε καποιον που δεν εχει καλο σουτ το καταλαβαινω , αλλα σε παικτες με πολυ καλο σουτ ειναι εγκλημα.Βρισκουν ρυθμο και τα χωνουν μετά όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειδες το ματς του βαζελου με την Αρμανι την προηγουμενη βδομαδα? Ετσι τον παιξανε τον Χακετ. Απο κατω στα σκριν. Και τα εσπασε. Εγω τρελενομαι για αλλο λογο. Οκ εχεις κανει σκαουτινιγκ και αρχιζεις με το ιδιο σκεπτικο που αρχισε ο Πεδουλακης. Αμα δε βγαινει κατι ομως, αλλαξε το γαμημενο. Καντου μια παγιδα στο σκριν να βγαλεις τη μπαλα απτα χερια του. Δοκιμασε κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή