Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Και τώρα, οι δυο μας... Μέρος 9ον

Να 'μαστε πάλι, με μια διάθεση comme ci comme ça (πάρτε και ένα γαλλικό έτσι για την ποικιλία), όπως ακριβώς ελπίζαμε ή προβλέπαμε, πριν τους ημιτελικούς της περασμένης Παρασκευής για το Final Four στο Μιλάνο. Το σηκώσαν λοιπόν οι Μακαβαίοι με (αν όχι) ακριβώς τον ίδιο τρόπο με μας, σίγουρα έχοντας στο μυαλό τους, εμάς. Το δηλώναν και οι ίδιοι μέσω του Μιζράχι (τι ανέκφραστο ον ρε φίλε?) από την αρχή της σεζόν με το στοχευμένο μπάτζετ και το ακόμη πιο στοχευμένο recruiting. Δεν είμαι σε διάθεση διερεύνησης αυτή τη στιγμή, αλλά κάπου πήρε το μάτι μου, νομίζω στο twitter (και εύχομαι να μην είναι αλήθεια...), ότι ήταν χαμηλότερο από το δικό μας και του βάζελου...

Κάτι που για μενα σημαίνει στεγνά (όχι ότι περιμένουμε και κάτι άλλο - σημ: δεν είναι μομφή), ότι θα κινηθούμε και φέτος, στα γνωστά πλέον οικονομικά επίπεδα, με εκείνα των και περασμένων ετών. Το θέμα είναι όμως, ποιες χρονιές θα βάλουν εκεί στην ΚΑΕ ώς ταβάνι? Γιατί αυτή που διανύουμε και πάει να κλείσει, έχει 0/2 μέχρι ώρας, κάκιστες επιλογές (προσωπική πάντα άποψη, που όμως δε θα αλλάξει ακόμη και αν πάρουμε το πρωτάθλημα) και budget που ξεπέρασε κατά πολύ τα αρχικά, αλλά δουλειά δεν έκανε (δεν ήμουν εγώ αυτός που έβαλε στόχο το 3peat)... Μέσα τα ελαφρυντικά των τραυματισμών, μέσα και ό,τι άλλο δικαιολογήσιμο θέλετε, αλλά τα κάναμε μαντάρα και δε νομίζω ότι επιδέχεται κουβέντας αυτό... Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, νιώθω ότι μπορούμε να χαρούμε μόνο γιατί το ότι δε το σήκωσαν οι μυξιάρικες τιτίκες της Μαδρίτης και μόνο... Πέσαμε περήφανα και μαχόμενα μεν, αλλά πέσαμε...

Do or Die ήταν λοιπόν η φάση πριν το γύρο με τους Μαδριλένους (και τα πήγαμε καλά, αν αναλογιστούμε τα χιλιο-ειπωμένα), Do or Die είναι και η σειρά των τελικών που ξεκινά εντός ολίγου με τα «φιλαράκια» μας. Φέτος σκέφτηκα να μην επαναλάβω σε ποστ, όσα έχουμε συζητήσει κάμποσες φορές ήδη, αλλά να δώσω τη σκυτάλη σε ανθρώπους που μου αρέσει να διαβάζω και γω με τη σειρά μου, αλλά είμαι σίγουρος και εσείς. Τα παιδιά που ακολουθούν, δεν είναι άγνωστα στο παρεάκι του Diaries.  Μόλις το pick nscroll σας, ξεκινήσει – θα το διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι. Βάλτε παγωμένη μπυρίτσα ή καφεδιά, αράξτε και ξεκινήστε το διάβασμα! Θέλω να τους ευχαριστήσω όχι τυπικά, αλλά επί της ουσίας μιας και όλοι τους έχουν δικούς τους χώρους να εκφραστούν, αλλά δεν είπαν όχι στην πρόσκληση που τους απέστειλα. H οποία μάλιστα, έγινε μόλις το περασμένο Σάββατο έχοντας deadline για σήμερα, ώστε να προλάβουμε να ανάψουμε την κουβέντα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, που αν δε κάνω λάθος θα κάνουμε την πρώτη προσπάθεια για το πολυπόθητο prison-break του ΟΑΚΑ... Μόνο αυτό δεν έχουμε πετύχει τρία χρόνια τώρα, άρα ήρθε η ώρα και για αυτό.

Επειδή δεν ήθελα να βάλω πλαίσια και ερωτήσεις, ώστε να οδηγήσω τους guests μας στα δικά μου «θέλω», τους το έκανα πιο δύσκολο. Κάτι σαν αυτό το «ελεύθερο θέμα» που μας βάζανε στο σχολείο κάποτε και μου γύριζαν τα μυαλά από τα νεύρα (χεχε...).  «Ένα γενικό point of view για τους τελικούς» τους σούταρα και περίμενα να ακούσω από μερικά μπινελίκια, μέχρι το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τη γλίτωσα καθώς  φαίνεται... Η παρουσίαση έχει γίνει αλφαβητικά, με βάση το nickname του κάθε καλεσμένου μας – για ευνόητους λόγους, αν και είμαι σίγουρος, λίγο τους νοιάζει... Many thanks παίδες, για ακόμη μια φορά! Τιμή μας!!





By Giorgos Panou (http://giorgospanou.blogspot.gr/)

Η αξία των πραγμάτων

Τα πράγματα από μόνα τους δεν έχουν αξία, παρά παίρνουν αυτή που τους δίνουμε. Ετσι είναι καμμιά φορά και με τα πρωταθλήματα. Εδώ και 6-7 χρόνια τον εγχώριο τίτλο του μπάσκετ διεκδικούν σταθερά δυο ομάδες, πριν και από αυτά τον διεκδικούσε όλη κι όλη μία. Μεγάλες δυνάμεις του παρελθόντος έχουν περάσει είτε στην παρακμή (Αρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος) , είτε στη λήθη (Περιστέρι, Ηρακλής, ΑΕΚ). Το τι βαρύτητα θα επιλέξει συνεπώς να δώσει κάποιος σε μια ανοιξιάτικη παρτίδα της οποίας τα χαρτιά είναι σημαδεμένα από το Σεπτέμβριο είναι δικό του θέμα.

Τη φετινή σεζόν μάλιστα, το σημάδεμα στην τράπουλα έγινε ολόκληρη μούντζουρα. Οταν στο πρωτάθλημα των δύο ο ένας ξεκινά κατά αρχή δύο τεράστια βήματα πίσω, τότε το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναικού δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Οι νόμοι έχουνε γράμμα με σκοπό να υπηρετεί το πνεύμα, την αόρατη δηλαδή και διαχρονική αξία η οποία υποτίθεται υπάρχει για να εξασφαλίζει τους ίσους όρους του παιχνιδιού. Στη δική μας φετινή περίπτωση, το γράμμα υπερίσχυσε του πνεύματος. Και αν δεχτούμε τις δοξασίες που θέλουν το δεύτερο να κατεβαίνει με μορφή περίστερου, τότε μάλλον το ξεπουπούλιασε για τα καλά.

Ξανά συνεπώς λοιπόν, η αξία του τίτλου που μέσα σε «πόλεμο» θα διεκδικήσουν οι αιώνιοι είναι στην κρίση του καθενός. Στον Παναθηναικό έκαναν πέρυσι το λάθος να την εκτιμήσουν ψηλότερα και φέτος το πλήρωσαν. Διατήρησαν ατόφια τη συνταγή που τους οδήγησε στη δίκαιη επικράτηση ενός υπεφίαλου αντιπάλου και φέτος βρέθηκαν να αναρωτιούνται τις πταίει για το αποκρουστικό όσο και αναποτελεσματικό μπάσκετ που παρουσίασαν στο γήπεδο. Την ώρα που οι μεγάλες ευρωπαικές ομάδες έριχναν βάρος στο τρέξιμο, την αθλητικότητα, τις αποστάσεις και την προσωπική φάση, οι πράσινοι πορεύτηκαν με τακτικές από το παρελθόν. Αμυνα, μακρές επιθέσεις, πληθώρα βετεράνων στη γραμμή κρούσης, υπερβολική εξάρτηση από το «κάθετο» και καθαρό πικ εν ρολ. Αφού επετεύχθη η νίκη επί του αιώνιου και πρωταθλητή Ευρωπης, δεν μπορούσε, αυτό θα ήταν το μονοπάτι της επιτυχίας.

Στον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να πέσουν στην ίδια παγίδα. Το απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένας τίτλος που έχει τις ίδιες πιθανότητες να κερδηθεί με εκείνες που έχει να χαθεί.

Εδώ και τρία χρόνια, οι ερυθρόλευκοι έχουν μια πορεία χτισμένη πάνω σε γερές και σύγχρονες βάσεις. Drive, ευέλικτοι ψηλοί, νεαροί παίκτες γεμάτοι ενέργεια, γρήγορη επίθεση κίνησης, transition και καλή άμυνα. Ακόμη και φέτος, παρά το γεγονός οτι δεν μπόρεσαν να φτάσουν μεχρι το Μιλάνο, η αισθηση μετά και από αυτό το final four είναι πως μάλλον δικαιούνταν θέση στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαικού μπάσκετ. Την Ρεάλ σε 5 παιχνίδα φέτος δεν θα την πέρναγε κανένας.

Η συνέχεια της ομάδας και οι αρχές του παιχνιδιού του Ολυμπιακού διατηρήθηκαν λοιπόν σε γενικές γραμμές ατόφιες, παρά τα λάθη στο μεταγραφικό (επανα)σχεδιασμό και κάποιες αμυντικές παραφωνίες που έφεραν με τη σειρά τους κάποιους λιγότερους αιφνιδιασμούς. Η λογική επιτάσσει πως αν οι ερυθρόλευκοι βγάλουν τα χαρίσματα τους στο γήπεδο τις μέρες που έρχονται, τότε θα επικρατήσουν του Παναθηναικού. Είναι καλύτερη ομάδα, πιο μοντέρνα και πιο «μπασκετική».

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε σύνολο έχει και τη Νέμεση του. Στη δεκαετία του 90, όταν το σύνολο του Ιωαννίδη σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα του (τουλάχιστον μέχρι τα final four), υπήρχε μια ομάδα που δεν μπορούσε ποτέ να κερδίσει. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την καταστροφική Λιμόζ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Για όσους το θυμούνται, οι Λιμουζό όρθωναν επί χρόνια αξεπέραστο τείχος στους ερυθρόλευκους αστέρες, ακόμα και όταν οι διαφορές των ομάδων ήταν χαώδεις. Ο πρόσφατος και φετινός Παναθηναικός αποτελεί μέχρι τώρα μια αντίστοιχη περίπτωση. Μπορεί και φέτος να αποσυντονίσει την ερυθρόλευκη μηχανή, μπορεί και πάλι να βγάλει τακτικά τρικ από το καλάθι και απρόσμενους ήρωες. Μπορεί, εν τέλει, να κερδίσει μια σειρά έναντι ενός καλύτερου.

Όμως το πράγμα δεν αλλάζει, και οι δυο φιναλίστ της φετινής ευρωλίγκας μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Ολυμπιακός βαδίζει εδώ και τρία χρόνια πάνω του, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τον έχει ο ίδιος χαράξει. Το αν θα χάσει ή θα κερδίσει τον τίτλο που έρχεται , έχει στο μυαλό μου μικρή σημασία. Ο,τι συμπεράσματα ήταν να βγουν, θα πρέπει να βγήκαν μετά από 28 ευρωπαικούς αγώνες. 


Ένα χρόνο μετά τους περσινούς καταστροφικούς για τον Ολυμπιακό τελικούς της Α1 τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά.
Ο Παναθηναικός είναι αυτός που έχει πλέον το πανίσχυρο (για εκείνον μόνο) πλεονέκτημα έδρας και μαζί, από ότι φαίνεται, διαθέτει και το μπούσουλα για να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο υποψιασμένος από πέρσι και μάλλον θα παρουσιαστεί και καλύτερα προετοιμασμένος, το περσινό Final four του Λονδίνου ξόδεψε αρκετή από τη σωματική ενέργεια και τη πνευματική συγκέντρωση της ομάδας πριν από τους τελικούς.
Το timing δείχνει καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναικός παίζει (ύποπτα) άσχημα στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ αλλά αν κάποιος πιστέψει ότι ο Παναθηναικός θα εμφανιστεί το ίδιο κακός και στους τελικούς τότε μάλλον  του αξίζει να ξαναπάθει το περσινό.

Υπάρχουν αρκετά διδάγματα, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, από τους τελικούς της Α1 και όλα αυτά μαζί έχουν δείξει ότι ο Ολυμπιακός σαν club δυσκολεύεται να διαχειριστεί ανάλογες σειρές. Δεν έχει πολύ ουσία να επαναλαμβάνουμε τα ίδια…
Εκείνο όμως που a priori πρέπει να κερδηθεί, για να υπάρχουν ελπίδες, είναι η μάχη μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Δεν υπάρχει δικαιολογία πια, έχει ξεθωριάσει μαζί με το περσινό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που είχαν οι πράσινοι.
Το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει ένα αγωνιστικό πλάνο που θα έχει σχεδιαστεί με λεπτομέρεια αξιοποιώντας όλη τη συσσωρευμένη εμπειρία από τα παιχνίδια του τελευταίου χρόνου εναντίον τον Παναθηναικού.

Ξεκινώντας μια μικρή αγωνιστική αναφορά, στην άμυνα είναι πολύ σημαντικό να αποκοπεί ο δημιουργικός ομφάλιος λώρος που συνδέει τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τους υπόλοιπους παίχτες του Παναθηναικού.
Η flat τοποθέτηση του ψηλού του Ολυμπιακού στα πράσινα pick nroll μαζί με το over πέρασμα του περιφερειακού, αναγκάζει τον Διαμαντίδη να κάνει κάτι που δεν του αρέσει, να πηγαίνει μέχρι βαθιά στη ρακέτα του Ολυμπιακού.  
Ο αρχηγός του Παναθηναικού σκόραρε φέτος στην Ευρωλίγκα μόνο 27 δίποντα σε 29 παιχνίδια, λιγότερο από 1 δίποντο ανα ματς. Ταυτόχρονα επιχειρούσε μόλις  1 δίποντο ανά 2.5 τρίποντα φανερώνοντας ότι η περιοχή που νοιώθει πιο άνετα σαν σκόρερ είναι έξω από τα 6.75.
Η μη εμπλοκή των υπόλοιπων παιχτών του Ολυμπιακού στο pick nroll εξασφαλίζει τον λιγότερο δυνατό κίνδυνο από πάσες στην weakside για σουτς τριών πόντων αλλά αυτό είναι μόνο το ένα σκέλος.
Το άλλο είναι ότι ο δικός μας ψηλός που εμπλέκεται στο pick nroll θα πρέπει να προσέξει περισσότερο τα υψώματα του Διαμαντίδη προς τον screener, αλλιώς θα έχει γίνει η μισή μόνο δουλειά, πράγμα που πρακτικά φαίνεται από το γεγονός ότι το 40% των ασίστς του αρχηγού του Παναθηναικού είναι προς Λάσμε και Μπατίστ.
Η γνώμη μου είναι ότι το κυνήγι της τάπας στο drive του Διαμαντίδη οδηγεί σε χαμένα αμυντικά ριμπάουντς ή ολοκληρωμένα pick n rolls για τον Παναθηναικό άρα το ρίσκο της διακριτικής  παρακολούθησης του drive είναι μια κατάσταση που θα την επέλεγα. Με άλλα λόγια θα προτιμούσα τον Διαμαντίδη να προσπαθεί να τελειώσει φάσεις στο drive και τον ψηλό του Ολυμπιακού να τον τσεκάρει μόνο στο τέλος της προσπάθειας.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει παρόμοιες επιλογές σε πολλά επίπεδα, πχ. το under του περιφερειακού μας στο σκριν πάνω στο Ράιτ είναι μια από αυτές.
Οι pick npop συνεργασίες που καταλήγουν στα χέρια του Μαυροκεφαλίδη πρέπει να προσεχθούν όπως και η δράση του x-factor Ούκιτς.
Μια τελευταία αμυντική πρόβλεψη είναι ότι θα δούμε για πρώτη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό τις παγίδες με το 4 στο κατέβασμα της μπάλας σε μια προσπάθεια να μπερδέψει τους χρόνους επίθεσης του Παναθηναικού ή ακόμα και για κάποια κλεψίματα που θα μεταφραστούν σε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Ναι, είναι δύσκολο να ανοίξεις τον ρυθμό κόντρα σε μια ομάδα που το αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, αποστολή που γίνεται δυσκολότερη εκτός έδρας, όμως όσοι πόντοι έρθουν θα είναι bonus στο σακούλι της παραγωγικότητας του Ολυμπιακού.  
Μια παραγωγικότητα που θα αυξηθεί αναζητώντας γρήγορα plays στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, πριν η άμυνα του Παναθηναικού στηθεί, σε μια προσπάθεια που ο Ολυμπιακός πρέπει να επιμείνει περισσότερο από τις προηγούμενες φορές στο ΟΑΚΑ.

Εναντίον οργανωμένης άμυνας είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει γρήγορα και από νωρίς τις επιθέσεις του, μετατρέποντας τα αμυντικά switches του Παναθηναικού σε υπέρ του μισματς, αξιοποιώντας το ανανεωμένο παιχνίδι στο ποστ που είδαμε μετά τον Γενάρη. Αυτός όμως είναι μόνο ο ένας τρόπος από τους πολλούς…

Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο το ρολάρισμα του screener για το οποίο ο Παναθηναικός συνήθως αδιαφορεί ή να επιδιωχθεί καλύτερη δημιουργία πάνω στα close outs (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα με τον Ολυμπιακό να σουτάρει αρκετά τρίποντα) από παίχτες σαν τους Σλούκα, Μάντζαρη, Λοτζέσκι και Περπέρογλου. 
Δεν θα επεκταθώ ξανά σε επιθετικές αλχημείες, μου αρκεί να δω μια σοβαρή προσπάθεια αλλαγής πραγμάτων που απέτυχαν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Στη Ρωμαική αρένα των τελικών της Α1 αυτός που, με κάθε μέσο επικρατεί, είναι ο τελικός θριαμβευτής της χρονιάς και αυτός που χάνει βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Είναι έτσι η μοίρα αυτών των παιχνιδιών που κρίνουν τις εντυπώσεις και ορίζουν την επιτυχία (ή την αποτυχία) της χρονιάς εδώ και χρόνια, η τελευταία εντύπωση δεν λένε ότι μένει;

Η ομάδα οφείλει πάνω στο παρκέ να δείξει ότι είναι έτοιμη για αυτή τη σειρά, τα υπόλοιπα….; Αλλουνού παππά Ευαγγέλιο…



Οι τελικοί της Α1 ξεκινούν σε λίγα 24ώρα και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση, να πάρει το πρωτάθλημα κερδίζοντας τουλάχιστον μια φορά τον αντίπαλο του σε μια έδρα που μοιάζει με απόρθητο φρούριο βάση της παράδοσης.

 Οι παραδόσεις όμως δημιουργούνται για να σπάνε και συνάμα αποτελούν πρόκληση για όποιον τεθεί κόντρα σε αυτές. Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πει κάποτε πως η τύχη είναι με τους μάγκες, δηλαδή τους τολμηρούς, αυτούς που αψηφούν τα δεδομένα και θα δώσουν τα πάντα, θα νικήσουν όλα τα εμπόδια, θα δείξουν καρδιά και χαρακτήρα για να αποδείξουν στον αντίπαλο τους ότι θέλουν περισσότερο την νίκη.

 Θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με θέματα εκτός παρκέ, τα ξέρουμε όλοι, έχουν συζητηθεί άπειρες φορές συνεπώς δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε. Δεν ταιριάζει άλλωστε σε μια ομάδα που έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά τα δυο προηγούμενα χρόνια να μένει σε τέτοια θέματα.

 Κρίνοντας από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας τον τελευταίο μήνα θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο του. Τα παιχνίδια με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία ισοπέδωσε στον ημιτελικό του Final Four, την κατά πολλούς φαβορί Μπαρτσελόνα, απέδειξαν πως αυτή η ομάδα, παρά τις ελλείψεις, παρά τα λάθη και παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοση της έχει και παρόν και μέλλον, μα πάνω απ’ όλα έχει τα «κάκαλα» να τα βάλει με τον οποιονδήποτε.

  Το ζητούμενο για τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του είναι να διατηρήσουν στο ακέραιο την συγκέντρωση τους και να μην παρασυρθούν από τις «σειρήνες»  που παρουσιάζονται την μορφή δημοσιευμάτων, επικοινωνιακών τρυκ και άλλων προκλήσεων.  Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια, έχει μάθει να ζει με τον όρο του απόλυτου αουτσαϊντερ και να αντλεί δύναμη μέσα από το πάθος των παικτών του για να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

 Αυτό είναι το πιο ισχυρό ατού του Ολυμπιακού και παράλληλα το μεγαλύτερο στοίχημα των παικτών, της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, το πως δηλαδή θα καταφέρουν να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο και να διατηρήσουν αναλλοίωτη την πηγή δύναμης της ομάδας.


By Rod Higgins (http://www.in-the-game.org/author/rod-higgins/)

Η ανάλυση κάθε σειράς τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού συνοδεύεται παραδοσιακά από ορισμένα κλίσε. Επομένως, τις επόμενες μέρες, κάπου ανάμεσα στις γνωστές ατάκες για φαβορί που δεν υπάρχει (ή υπάρχει και είναι οριακά ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας), για τον νικητή που θα είναι εκείνος που το θέλει περισσότερο (ή που γυαλίζει το μάτι του σε μια πιο λυρική εκδοχή) και για τα μυστικά που δεν υπάρχουν, θα διαβάσουμε και για την περίφημη “μάχη των πάγκων” (εναλλακτική εκδοχή: η παρτίδα σκάκι μεταξύ των δύο προπονητών).

Παρότι κάθε κλισέ περιέχει μια δόση αλήθειας, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να μην ισχύει το τελευταίο από αυτά. Μετά από πέντε ματς εναντίον του αιώνιου αντιπάλου (κλισέ, το ξέρω) τη φετινή χρονιά, οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να επιδιώξουν αυτό που συνήθως συμβαίνει σε μια σειρά αγώνων: ο αγώνας να ξεφύγει από τον τακτικό έλεγχο, των προπονητών, η κάθε ομάδα να βρει λύσεις τόσο στο αρχικό πλάνο όσο και στις προσαρμογές της άλλης - άλλωστε η δυνατότητα για τέτοιες προσαρμογές δεν είναι απεριόριστη - και ο φετινός τίτλος να κριθεί στο ταλέντο, την προσωπικότητα και την ικανότητα εκτέλεσης των συστημάτων.

Εκεί ο Ολυμπιακός μάλλον υπερέχει. Και ειδικά στο τελευταίο κριτήριο, η συνεισφορά του προπονητή του είναι καθοριστική. Το πρόβλημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και του παίκτες του είναι ότι επί 200 αγωνιστικά λεπτά δεν έχουν βρει λύσεις απέναντι στους βασικούς τακτικούς προσανατολισμούς του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι αλλαγές ψηλού-κοντού με τις οποίες ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα πικ εν ρολ με κύριο εκφραστή τον Σπανούλη δεν έχουν οδηγήσει σε αξιοποίηση των μις ματς. Ο ρυθμός δεν έχει ανέβει και οι πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο είναι ελάχιστοι. Η αδύνατη πλευρά δεν προσφέρει τα ελεύθερα σουτ στα οποία βασίζεται μεγάλο κομμάτι της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους τα ντέρμπι της φετινής (και της περσινής..) χρονιάς μένουν καθηλωμένα σε αυτό το αρχικό στάδιο, με τον Παναθηναϊκό να υποχρεώνεται σε ελάχιστες μεταβολές της συνταγής που εμφανίστηκε στους τελικούς του 2013. Φταίει ο Μπαρτζώκας, φταίει ο Σπανούλης, φταίει η απουσία του Λο, φταίει η κακή κατάσταση του Πρίντεζη. Στους τελικούς Λο δε θα υπάρχει (ο Κόλινς ήδη τρώει ωμές μπριζόλες για να δαγκώνει καλύτερα), αλλά οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές έχουν το μομέντουμ με το μέρος τους ώστε να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός του Αλβέρτη είναι ελαφρά διαφορετική ομάδα: προσπαθεί να τρέξει περισσότερο, δεν αμύνεται με την ίδια συνέπεια και βασίζεται περισσότερο στον Μαυροκεφαλίδη. Το τελευταίο σημείο δημιουργεί ευκαιρίες και κινδύνους: υπάρχει ένας ψηλός τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί (ή μάλλον υποχρεούται) να σημαδέψει στα πικ εν ρολ, αλλά και ένα βαρύ σχετικά τεσσάρι, που ξέρει να παίζει με πλάτη και θα δοκιμάσει την ικανότητα των Πρίντεζη και Πέτγουεϊ να αμύνονται σωστά σε αυτές τις καταστάσεις. Κατά τα λοιπά ο Ολυμπιακός δοκιμάζει περισσότερες αλλαγές ψηλού-κοντού στην άμυνα του. Αν αυτές λειτουργήσουν όπως στη σειρά με τη Ρεάλ, τότε θα μειωθούν οι περιστροφές και οι ευκαιρίες για ελεύθερα περιφερειακά σουτ τα οποία αποτελούν κλειδί για την επίθεση του Παναθηναϊκού.

Από κει και πέρα όλα είναι θέμα επαλήθευσης ορισμένων άλλων κλισέ: καρδιά, αποφασιστικότητα, συγκέντρωση. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να ξεκινάνε από τη διοίκηση και να φτάνουν μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Κυριακή κοντή γιορτή.



281 σχόλια:

  1. μερος ενατο-και στο πηλικο ενα.
    για μενα εδω πρεπει να εστιασουν-διοικηση,προπονητικο σταφ-παικτες.
    θελω επιτελους να δω τους παικτες στο γηπεδο και να μου δωσουν να καταλαβω οτι σημερα θα κερδισουμε.
    μια αισθηση εκει μεσα που ενιωσα πραγματικα μονο σε ενα ματς.
    στο 49-69..
    ποτε αλλοτε...
    περιμενω λοιπον πρωτα αριστη ψυχοσυνθεση, αριστο κοουτσαρισμα απο μπαρτζω και μυαλομενο παιχνιδι απο σπαν.
    η διαιτησια αν ειναι στα ορια της εδρας, χωρις πολλα παρατραγουδα,ειναι θεμιτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Μιχαλη που εβαλες τα αρθρα των παιδιων, καποιους τους διαβαζω καποια παιδια δεν τα ηξερα αλλα θα τα τσεκαρω. Κατ αρχας θα συμφωνησω σε αυτο που λεει ο Morrison στο μαρκαρισμα Διαμαντιδη. Θεωρω οτι ειναι πολυ σημαντικη η αντιμετωπιση του. Πρεπει στο pnr με Λασμε να τον οδηγησουμε σε ντραιβ, να μην ερθει βοηθεια και κυριως να μην του δωσουμε φαουλ. Θεωρω οτι Κολινς η Μαντζαρης μπορουν να τον περιορισουν αν τον παιξουμε εξυπνα. Ο Μαντζαρης παιζει πιο εξυπνη αμυνα αλλα ο Διαμαντιδης μπορει να τον ποσταρει οπως εχει ξαναδειξει το παρελθον. Το Κολινς δεν μπορει να τον ποσταρει αλλα φοβαμαι οτι θα του παρει ευκολα φαουλ. Εδω ομως ερχονται και αλλα θεματα. Αν ενας απο αυτους τους 2 παει στο Διαμαντιδη τοτε οι Ουκιτς/Καρυ/Ραιτ/Παππας μενουν με Σπανουλη/Σλουκα. Εκει εχουμε(παραδοξως) ξεκαθαρο προβλημα. Προσωπικα βλεπω να νικαμε μονο στη περιπτωση που αυτοι οι 2 σκοραρουν περισσοτερο απ οτι αυτοι που αναφερω. Σεναριο οχι πολυ πιθανο με Σπανουλη με ψυχολογικα εκει μεσα. Κατι τελευταιο. Πρεπει απο το 1ο δεκαλεπτο να βαλουμε τον Ντανστον στο παιχνιδι. Πρεπει να τροφοδοτηθει. Μην δουμε συνεχομενα 3ποντα και επιθεσεις μονο απο τα γκαρντ μας. Ο Ντανστον εχει δειξει οτι οποτε ξεκιναει καλα επιθετικα συνεχιζει και πιο συγκεντρωμενος σε ολο τον αγωνα και αμυντικα. Πιστευω οτι κανενας απο τους ψηλους του Παο μπορει χωρις βοηθεια να τον σταματησει στη ρακετα. Η τωρινη κατασταση του Παο δεν μου λεει τπτ. Τα εχουμε ξαναδει αυτα. Δεν χρειαζεται να παιξει κανα φοβερο μπασκετ ο βαζελος για να μας νικησει στο Οακα, εχει ξεκαθαρο πλεονεκτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο μιχαλη για την επιλογη σου να αφησεις γωνια και σε αλλους να γραψουν και μπραβο για τις επιλογες σου.τα παιδια τα διαβαζουμε και ειναι αξιολογοι!λενε τα αυτονοητα,αυτα που λεμε κι εμεις καιρο τωρα (εκτος απ τον μορισον που θα σου πεταξει 2-3 κουφα στατιστικα οπως το 40% της πασας του διαμαντιδη!).
    δεν υπαρχουν δικαιολογιες!τελος τα ψεματα!αν ειμαστε καλυτερη ομαδα (που ειμαστε κατα την αποψη μου) πρεπει να το αποδειξουμε στο παρκε!δεν ειναι και τοσο δυσκολο να διαβασεις το παιχνιδι του παναθηναικου!πανω κατω ξερεις τι να περιμενεις!
    εκτος απ τα σχεδια στα πινακακια ομως θελει και αντερα!κατι που εχει φυγει μαζι με καποιους παικτες!ετσι αναγκαστικα καποιοι πρεπει να βγουν μπροστα και να δειξουν τα αντερα τους!ο πριντεζης πρεπει επιτελους να ειναι ο πριντεζης επι ντουντα,ο περπερογλου γι αυτα τα παιχνιδια υπαρχει στο ροστερ και το εχει αποδειξει,ο σπανουλης πρεπει επιτελους να ξεκωλησει (καλα τρωει και απειρο ξυλο το παλικαρι),τον ντανστον δεν τον φοβαμαι,τα μοστραρει σε ολλους με καθε ευκαιρια που θα του δωθει,ο λοτζεσκυ πρεπει να τολμησει,ο μαντζαρης και ο σλουκας να ειναι οι παικτες που ηταν και στο ευρωπαικο παιχνιδι στο σεφ.
    ο σιμμονς να εκμεταλευτει επιτελους τα αθλητικα του χαρησματα και ο πετγουευ να το παρει προσωπικα και να σταθει απεναντι στον γκιστ!
    ενα σημειο που πρεπει να προσεξουμε κατα την αποψη μου ειναι ο μαυροκεφαλιδης!αν τον αφησεις σου την εκανε την ζημεια,επισης να μην δωθει καθολου χωρος και αναστηθει παλι ο πεθαμενος ο ουκιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω πιστευω ολα βασιζονται στο ψυχολογικο του σπανουλη...αν ειναι αυτος καλα ειναι και η ομαδα καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλα εκει μεσα μεχρι τωρα δεν ειναι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για μενα δυσκολα σπαει η εδρα...αν ειναι και ο σπανουλης στα ιδια επιπεδα με τα προηγουμενα,δεν εχουμε ελπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω πιστευω οτι δεν ειναι μονο ο σπαν..γενικοτερα ειναι τι θα εχει ετοιμασει η ομαδα..αν θα εχει υπομονη..αν θα επιχειρησει να τρεξει..να χτυπησει στα μις ματς..σιγουρα ο αρχηγος πρεπει να ναι εκει..αλλα μονος δεν φτανει..θελει σωστη καθοδηγηση απο τον παγκο..να ταιστει ο ντανστον..να παιξει αμυνα ο σλουκας και να μην χανει τους παιχτες..εγω πιστευω οτι εχουμε ελπιδες..αλλα περισσοτερο το προβλημα το εστιαζω στην επιθετικη μας λειτουργια..αν μπουμε μεσα και στα πρωτα 10 δευτερ αρχισουμε να σουταρουμε τριποντα επειδη βρηκαμε ενα καλο σουτ..δεν προκειται να κανουμε τπτ..θελει κινηση στην επιθεση και φθορα..αν δεν τους φθειρεις δεν τους κερδιζεις..τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν ειναι κακο να σουταρεις τα ελευθερα σουτ...αλλα εμεις δεν εχουμε καθολου ψυχολογια...εκει ειναι το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κοιτα σιγουρα δεν ειναι κακο..αλλα οταν ψαχνεις μονο ελευθερα σουτ τοτε υπαρχει προβλημα..επισης οταν τα ελευθερα σουτ τα παιρνει ο πετγοευι,ο πριντεζης κλπκλπ παλι υπαρχει προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βαλτε να ακουσετε ομιλια σαμαρα..θα γινουμε πλουσιοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιατι να το κανουμε αυτο στον εαυτο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αφου σου λεω θα γινεις πλουσιος..ετσι λεει ο αντωνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε διαφωνώ συχνά μαζί βρε Νέρι, αλλά αλήθεια τώρα, πιστεύεις ότι το μεγάλο πρόβλημα για Σπαν τόσο καιρό, είναι "ψυχολογικό"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα μαγκες...Λοιπον σαν ομαδα θεωρω οτι εχουμε καλυτερη απο τον παο ακομη και αν χασουμε το πρωταθλημα..Αν ειχε φετος ο βαζελος τους τραυματισμους που ειχαμε εμεις και ειδικα του λο, πιστευω ισως να μην ηταν ουτε στους 8..Ολοι θα χαρουμε αν σπασουμε την εδρα και καταφερουμε να παρουμε το πρωταθλημα..Εδω ομως υπαρχει κατ' με ενα μεγαλο αλλα..Σε περιπτωση που παρουμε το πρωταθλημα πιστευω οτι θα δουμε το καλοκαιρι παλι τις ιδιες ομορφιες που ειδαμε και φετος...Δηλαδη οι αγγελοπουλοι θα πεσουν παλι στην παγιδα, οτι αφου πηραμε το πρωταθλημα χωρις λο και με τραυματισμους καθ ολη την διαρκεια της σεζον,δεν χρειαζεται να αυξησουμε το μπατζετ και θα στηριξουμε τους παικτες που βρισκονται σε αυτο..Προσωπικη μου εκτιμηση μην εκπλαγει κανενας αν δειτε κολλινς σερμα σιμμονς να μενουν στην ομαδα..Και φυσικα ο Μπαρτζωκας...Η αλλη περιπτωση που τι προτιμω περρισοτερο οσο και αν ακουγεται περιεργο ειναι να το χασουμε..Πιστευω οτι ισως οι αγγελοπουλοι πεισμωσουν περισσοτερο και βαλουν εστω και λιγο χρημα και ισως να κοιταξουν και προσεκτικα το κομματι των μεταγραφων κανοντας πιο ουσιαστικες και ψαγμενες κινησεις..Λογικα θα υπαρχει και η μουρμουρα του κοσμου που θα τους πιεσει να κινηθουν λιγο πιο δυναμικα..Ειδαν πολλα τα ματια μας φετος μαγκες,αμαρτια ειναι να εχεις ενα καλο κορμο και να θες 2-3 ποιοτικους παικτες για να κανεις ομαδαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στον εαυτο του... βλεπεις ποσο αγχος εχει εναντιον του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιαννη δεν χρειαζεται να το αυξησουμε το μπατζετ ουτε να το μειωσουμε δραματικα. Στα ιδια επιπεδα να κυμανθει, λιγο κατω λεω εγω, με σωστες προσθηκες. Μονο αυτο... Χρημα παραπανω να πεσει ειναι δυσκολο. Αν δεις Κολινς Σερμα Σιμονς να μενουν στην ομαδα, μιλαμε για δραματικη πτωση του μπατζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαγκες μη τα λετε αυτα... ο Σπανουλης δεν εχει αγχος... Τα αρχιδια του ειναι μεχρι το πατωμα. Δεν θελει να αποδειξει σε κανεναν τιποτα. Εχει αποδειξει ποιος ειναι και τι... απλα τον παιζουν μια συγκεκριμενη αμυνα που του κοβουν την δημιουργια και του δυσκολευουν την εκτελεση. Οποτε ειναι δυσκολο να φανει και να κανει μεγαλα ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν χρειαζεται να αποδειξει σε καποιον κατι, αλλα το βλεπεις οτι στο Οακα εχει θεμα. Δεν ειναι μονο δουλεια Πεδουλακη και την προ πεδουλακη ειχε θεμα απλα αυτος το εκανε να φαινεται μεγαλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε δεν εχει θεμα. Το θεμα ειναι η αμυντικη τακτικη που χρησιμοποιουν εναντιον του... το θεμα ειναι πως εμεις δεν αλλαζουμε τα πλανα μας, και συνεχιζουμε να στηριζουμε ολη την επιθεση μας στον Βασιλη, οταν αυτοι προσαρμοζονται εναντιον του. Το θεμα ειναι οτι εμεις περιμενουμε απτον Βασιλη να παρει τις μεγαλες επιθεσεις οχι με Μπουρουση και Μιροτιτς στις αλλαγες, αλλα με Λασμε και Γκιστ που ειναι παραπανω απο καλοι αμυντικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τοτε γιατι δεν παιζει καλα με τον βαζελο?εσυ πιστευεις οτι δεν θελει να τους το αποδειξει μεσα στην μουρη τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε φιλε αρκει μονο να θελεις στο μπασκετ? ε δεν ειναι και ο Τζορνταν! Πρεπει να μπορει κιολας... και οταν εχει ολη την αντιπαλη αμυνα προσαρμοσμενη πανω του προφανως και δεν μπορει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο Οακα ο Σπανουλης εχει πεταξει καμποσα airball. Και χωρις τρελη πιεση. Δεν ειναι μονο η αμυνα του βαζελου. Εδω ρε εχει φαει ταπα απο Ουκιτς. Δεν υπαρχουν αυτα ρε συ, υπηρχε ποτε περιπτωση εναντιων αλλης ομαδας να κανει αυτα τα πραγματα ο αρχηγος? Για μενα ειναι ξεκαθαρο απο κατι τετοια... Καταλαβαινω να παιζει διαφορετικα και χειροτερα επειδη εχουν προσαρμοσει την αμυνα πανω του, του εχουν και τον Γκιστ που του κανει δυσκολο το ντραιβ οποτε αναγκαζεται να σουταρει περισσοτερα τριποντα, αλλα βλεπεις οτι ειναι νευρικος ειδικα εκει μεσα. Εγω τον καταλαβαινω. Δεν ειναι ευκολο να παιξεις με ολους τους βαζελους να περιμενουν λαθος για να σε κραξουν, με τις εφημεριδες να σε εχουν στη μπουκα και με ολα αυτα που εχουν προηγηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο σπαν οπως λεει και ο πετρος δεν παιζει καλα-επειδη οντως τον παιζουν τρομερη αμυνα..
    και να θελει δεν μπορει.
    δεν ειναι τζορνταν,δεν ειναι γκαλης,δεν ειναι πετροβιτς.

    και ετσι εγω που εχω τονισει χιλιες φορες εδω μεσα,τον θελω μυαλωμενο..
    δηλαδη δεν θελω ασκοπα λαθη,δεν θελω πουληματα μπαλας,δεν θελω τριποντα απο τα δεκα μετρα..
    ειμαι παραλογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. την ιδια αμυνα κανεις αλλος αντιπαλος δεν την εφαρμοζει? νομιζω ο θυμος του παιζει ρολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνω ισως και να μην χρειαζεται να το αυξησουμε και καθολου το μπατζετ..Με τα συμβολαιο λο μπεγκιτς που θεωρουνται υψηλα παιρνεις αξιους αντικαταστατες..Η αγορα φετος θα ειναι μεγαλη και θα εχει περισσοτερες επιλογες σε σχεση με την περσυνη που κατα την αποψη μου ισως να ηταν και λιγο περιορισμενη..Εναν ανθρωπο θελουμε που να εχει λιγο ματι..Παικτες υπαρχουν που μπορουν να βοηθησουν πολυ και δεν χρειαζεται και καμια περιουσια για να ερθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλα αγχος εχει.
    και ποιος δεν εχει οταν παιζει;
    εχει αγχος γιατι θελει να παιξει καλα επιτελους εκει μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δλδ ο γκιστ τοσο πολυ του χαλασει το μυαλο?και με Πανκο που ηταν ο Βαζελος ειχε κανει κανα ματς ο σπανουλης?και πριν τον πεδουλακη δεν παταγε καλα ο Σπανουλης...δεν ξερω εμενα μου φενεται οτι θελει να τους τα δειξει μεσα στην μουρη και δεν του βγαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. kai na paixei amuna toulaxiston se auta ta paixnidia.Να μην ξαναγινει ηρωας ο ουκιτς και εστω για λιγο ο καρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε αυτα τα τελευταια ειλικρινα δεν ισχυουν... Αλλο το να παιρνει δυσκολοτερες επιθεσεις και αλλο να λεμε εχει κομπλεξ. Δεν εχει κανενα κομπλεξ. Και το απεδειξε ξεκαθαρα με την χειρονομια που εκανε μεσα στο ΣΕΦ... Πιο πολυ κομπλεξ εχει μαυτους (τους δικους μας) που πιστευουν οτι εχει κομπλεξ. Νευρικος δεν ειναι, νευρικος γινεται επειδη δε του βγαινει "το μπασκετ του" λογω της αμυντικης τακτικης του βαζελου. Πιστεψε ο σπανουλης δεν εχει αναγκες να διαβασει εφημεριδες και να ακουσει τι λενε οι βαζελοι γιαυτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγχος ο Σπανουλης? Δηλαδη αμα εχει αγχος ο Σπανουλης του Σλουκα πρεπει να του φευγει η μπαλα απτα χερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αλλα βαρη σηκωνει ο Σπανουλης και αλλα ο Σλουκας...και το αγχος το χει και με μας και με τους βαζελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kανεις αλλος αντιπαλος δεν μπορει να την εφορμοσει... Αλλιως να εχεις Λασμε Γκιστ στις αλλαγες και αλλιως κατι αλλους που τους περναει στο πρωτο βημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και αυτο φυσικα.
    για μενα και αποντος να ειναι,θα ειναι θετικος..
    αλλα αυτος το πηγαινει στο ηρωιλικι.
    αρα πετρο κατι θελει να αποδειξει.
    στους βαζελους πρωτα και μετα στον εαυτο του..
    ο καθενας εχει εγωισμο και ειδικοτερα οι μεγαλοι παικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. οταν δεν του βγαινει πετρο,επειδη ειναι μεγαλος παικτης,δεν θα εκνευριζεται,δεν θα πουλαει τη μπαλα.
    ετσι κανει ο μεγαλος παικτης και δεν ψαχνει δικαιολογιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εγω θελω να παρουμε πρωταθλημα και οι κινησεις να γινουν κανονικα το καλοκαιρι!αυτο ειναι το λογικο και το καλυτερο!οτι αλλο κι αν γινει θα ειναι μαλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποιο μυαλο να του χαλασει ο Γκιστ? Το μπασκετ του χαλαει που δεν μπορει να τον περασει ευκολα και του δυσκολευει το ντραιβ και το σουτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πετρο εχεις μια ταση να διαμορφωνεις τις σκεψεις αλλων οπως εσυ γουσταρεις...
    ναι εχει αγχος με την εννοια οτι πρεπει επιτελους- να παιξω καλα εκει μεσα,γιατι ειμαι μεγαλος παικτης και εκει μεσα ειμαι αορατος..
    κατανοητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. βασικα θελει να τους παιρνει μονος του οπως στο τελευταιο παιχνιδι που ειναι λογικο γιΑ μεγαλους παικτες απλα οπως και να το κανουμε το θελει περισσοτερο με τον βαζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ε ναι ρε φιλε και στο πρωτο αρνητικο παραδειγμα ας αναφερουμε τον σλουκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πετρο μην τα ριχνουμε ολα στην αμυντικη τακτικη του βαζελου. Δεν κανει κατι πρωτοποριακο. Ο,τι καναμε και μεις επι Τσιλντρες κανει. Εχει βαλει πανω του εναν αθλητικο ψηλο με γρηγορα ποδια για να του κοβει το ντραιβ. Κι εμεις το καναμε αυτο αν θυμασαι αλλα δεν ειδαμε φοβερα αποτελεσματα. Μας ειχε ξεπατωσει σε εκεινους τους τελικους. Για μενα το μπασκετ του δεν του βγαινει γιατι παιζει με νευρα. Δεν εχει καθαρο μυαλο. Γιατι οσο και αν προσαρμοζει ο βαζελος την αμυνα πανω του δημιουργουνται αλλα προβληματα για το βαζελο. Σιγουρα καποια μις ματς. Τα οποια δεν εχει καθαρο μυαλο να τα δει. Οταν ερχεται ενας Γκιστ πανω σου τοτε τον Πριντεζη ας πουμε θα τον μαρκαρει καποιος με μειονεκτημα. Ακομα και τον Ματσιουλις να εχουν δεν μπορει να τον μαρκαρει. Αν ηρεμησει θα δεις οτι καμια αμυνα βαζελου δεν μπορει να τον σταματησει. Ειλικρινα δεν ξερω ποτε θα το κανει. Ευχομαι συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Oτι εχει εκνευριστει και πεταει μπαλες ναι... αλλα αυτο ειναι αποτελεσμα οτι δεν του βγαινει το μπασκετ του... δεν θελει να αποδειξει τιποτα σε κανεναν. αυτο ειναι που δεν καταλαβαινετε! δεν εχει την αναγκη να αποδειξει τι συζηταμε ρε παιδια... ρωτηστε τι γνωμη εχουν για τον σπανουλη εξω, και μετα ρωτηστε τους αν πρεπει να αποδειξει κατι σε καποιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. για να σου χαλασει καποιος το μπασκετ-σου χαλαει την ψυχολογια,αρα και παιζει με το μυαλο σου..
    δεν κακο πετρο να συμφωνεις με τα προφανη.
    δεν ειναι τελειος ο σπαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. εγω πιστευω οτι του δινουν το σουτ...γιατι ξερουν οτι αν ξεκινησει αστοχος θα κωλησει εκει...και επειδη αυτο το ξερει και το "φοβαται" ο ιδιος ο σπανουλης οι βαζελοι χτιζουν σε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πετρο και συ δεν καταλαβαινεις.
    θελει να αποδειξει οτι συγκεκριμενα με βαζελο που ειναι εκτος παιχνιδιου οτι μπορει.
    αυτο λεμε ρε φιλε.
    τι δεν καταλαβαινεις;
    δεν λεμε οτι δεν ειναι αξιος.
    λεμε οτι με βαζελο χανεται,τοσο απλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε φιλε δεν εχει κανενα αγχος να παιξει καλα μεσα στο Οακα... δεν γινεται να παιξει καλα μεσα στο Οακα με ολο το βαζελο προσαρμοσμενο πανω του. Πρεπει να τον βοηθησει και η τακτικη του προπονητη. Μα ειναι μεγαλος παιχτης! σε ποιον να αποδειξει τι με ενα ματς μεστο οακα ρε σαββα? σε σενα και σε μενα? πιστευεις το εχει αναγκη?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. και μετα ο σπαν χτιζει οικοδομες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κατσε ρε Πετρο εχεις δει σε εναν αγωνα να πηγαινει γρηγορα να περασει ο σπαν τον γκιστ?? Δε ν το επιχειρει καθυστερει παρα πολυ με ντριμπλες και γενικα δισταζει. Σε αυτο παιζει ρολο οτι ερχονται και αλλοι να βοηθησουν τον αμερικανο πολυ γρηγορα με αποτελεσμα να τον μαρκαρουν μεχρι και 3 παικτες.Μυαλο θελει δεν μπορει ενας ψηλος σαν τον γκιστ οσο γρηγορος και να ειναι να μην μπορει να τον περασει καποιος με την εκρηξη του σπανουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. οταν ενας παικτης σουταρει βολες στο σεφ,κοιταει τον παγκο του βαζελου και μετα τις χανει ειναι καθαρα ψυχολογικο ζητημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χανεται οχι γιατι θελει να αποδειξει... εσεις δεν καταλαβαινετε... χανεται γιατι ολη η αμυνα του βαζελου ειναι προσαρμοσμενη πανω του. Κανενας παιχτης δεν θα μπορουσε να παιξει ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. οχι ρε φιλε,αλλα σαν μεγαλος παικτης δεν πρεπει και εκει να παιξει καλα για να παρουμε ενα γαμημενο πρωταθλημα εκει μεσα;
    για αυτο το λογο δεν λεγεται μεγαλος παικτης;
    μεγαλος λεγεται μονο οταν βολευουν οι καταστασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. σε αυτο συμφωνω μαζι σου πρεπει να τον βοηθησει ολη η ομαδα προπονητης και παικτες κατι που δεν συμβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Σπανουλης με 2 ευρωλιγκες, 2 mvp, τι αγχος να εχει ρε φιλε?!!! Αγχος εχει ο Σλουκας πχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. και κει εγω εχω τονισει χιλεις φορες..
    δεν θελω να πουλαει μπαλες,δεν θελω τριποντα ηρωικα,θελω να παιζει αμυνα.
    αφου δεν μπορει επιθετικα.,
    με αυτα εγω ειμαι ευχαριστημενος.
    ελα μου ομως που ουτε αυτα κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Σλουκας χεστηκε φιλε. Και να μην παιξει καλα κανεις δεν θα του πει τπτ. Ουτε οι βαζελοι ουτε οι ολυμπιακοι. Μονο κερδισμενος μπορει να βγει ο Σλουκας (αν τυχει και παιξει καλα) τι αγχος να χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. εννοειται.
    για τα προφανη θα κανουμε και σκοντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Λες "να παιξει καλα"... πως να παιξει καλα ρε φιλε με ολη την αμυνα προσαρμοσμενη πανω του? Ενοεις προφανως να μην ειναι αρνητικος για την ομαδα. Σαυτο 100-0 μαζι σου. Αλλα δε τον βοηθανε και οι υπολοιποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eνω ο Σπανουλης πχ δεν ξερει οτι ειναι ο κορυφαιος παιχτης στην ευρωπη, κανει δεν κανει ενα καλο ματς με τον βαζελο?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μακαρι να γινει αυτο που λες αλλα εγω δεν το πιστευω με τι καμια..Αν παρεις πρωταθλημα απλα θα επαναπαυθουν παλι και θα εχουμε τα ιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. αυτο εννοω φιλε, να μην αρνητικος τουλαχιστον. ας μην βαλει ποντο δεν με νοιαζει καθολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Προφανως το ξερει αλλα ισως και να τρελαινεται εκει μεσα που δεν μπορει να τα βγαλει ρε Πετρο τι να σου πω... Ειναι πλεον πολλα τα ματς. Εναντιων 3 διαφορετικων προπονητων. Εναντιων αλλων παιχτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτα πρωτα πρεπει να τα διαβασει ο προπονητης και μετα ο Σπανουλης. Εμεις συνεχιζουμε να προσαρμοζουμε το παιχνιδι μας πανω στον Σπανουλη (πχ του επιστρεφουμε την μπαλα στα 5-6 δευτερα), ενω πρεπει να βαλουμε και τους αλλους στο παιχνιδι. Η αμυντικη τακτικη του βαζελου ειναι τελεια... μην συγκρινεις τον παιχτη Τσιλντρες... τα χαρακτηριστικα του Σπανουλη εχουν προβλημα με ταχυς και αλτικους ψηλους. Ουτε τους περναει ευκολα ουτε μπορει να τελειωσει φασεις ευκολα. Ο Τσιλντες ειναι 2.03 με ακρα, και ο Σπανουλης 1.90...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εναντιον της ιδιας αντιμετωπισης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. αρα, οι δικοι μας προπονητες, ειναι λιγοτεροι για να βρουν επιτελους τοσα χρονια το αντιδοτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τωρα να κατσω να σου αναλυσω οτι δεν ειναι ευκολο να περασεις ενα ψηλο που σε παιζει και 1 μετρο πισω ο οποιος ειναι γρηγορος, και με μακρια χερια και καλα ποδια?! Και αμεσως απο πισω υπαρχει βοηθεια? Το ιδιο δεξια και αριστερα? Οτι δηλαδη δεν υπαρχει χωρος να δημιουργησει και να εκτελεσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν ειναι ο τσιλντρες αλτικος? Δεν εχει μακρια χερια? Δεν εχει πολυ γρηγορα ποδια για μενα και πιο γρηγορα απο Γκιστ? O Gist ειναι 2.08 ρε φιλε ειναι δυνατον να μην μπορει να τον περασει πιο ευκολα στα ποδια με τοσο χαμηλο κεντρο βαρους ο Σπαν? Για μενα ειναι πιο δυσκολο να σκοραρεις αν εχεις ντραιβ απεναντι σε Τσιλντρες απ οτι σε Γκιστ, ειδικα αν αυτοι σε ακολουθουν εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μα δεν ειναι σουτερ ο Σπανουλης... ειναι σουτερ ψυχολογιας μονο... αμα αρχισει καλα θα βαλει και σουτ. Αλλα μονο σουτερ δεν ηταν ποτε του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. γαμαει ο μπαρτζωκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Βλεπεις εσυ να μπορει να τον περασει ευκολα με ετοιμες βοηθειες παντου?! Εγω δεν βλεπω να ειναι τοσο ευκολο... αν παιζανε μονο σιγουρα... Θεωρω πιο αξιοπιστο αμυντικο τον Γκιστ απο Τσιλντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μα το αντιδοτο ειναι να γινουμε πιο ομαδικοι. αντιθετα εμεις τα περιμενουμε ξανα ολα απτον βασιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ρε Μητσο αφου τα ξερετε τοτε, γιατι με ρωτατε? Αφου εχετε τη γνωμη σας και εγω εχω τη δικη μου... αν πιστευετε οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα του Σπαν στο ΟΑΚΑ οκ. Εγω προφανως δεν μπορω να σας πεισω για το αντιθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. μα αυτο ειπα και εγω ρε φιλε.Μπορει να τον περασει απλα καθυστερει πολυ και αμεσως του ερχονται πανω του αλλοι παικτες και τον κλεινουν τελειως.Εκει θελει βοηθεια η οποια για μενα ειναι μονο μια να κινηθουν οι υπολοιποι και να μην περιμενουν στις γωνιες για τριποντο.Στο μονο που τον κατηγορω επιθετικα ειναι οτι καθυστερει πολυ, πες το διστακτικοτητα δεν ξερω.Παντως θελει βοηθεια απο τους παικτες να κοψουνε για να περασει μια πιο ευκολη πασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ευκολα οχι. Θεωρω πιο ευκολα απο Τσιλντρες ομως. Διαφωνω φιλε, απο προσωπικη εμπειρια κρινω. Επειδη και μενα το ντραιβ ειναι το δυνατο μου σημειο, οι πιο δυσκολοι αντιπαλοι ειναι αυτοι που ειναι πιο ψηλοι απο μενα αλλα οχι παρα πολυ, αλτικοι με μακρια χερια και γρηγορα ποδια. Αν ομως ειναι πανω απο ενα υψος γινεται πιο ευκολο γιατι μπορω να τους περασω στα ποδια και αν τον αλλο τον βαλεις πλατη μπορεις να βαλεις σωστα το σωμα σου και να γλυτωσεις ταπα. Ο Σπαν εχει ενα καλο. Εχει σουτ. Δεν ειναι σουτερ αλλα αναγκαζει τον αλλο να βγει εξω. Δεν μπορει να του αφησει πολυ χωρο. Εχει και γρηγορα ποδια με καλο πρωτο βημα. Για μενα μπορει να αφησει πισω τον Γκιστ. Χωρις βοηθεια. Με iso. Η βοηθεια δεν του κανει καλο γιατι στελνει πανω του τον Λασμε μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. φιλε τζο για μενα ο τσιλντρες στην προσωπικη αμυνα δεν ηταν καθολου καλος απλα εδινε βοηθειες δεν εχανε ριμπαουντ και εκοβε μπαλες αλλα να παιξει αμυνα με τα ποδια δεν το ειχε πολυ ανωτρερος ο γκιστ σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Eχει διαφορα στη συζητηση μας ποιος ειναι πιο αξιοπιστος αμυντικα ο Τσιλντρες η ο Γκιστ? Καμια. Θες να παω και εγω με Τσιλι να συμφωνησουμε? Παω. Μην συγκρινεις εσενα με τον Σπανουλη, καταλαβαινω πως το λες, αλλα καμια σχεση το ενα επιπεδο με το αλλο. Πως να παιξει iso οταν ολες οι βοηθειες ειναι ετοιμες? Και εγω πιστευω οτι μπορει να περασει τον Γκιστ... αλλα μονο σε μονο. Σε 5 εναντιον 5 με την αμυνα του βαζελου, μαλλον αποδυκνυεται οτι δεν μπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. και ο Μπαρτζω τι κανει εκει?δεν μπορει να βρει το "αντιδοτο"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. εγω προσωπικα δεν ρωτησα φιλε!συμφωνω ομως οτι ο καθενας εχει την αποψη του!δεν μιλαω καν για το ψυχολογικο του σπανουλη στο οακα και συμφωνουμε οτι τρωει ξυλο ο ανθρωπος και τον παιζουν ασφηκτικη αμυνα!μιλησα για τις βολες που χανει στο σεφ.βολες....χωρις αμυνα...κοιτοντας τον πρεζακια 0/2.επισης δεν τα ριχνω στον σπανουλη τοσο οσο στον μπαρτζωκα που δεν εχει plan b και δεν εχει βρει εναν τροπο αντιμετωπισης σ αυτο το ζητημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Χαχα προφανως δεν συγκρινω τον εαυτο μου με Σπαν ρε συ χαχα τη λογικη μου σου εξηγω! Σε αυτο συμφωνω. Το προβλημα ειναι οτι τον περιμενει και ο Λασμε στη ρακετα. Για μενα θα βοηθουσε αν ειχαμε ενα ψηλο με σουτακι η ακομα ακομα και 3ποντο. Αν ειχαμε ενα Αντιτς στο 5, θα μπορουσε να βγει στο 3ποντο ωστε να αναγκασει το 5αρι να βγει εξω να τον μαρκαρει και να ανοιξει η ρακετα. Τι λες? Αυτη τη στιγμη δεν εχουμε (ισως ο Πετγουει να μπορουσε να δοκιμαστει για λιγο αλλα μεγαλο ρισκο γιατι ειναι σοφτ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Aν μπορουσα να στο απαντησω μαλλον θα ημουνα στο τεχνικο τιμ της ομαδας... Για μενα το αντιδοτο ειναι να βγουν μπροστα και αλλοι παιχτες. Να παιξουμε πιο ομαδικα. Το προβλημα ειναι το εξης... ο ολυμπιακος εχει χτιστει με εναν συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου, βασισμενο πανω στον Σπανουλη. Και αν ο Σπανουλης ειναι απλα ουδετερος, ειναι δυσκολο οι υπολοιποι να βγουν μπροστα. Γιατι εχουν μαθει ο Σπανουλης να δημιουργει γιαυτους. Δεν μπορω να το εξηγησω πιο απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Νομιζω πρωτα πρεπει να ψαξουμε ολα τα μις ματσ... Μετα σιγουρα θα μπορουσαμε να εχουμε ενα strech 5αρι σαν τον Αντιτς να απειλει... Αλλα και παλι φιλε, θα προτιμουσανε να δωσουνε τα σουτ στον Αντιτς παρα να τους κανει ζημια ο Σπαν. αλλα δεν ειμαστε τετοια ομαδα αυτο λεω και στον νερι απο κατω. Εχουμε χτιστει για να βασιζομαστε στον Σπανουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εγω σου λεω οτι κοιταει τον πρεζακια και γελαει απο μεσα του... γιατι τον σπανουλη τον λενε κορυφαιο σε ολη την ευρωπη, ενω τον γιαννακοπουλο μαυτα που λεει λογικα τον θεωρουνε βλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. απλα δεν ηθελα να το αναφερω για τον μπαρτζωκα γιατι πρωτον πιοστευω οτι κατι θα αλλαξει αυτην την φορα και θα βρει μια λυση και δευτερον δεν μπορω να ξερω αν το εχει προσπαθησει και δεν του εχει βγει!εγω βλεπω τον μπαρτζωκα να επιμενει σ ενα πλανο που δεν του βγαινει και να μην βρισκει εναλακτικες!επειδη ομως ξερω οτι τον συμπαθεις λιγο παραπανω κι επειδη εχω κουραστει να διαφωνουμε τελευταια ειπα να το αφησω ετσι!αν εχω αδικο καπου δεν το ξερω,σου λεω τι βλεπει το δικο μου αμαθο ερασιτεχνικο ματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ναι στη κατασταση που ειμαστε και μενα η μονη λυση ειναι τα μις ματς. Αυτο ειπα εξαρχης. Δεν ξερω πιανου ειναι το προβλημα στο να εντοπιστουν (Σπανουλη η τεχνικου τιμ) αλλα πρεπει να γινει. Προσωπικα αν ο Σπαν παιξει απλα καλη αμυνα και δεν παρει τραβηγμενα σουτ γυριζοντας τη μπαλα θα ειμαι ευχαριστημενος. Γιατι θα βρεθουν τα μις ματς ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δεν εχουμε και Διαμαντιδη ομως για να διαβαστουν ολα τα μις ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δεν ξερω ρε Νικο, καλο τον θυμαμαι στα ποδια απλα ηταν λιγο αδυναμος και τον ποσταραν δυνατα 3αρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ειναι ο κορυφαιος!ειναι η αρχηγαρα,ειναι ο καλυτερος!ειναι ο μονος που μπορει να παρει την μπαλα οταν εκεινη σχεδον λιωνει απ την υψηλη θερμοκρασια!αλλα το οτι στα ματς με τον βαζελο η αποδοση του εχει αρνητικο προσημο ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!δεν αλλαζει αυτο οτι και να πουμε!και σου λεω οτι τον παιζουν αμυνα!οτι τον δερνουν σχεδον!η δουλεια του προπονητη ειναι η ομαδα να ανταπεξεκθει σ αυτο!κι ενω ο μπαρτζωκας ειναι πολυ εξυπνος ανθρωπος δεν εχει βρει μια λυση απεναντι σ αυτο σε οχι ενα,αλλα σχεδον σε 10 παιχνιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Mα γεγονος ειναι συμφωνουμε... ο Μπαρτζωκας δεν μπορει να βρει λυση κατ εμε για τον εξης λογο. Η ομαδα εχει μαθει να εξαρταται στη δημιουργια και στην εκτελεση απτον Βασιλη. Αυτοματως οταν ο Βασιλης μπλοκαρει μπλοκαρουν και οι αλλοι. Τι να κανει ο Μαντζαρης με τον Σλουκα πχ? (ειδες βαζω και Μαντζ!) να δημιουργησουν για τους αλλους και τον εαυτο τους και να εκτελεσουν? Δεν μπορουν... γιαυτο κολλαει η ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. εκει ομως ειχες την ευκαιρια να παρεις μπομπυ μπραουν αλλα προτιμησες σερμα!κοιτα δεν λεμε κατι διαφορετικο οι 2 μας!απλα εγω βαζω και λιγο τον παραγοντα νευρα μεσα!δλδ οτι τον σπανουλη τον παιζουν σκυλισια αμυνα αλλα οτι εχει κι ενα μικρο θεμα!επειδη ομως δεν ειμαι σιγουρος 100% για το θεμα γιατι δεν μπορω να ειμαι στο μυαλο του σπαν παω στον μπαρτζωκα.δεν γινεται ο αντιπαλος να σου παιρνει τα σωβρακα συνεχεια!στο τελος δεν θα εχεις να βαλεις τπτ χαχαχαχα!επρεπε να εχει παρει παικτη τοτε!επρεπε να εχει βρει λυση και σκορ με αλλους τροπους ακομα και χωρις να παρει παικτη!εκει το εχει χασει λιγο...(περιμενω να δω την απαντηση σου και φευγω γιατι δεν προλαβαινω,θα σου απαντησω αυριο αν διαφωνουμε και παλι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Δεν διαφωνουμε πουθενα... Γιαυτο θελω καλο παιχτη του χρονου διπλα στον Σπαν και λεω Τζερελς Γκορντον Ντιλεινι κτλπ. Για να τον αποφορτιζουν. Ενοειται επρεπε να ειχαμε παει σε λυση Μπομπι Μπραουν. Αλλα μεσα απτην ομαδα αποφασισανε οτι χρειαζομασταν περισσοτερο ψηλο... σαυτο δεν ειμαι ειδικος να σου απαντησω, γιατι δεν ξερω τις αναγκες τις ομαδας. Θεωρω οτι χρειαζομασταν και ψηλο και κοντο. Ψηλο περισσοτερο για ευρωλιγκα, και κοντο για να αποφορτιζει τον Σπανουλη με τον παναθηναικο (κυριως). Αποφασισαμε ψηλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπέρα σας!
    Άλλος για ΤΣΣΚΑ;

    Μπλατ;
    http://www.pamesports.gr/292960/epivevaiwse-gia-tsska-thelei-polyetes-apo-thn-makampi

    Κατσικάρης;
    http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/EthnikiBasket/se_ethnikh_kai_tsska_o_katsikarhs.2797884.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. NBA D-League ‏@nbadleague 10 hrs
    #GreekFreakAlert: @Adeto_kouboS getting UP at #NBACombine. Recap his performance in photos: http://on.nba.com/1oJTAmx | pic.twitter.com/LYMWTafJat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τους ξέρει κανείς σας;
    https://www.youtube.com/watch?v=-sAG_mzp7eI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δεν θα μπορούσαν να θυμίζουν κάτι άλλο πέρα από το προφανές.
    https://www.youtube.com/watch?v=aSOnQi56m8s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Οι βιρτουόζοι.
    https://www.youtube.com/watch?v=w5zbv2-ZL_o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Οι άγνωστοι προγκρεσιβάδες.
    https://www.youtube.com/watch?v=NYGAOeUW9kA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Έχεις να ποστάρεις καιρό και δεν κρατιέσαι. :P Πάω να απαντήσω για Μπλατ-Κατσικάρη και από πάνω ξεκινάς να πετάς τη μία μπαντάρα μετά την άλλη (με τις οποίες δεν έχω ασχοληθεί και πρέπει κάποια στιγμή...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Άρα, γνωρίζεις κι αυτούς;
    https://www.youtube.com/watch?v=dfu4hX1H_-s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Δεν κρατιέμαι όμως και πρέπει να φύγω για σπίτι.
    https://www.youtube.com/watch?v=BY3BdT_gBJI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αν υποθέσουμε πως η Μακάμπι εγγυηθεί στον Μπλατ πολυετές συμβόλαιο, θα καταλήξει ΤΣΣΚΑ ή θα συνεχίσει το έργο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις από τα 70's...


    Άντε, καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Who knows?
    Εγώ θεωρώ ότι ζητάει -τυπικά- εγγυήσεις για να παραμείνει, αλλά θα φύγει.
    Όπως έπραξε ο Σοφός καλή ώρα με μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Πιάσε κι άλλο ένα της καλύτερης δεκαετίας της μουσικής.
    https://www.youtube.com/watch?v=g4ouPGGLI6Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Playlist των Metallica.
    https://www.youtube.com/watch?v=54H3EUAzpVg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Δεν ξέρω, βγάζει τέτοια looseρια αυτή η ομάδα πλέον που,στη θέση του Μπλατ, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να αφήσω μια ομάδα με σφιχτοδεμένο σύνολο για να πάω να ξεκινήσω την ΤΣΣΚΑ από το απόλυτο μηδέν. Και συν τοις άλλοις, ας συγκρίνουμε απλά την εικόνα του γηπέδου των Ρώσων με εκείνου της Μακάμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. αυτο ειχα καιρο να το ακουσω!

    σημερα ακουγα αυτο:

    https://www.youtube.com/watch?v=ypAC2bxarmQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. (πολύ) Πρώιμοι Pentagram.
    https://www.youtube.com/watch?v=WHKX0L3SnAw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Lucifer's Friend
    https://www.youtube.com/watch?v=b5DpOdf-_yM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. θυμασαι?

    https://www.youtube.com/watch?v=eSRZz13YiqI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Sir Lord Baltimore
    https://www.youtube.com/watch?v=MOeOC16Jm9g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Τελευταίο μάθημα για απόψε και φεύγω για σπίτι Elyod. ;)
    Κάποτε υπήρξαν αυτοί:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ph4VTsw0TNU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Χωρίστηκαν ουσιαστικά σε (πρώιμους) Witchcraft.
    https://www.youtube.com/watch?v=R2zDpBdeaKM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. τους γιτς τους ξερω, το 1ο δεν το εχω ακουσει παλι! καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Δεύτερο παιδί των Norrsken οι Graveyard.
    https://www.youtube.com/watch?v=OJ2m_JXbHmg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. >>>

    Οι Γκόντας, Τανατζής και Ταβουλαρέας θα σφυρίξουν τον πρώτο τελικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (22.00), ενώ οι Χριστοδούλου, Πηλοΐδης και Φούφης θα διευθύνουν την αναμέτρηση στο ΣΕΦ.

    <<<


    fufis is back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ξεκιναμε Πεμπτη λοιπον...ειπαμε με πρωταθλημα μενει ο Γιωργος ε? Μαλιστα....δεν θα πω ποια ειναι η ενδομυχη, "αμαρτωλη" επιθυμια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Για αυτο θελουμε Μπραουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αγχος οταν δε σου βγαινει κατι παντα εχεις. Το μπερδεμα σου ειναι οτι εσυ νομιζεις οτι λενε πως εχει αγχος να αποδειξει την αξια του, ενω τα παιδια λενε πως εχει αγχος να ανατρεψει την κακη του εικονα με βαζελο. Αυτο το αγχος σιγουρα το εχει γιατι ειναι μεγαλος παιχτης και θελει να μπορει να βοηθαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Δεν ξερω αν το δευτερο θα το ελεγα αγχος ομως... νομιζω εχει μπασκετικη καυλα η οποια πολλες φορες τον μετατρεπει να θελει να γινει ηρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. για το θεμα σπανουλη η γνωμη μου ειναι οτι τον παιζει φοβερη αμυνα ο βαζελος..βασικα εχει τα απολυτα εργαλεια ο βαζελος να παιξει αυτη την αμυνα..γιατι πες περασε τον γκιστ..και??εχει τον λασμε μπροστα..ασε που δεν ειναι ευκολο να περασει τον γκιστ..γιατι ο τυπος εχει μακρια χερια και μεγαλη εκρηξη και μπορει εστω και αν βρεθει πισω να τον φτασει ψηλα και να τον κοψει..αρα τι συζηταμε τωρα??το προβλημα του ολυμπιακου ειναι ενα..εγω το εχω πει παρα πολλες φορες φετος οπως και ολα τα παιδια φυσικα..περαν του σπανουλη δεν εχουμε στα γκαρντ δημιουργο και σκορερ..αρα ως αποτελεσμα ο βαζελος εστιαζει στην αντιμετωπιση του σπαν..εκει τελειωνει το θεμα..σε αυτο το σημειο αρχιζει ο σπαν να αγχωνεται και να παιρνει τραβηγμενες προσπαθειες..γιατι ομως??γιατι βλεπει την ανεπαρκεια του σλουκα και του μαντζαρη..γιατι στην τελικη εγω προτιμω να μου παρει την τραβηγμενη προσπαθεια ο σπαν παρα ο σλουκας και ο μαντζαρης..ο βαζελος ξερει οτι απο σλουκα και μαντζαρη δεν χανει σειρα..ισως χασει ενα ματς..μεχρι εκει..γι αυτο κλεινει τον αρχηγο..απο την αλλη ποσες φορες εχουμε δει τους σλουκα και μαντζαρη να γυριζουν την μπαλα στον σπαν στα τελευταια 5 δευτερ??ενω εχουν χρησιμοποιησει τον χρονο ασκοπα??απειρες φορες το εχουμε δει αυτο..αν υπηρχε ο λο θα ηταν αλλιως..διπλη απειλη..εκει πρεπει να εστιασουμε για την νεα χρονια..δεν μπορει ο σπαν μονος του να καλυψει την ανεπαρκεια των αλλων 2..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/615150/parelthon-apo-ti-mpampergk-o-flemingk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. πες το κ ετσι, παντως οτι και να ειναι τον θολωνει πολλες φορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Πηραμε κ Κολλινς Κωστα, εχουμε λυσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. ειναι καλος παικτης ποιοτικος!ασχετα αν δεν κανει την δουλεια που θελουμε!ασχετα αμα θελαμε σκορερ σλασερ και καλο αμυντικο!βασικα κοιτα να δεις που ο κολλινς θα τα παει μια χαρα στους τελικους!τον ταιζει ο μπαρτζω κρεατακι αψητο!αιμα,δακρυα και κακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. καλα πως αποκλειστηκε αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. δεν αντεχω να μην το στειλω:


    https://www.youtube.com/watch?v=atjcnUgtVQs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ας βαλει κολλινς καββαδα και σιμονς να πλακωσουν στο ξυλο οποιος παει να μπει προς τα μεσα, να γινει κολος το γηπεδο, να μηδενιστει ο παο χοχοχο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. http://redbasketzone.blogspot.gr/2014/05/non-call-5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. δεν με χαλαει καθολου για τον ολυμπιακο αν φυγει ο δικος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Kαι ο αλλος καλος ειναι... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Δεν κρατιέμαι να μην το ποστάρω και σε περίπτωση που θέλει ο Μιχάλης να επιβληθεί πολιτική λογοκρισία, ας το αφαιρέσει.
    Υποτίθεται ότι είμαστε απόγονοι αυτών που εφήυραν τη Δημοκρατία, η οποία είναι υπεύθυνη -με τη σειρά της- για αυτή την πολιτική, πολιτιστική και πολιτισμική "κατάντια" που βιώνουμε.
    http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/h_xrysh_aygh_kategrapse_pososta-ntroph_sth_geitonia_toy_p_fussa.2799429.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. δες τα σχολια απο κατω! δες τι λενε!!!! για ονομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. "Οι παίκτες θα κρίνουν την σειρά." αποφάνθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
    Δεν σχολιάζω τίποτα. Μια ερώτηση θα θέσω στον αξιότιμο κύριο Μπαρτζώκα:
    Έστω ότι ο Αλβέρτης που δεν έχει δίπλωμα θα παραμείνει αμέτοχος. Εσύ μπάρμπα-Γιώργη που είσαι διπλωματούχος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ προπονητής, θα παραμείνεις κι εσύ αμέτοχος, ναι εσύ Πόντιε Πιλάτε των συνεντεύξεων τύπου;
    http://www.pamesports.gr/293061/oi-paiktes-tha-krinoyn-thn-seira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. υπονοουμενο: ΑΝ μας ξετιλησουν οι παιχται φταινε! να τα λεμε αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Με τετοια νοοτροπια ο,τι ομαδα και να εχει ο Παο δεν θα τον κερδισουμε ποτε, ιδιαιτερα εκει μεσα! Ασε που διχαζει την ομαδα ετσι...ας του πει καποιος οτι ειναι ΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Συρίγος, ο αντικειμενικός μπασκετικός Γαύρος με γνώση και άποψη.
    http://www.contra.gr/Columns/Comment/giorgos-syrigos/h-ekdikhsh-twn-amerikanwn.2799613.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Διάβασε αυτό το σχόλιο (και το άβαταρ του τύπου) που φαίνεται ότι είναι το πρώτο που εγκρίθηκε...
    μιστερ μαξ • 12 ώρες πριν
    Ειναι σημαντικο: οπως και στην μεσοπολεμική Γερμανια, οι κομμουνιστές στραφήκαν μαζικά στον Χιτλερ, ετσι και εδω. Μονο τυχαίο δεν ειναι.
    http://a.disquscdn.com/uploads/users/2696/9543/avatar92.jpg?1400680682

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. αν ειναι ετσι και εδω, τι να πω. αν οχι τσιπρα ή σαμαρα, χα? νταξ' νομιζω πως γενικα όντως τους ψεκαζουν με ολους αυτους με anti-IQ... δεν μπορει αλλιως!


    για εμενα που ζω εξωτερικο, ολο αυτο ειναι σαν γιαπωνεζικο θριλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. απαντηση Ψιλοπουλου σε ενα φιλο που τον ρωταει αν ξερει ποιος θα ειναι ο αντικαταστατης του λο..Απαντηση.Αν φύγει ο Λο, εκτιμώ πως η ομάδα θα ψάξει για Αμερικανό γκαρντ,
    αξιόλογο, με εμπειρία από Euroleague. Ο Ντιλέινι της Μπάγερν είναι μία
    καλή περίπτωση και αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. συμφωνα με τον ψιλοπουλο ο Μπαρτζωκας δεν κουνιεται με τπτ απο την θεση του για του χρονου οτι και να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. ακομα και αν χασουμε 3-0???

    http://4.bp.blogspot.com/-xXlhfG7DUlw/Ug0dIePYhKI/AAAAAAAADcE/8N3FTGnvR2s/s1600/happy-pills-1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. λεει οτι ειναι απο τις επιλογες που θα κοιταξουν..Λογικα αμα μπει φενερ η τσσκα που αγουγεται δεν υπαρχει περιπτωση..Και για χαινς λεει οτι απλα ειναι η 1 μας επιλογη και ενδιαφερει.Θα δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ενοει οτι η επιθετικοτητα και η μαχητικοτητα των παιχτων θα κρινει τη σειρα. Που ειναι το λαθος ρε Μακ? Οταν ο Πριντεζης φοβαται τη σκια του, τι να κανει ο Μπαρτζωκας? Εγω δεν βρισκω κατι λαθος. Εκτος αν το εκλαμβανεις εσυ αυτο οτι οι προπονητες δεν θα παιξουν ρολο. Που ειναι τουλαχιστον τραγικο, αν το πιστευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του blog, έστω και καθυστερημένα! Ό, τι επιθυμείτε μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Χρόνια πολλά στους Κωστήδες του blog και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. κι απο εμενα,λιγο αργα βεβαια αλλα δεν πειραζει!καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Παιδιά καλημέρα, σας διαβάζω καιρό και είπα τελικά να γράψω και εγώ κάτι. Δεν ξέρω, αλλά για τα παιχνίδια με τις κατσαρίδες έχω μια περίεργη διάθεση. Από τη μία θέλω να βλέπω την ομάδα που μας χάρισε τόσες χαρές τα δυο αυτά χρόνια, από την άλλη όμως φοβάμαι ότι με τον ένα (Μπαρτζω, κακός Σπαν κτλ) ή τον άλλο τρόπο (Τανατζηδες και Σια) θα δούμε το ίδιο έργο.Μακάρι να βγώ λάθος αλλά η ομάδα πρέπει να πιάσει πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης για να κερδίσεις όλους τους αντιπάλους στ σειρά αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. μην το θετεις σαν δεδομενο!σημερα ειναι το πρωτο παιχνιδι της σειρας!σημερα θα δουμε τα δεδομενα,η καλη μερα απ το πρωι φαινεται!αν ειναι ετοιμοι ψυχολογικα και προετοιμασμενοι αγωνιστικα δεν εχουν να φοβηθουν τπτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. μακ στο αρθρο του Συριγου αν διαβασα σωστα λεει οτι οι διαστασεις του γηπεδου ειναι ιδιες σε nba και ευρώπη??Ισχυει κατι τετοιο γιατι ειχα την εντιπωση οτι ειναι μεγαλυτερες στην αμερικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. δεν ισχυει-μεγαλυτερο του ΝΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. και απο εμενα... δεν ειναι αργα... 40 μερες κραταει η γιορτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. https://www.youtube.com/watch?v=EjBZJJM20h8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Κομματάρα και στις δυο εκδοχές του! Ίσως το καλύτερο (για μενα) punk (έλα Μακ, ξεκίνα! ;Ρ) τραγούδι ever από ελληνική μπάντα, είτε ελληνόφωνη/είτε αγγλόφωνη. Η opening άρση στο ταμπούρο και το riff απλά ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ και δείχνουν με μιας τι πρόκειται να επακολουθήσει... Εδώ είναι η πρώτη version από το single που ενσωματώθηκε μετέπειτα στην επανακυκλοφορία του πρώτου τους album, αλλά προτιμώ την επανεκτέλεση που είχαν στο World's Apart. Μεγάλωσα με αυτά ρε!

    http://www.youtube.com/watch?v=EmMQlQfBmiM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=_qzN9aY51GE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. εχω μπλεξει με διαφορα τρεξιματα...αλλα δεν γραφω κιολας γιατι δεν ειχαμε και τιποτα απο σημερα που ξεκινανε οι τελικοι θα εχουμε να λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. διαφορα τρεξιματα?100,200,400 με εμποδια?φανταζομαι θα ηταν δυσκολα τρεξιματα γιατι δεν εχεις τρολλαρει ουτε λιγο κι εχει πεσει το βαρος στις πλατες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. ημιαντοχη εκανα εγω ρε...οχι μην φανταστεις... απλα δεν ειχα χρονο....μπορεις να αντεξεις το βαρος της απουσιας μου. σε πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. βοηθαει και η φωνη αλλα η απουσια σου ειναι αισθητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. δεν τους εχω ακουσει και πολυ αλλα αυτο το τραγουδι σε πορωνει....σιγα σιγα να μπαινουμε και στο κλιμα αλλα δεν περναει η ωρα με τιποτα μεχρι τις 10...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. ετσι ρε κανε καμ μπακ-καμ μπακ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια!υγεια πανω απο ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. σε ευχαριστω φιλε να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Έχω φτιάξει μπλουζάκια Monolith στο the lab.
    Οπότε, αναγκαστικά έχω συναναστραφεί προσωπικά με Σταύρο από Deus και Πάνο από ex-Earthbound.
    Μορφή ο Σταύρος.
    Δεν τους ακούω αλλά τους σέβομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Χρόνια πολλά!
    Έχουμε καμιά Ελένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Είναι όντως μεγαλύτερες οι διαστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Οι Electric Litany ακυρώνουν συναυλίες σε Βόλο και Πειραιά: «Αξίζετε το μεσαίωνα που έχετε επιλέξει».
    http://topontiki.gr/article/75040

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. δυστυχώς όπως τα λες είναι.. στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε και σήμερα. ειδικά φέτος μεγάλο διπλό δεν κάναμε.. φενερ, μιλάνο, οακα, μαδρίτη ΜΗΔΕΝ (την μάλαγα δεν την μετράω) και θα κάνουμε σήμερα?? χαχαχα . έλεγε χθες ο ψιλόπουλος στο live για την ειδική προετοιμασία που έχουν κάνει στο ψυχολογικό κομμάτι..τι μαλακιες είναι αυτες? χρειάζονται "ειδική" προετοιμασία για να κάνουν το αυτονόητο? αρχίδια και εγωισμο δεν έχουν? τεσπα αποφάσισα σήμερα οτι δεν θα χαλαστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ξέρεις που χαλάστηκα πολύ;Στην δήλωση του Μπαρτζώκα ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ λες και ο προπονητής μένει αμέτοχος και στην δήλωση του Σπανούλη ότι ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ 2-3 ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ......
    Σπανούλη το ξέρουμε πως σε παίζουν....Δεν χρειάζεται να το λες συνέχεια....Μπάσκετ παιζεις και ξέρεις ότι θα συμβεί....Τι παραπονιέσαι; Κι αν δεν είναι παράπονο τότε γιατί το αναφέρεις;Ψάχνεις για άλλοθι;Και αν δεν ψάχνεις για άλλοθι γιατί λες τα ΑΥΤΑΝΟΗΤΑ;
    Οι αρχισκόρερς δεν αναφέρονται ΠΟΤΕ σε πόσοι τους παίζουν άμυνα ή πως τους παίζουν.Δεν είδα τον Τζόρνταν να αναφέρεται σε άμυνε,ούτε τον Λάρυ Μπιρντ,ούτε τον Άιβερσον κτλ.Κι εσύ για τα Ευρωπαικά δεδομένα είσαι σε αυτό το επίπεδο....Αποδέξου το και ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ...Βρες τρόπο να κερδίσει η ομάδα με εσένα να βοηθάς και σταμάτα να λες ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Βαρέθηκα την κλάψα!!
    Είσαι μάγκας; Απέδειξέ το εκεί μέσα αλλά μη μιλάς άλλο!
    Χορτάσαμε λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Πέτρο όταν χρησιμοποιείς ΤΡΙΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ(οι παίκτες δηλαδή ΑΥΤΟΙ θα κρίνουν το παιχνίδι) τότε θέλοντας και μη ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.Θα έπρεπε να πει ότι πρέπει να παίξουΜΕ με πάθος......Και να σε ρωτήσω κάτι;ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ του Πρίντεζη παίζει ρόλο ο προπονητής;Πως γίνεται με τον ΙΒΚΟΒΙΤΣ ο Πρίντεζης να ήταν ταλιμπάν και με Μπαρτζώκα να είναι γατάκι(που κατά την άποψη μου δεν είναι φετος γατάκι ο Πρίντεζης ,ίσα-ίσα είναι από τους πιο αποφασισμένους παίκτες μας);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Η ειδική προετοιμασία.
    https://www.youtube.com/watch?v=HgtxdN8ngFI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Αυτό είναι το "αύριο" του ελληνικού μπάσκετ.
    http://www.sport24.gr/Basket/ayto_einai_to_aurio_toy_ellhnikou_mpasket.2782284.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. σημερα δεν θα δουμε τον βαζελο του οακα με το μπαοκ!σημερα θα δουμε παλι 3d,θα δουμε air mike μπατιστ,θα δουμε μαικ μπραμο ψηλο σποτ σουτερ με μακρια χερια και καλο αμυντικο,θα δουμε ροκο λενι ουκιτς καλο γκαρντ με περασμα απο nba,θα δουμε μπατμαν,θα δουμε λασμε καλυτερο αμυντικο για την ευρωλιγκα περσυ...να τα εξηγησουμε και στον κοσμο που μπορει να μην καταλαβαινει...γι αυτο πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι σε ολα τα επιπεδα!
    https://www.youtube.com/watch?v=z5rRZdiu1UE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. κωλο-σκρινερ νμζ δεν έχει δηλωθεί Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. μετα λετε οτι κλαιγεται ο μπαρτζωκας ρε παιδια..γιατι εμεις τι κανουμε??θετικη σκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. ξεχασες και τον αρχιδιαιτητη τον 6ο βασικο του!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=K8BLnHckxoE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. κωστα και να ξεκινησουμε ΟΜ, προσευχες, αμανεδες, οτι βολευει τεσπα, για να νικηση η ομαδα ΟΑΚΑ+ΠΑΟ+Διαιτητες+Κομπλεξ πρεπει να γινει ψυχολογικη πλυση εκγεφαλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. θα ειχει λουκα μαυροκεφαλιδη,το τεσαροπενταρι που τα κανει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. τιποτα δεν θελει!απλα να ειναι ετοιμοι πρεπει για τα παντα και να τους πατησουν!χωρις πολλα πολλα!χωρις κλαψες και φιοριτουρες!πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για τα παντα!μονο αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. τον χηλο σαν τον ολυμπο ενα πραμα με αλμα τζορνταν κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή