Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

The Roster Diaries Vol. 2

Του Γιώργου Ξανθού (ΑΚΑ Σπανούλαρου)

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του redwhitebasketballdiaries και ξεχωριστά στον Μάικ που μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω για το ρόστερ του Ολυμπιακού και πώς θα ήθελα να το δω.

Στην αρχή είπαμε με τον Μάικ να περιμένουμε καμιά ανακοίνωση ώστε να δούμε πως θα κινηθεί η ομάδα , αλλά αποφάσισα να κάνω ένα πλάνο στο μυαλό μου πριν δω κάποια κίνηση. Άφησα στην άκρη τις φήμες που ακούγονται και μιας και ασχολούμαι με την προπονητική θα κάνω ένα πλάνο πως θα ήθελα να δω την ομάδα μας. Φυσικά , η αρχή γίνεται από το κεφάλι και το να μείνει ο David Blatt είναι τιμή μας και το λέω εδώ και καιρό. Είναι μεγάλος προπονητής που δύσκολα θα δεχθεί δεύτερη σερί αποτυχία.

Για αρχή να αναφέρω πως ένα μπάτζετ που κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια μπορεί με τις σωστές κινήσεις να σε στείλει στο final four. Αντίθετα εμείς τα τελευταία χρόνια δεν κάνουμε σωστή κατανομή των χρημάτων. Πόσο πιο καλά θα ήταν τα πράγματα αν δεν πληρώναμε υπεραξία στους Έλληνες και αν κάναμε σωστές επιλογές ξένων όπως πολύ σωστά γινόταν πιο παλιά. Μερικά παραδείγματα είναι οι Law, Dorsey, Hunter, Dunston, Hackett,Young (η ατυχία ήταν μεγάλη) Lojeski,ενώ φέτος δώσαμε στον Timma μεγάλο συμβόλαιο για αυτά που προσέφερε. Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου (χωρίς σταθερότητα) Μάντζαρης έχουν συμβόλαια που φυσικά θα έπρεπε να ήταν μικρότερα. Οπότε με διανομή των χρημάτων καλύτερα θα είχαμε θεωρώ καλύτερες λύσεις.

Καλός ο πρόλογος πάμε να δούμε μπασκετικά τι θα θέλαμε να δούμε από τις κινήσεις της ομάδας και όχι μόνο. Ας δούμε τι λείπει από την ομάδα για να παίξει σύγχρονο μπάσκετ και τι έχουμε για να το υποστηρίξουμε. Φέτος στην αρχή της σεζόν και με τον ενθουσιασμό που είχε ο οργανισμός από τη πρόσληψη του προπονητή κάποια αγωνιστικά προβλήματα δεν φαινόντουσαν τόσο και η ομάδα βάδιζε στο σωστό δρόμο. Με τον καιρό παίκτες  έπρεπε να κάνουν περισσότερα από όσα μπορούν όπως για παράδειγμα το Toupane που λειτουργούσε ως σουτέρ , ο Τimma δεν άνοιγε τις άμυνες για τις οποίες αποκτήθηκε και στην άμυνα ήταν πραγματικά τρύπα. Ειδικά στο post και στις βοήθειες χανόταν, θύμαμαι πολλές φορές να δίνει βοήθεια από τη δυνατή πλευρά της μπάλας και έναν Μπλατ να μην αντέχει αυτό που βλέπει. Ο Goss έπρεπε να κάνει περισσότερα από ότι μπορεί ( rookie στην Ευρωλίγκα ) και κάπου τον πήρε από κάτω. Λογικό βέβαια γιατί αγωνίζονταν 26 λεπτά ανά αγώνα . Rookie season με 9,1π  4,2ας 1,4λαθη . Διόλου άσχημα αλλά όταν έχουν πάει όλα στραβά φέτος σαν Ολυμπιακοί μηδενίζουμε τα πάντα. Επιβάλλεται να μείνει αλλά αυτό θα σχολιαστεί αργότερα . Οι Στρένλιεξ, Παπανικολάου, Πρίντεζης , Λεντευ με φοβερή αστάθεια  δεν μπόρεσαν να γίνουν μία σταθερά στην επίθεση όπως ούτε στην άμυνα. Τρομερά ανοικτή η ρακέτα , η midrange άμυνα δεν ήταν πουθενά , λάθος επιστροφές και αργές εναλλαγές οι οποίες έδιναν τρομερά πλεονεκτήματα στις αντίπαλες ομάδες. Από την μία έβλεπες την ομάδα που πήρε διπλό στη Βαρκελώνη και μετά θυμάσαι την ήττα για παράδειγμα από τη Γκραν Κανάρια. Βέβαια η απουσία του αρχηγού ήταν μεγάλη όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στα αποδυτήρια. Όταν ένας παίκτης είναι τραυματίας ξεχνιέται από την ομάδα. Λειτουργεί μία ομάδα σαν να μην υπάρχει ο τραυματίας, όποιος και να είναι . Μου αρέσει γενικότερα να πηγαίνω από νωρίς στο γήπεδο ώστε να βλέπω τα πρώτα σουτάκια των παικτών. Ακόμη και αυτά ήταν πιο χαλαρά, ΜΗΔEΝ ένταση από τους παίκτες στον πάγκο.

Στελέχωση:
Το τεχνικό τιμ της ομάδας είναι σε καλά επίπεδα. Με τον Μιχάλη Καλαβρό η διοίκηση έκανε πανέξυπνη κίνηση. Ένας τρομερός προπονητής ατομικής βελτίωσης που σίγουρα οι μικρότεροι της ομάδας πρέπει να εκμεταλευτούν πλήρως. Ο Αντρέας Γκατζούλης είναι σίγουρα τοπ γυμναστής όμως χρειάζεται μία ακόμη προσθήκη σε αυτόν τον τομέα , όπως και στον τομέα ανάλυση στατιστικών με μία προσθήκη εξειδικευμένου ανθρώπου. Έπειτα ο Κεμζούρα με τον Δέδα αναλαμβάνουν την μεγαλύτερη βοήθεια. Εφόσον είδαμε τι συνέβει πέρσι ώρα για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Θα σχολιάσω εξ’ ολοκλήρου αγωνιστικά για το ρόστερ ,ασχέτως αν ήθελα μερικοί ακόμη να αποχωρήσουν, οπότε:

Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Ποκουσέφσκι, Γκος,  Λεντέυ + Κόνιαρης που έχει ήδη κλείσει.

Ο Κόνιαρης είναι ο αντί Μάντζαρης που από το να έρθει ο Λαρετζάκης 1000 φορές Βαγγέλης
Play makers : Εδώ θέλω και περιμένω να δω έναν παίκτη που θα κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Στα μάτια μου δεν ξέρω αν θα λέγεται Wanamaker ή Teodosic διότι και οι δύο έχουν μια αγωνιστική απραξία, αλλά δεν παύει να είναι παίκτες ευγνωσμένης αξίας.Όσο τρελός είμαι για τον Μίλος δεν θέλω να έρθει για ένα λόγο και μόνο. Θέλω για όσο ακόμη αγωνιστεί να τον θαυμάσω με ηρεμία αυτό τον εκπληκτικό αρτίστα χωρίς το άγχος της νίκης και της τρέλας που έχω για την ομάδα μας. Με την προυπόθεση ότι ο Goss μένει, το γκαρντ για τη θέση του άσσου πρέπει να έχει κάποια διαφορετικά στοιχεία. Η κινήσεις της ομοσπονδίας της Κίνας για το εθνικό πρωτάθλημα ανοίγει το δρόμο ώστε οι παίκτες που δεν θα αγωνιστούν στο ΝΒΑ να κοιτάξουν για Ευρώπη. Οι Pierre Jackson, Jammal Franklin (πολύ αθλητικός) έχουν δυνατότητες αλλά η κίνηση μου θα ναι ο Joe Young. 

Η πόρτα του ΝΒΑ δεν είναι κλειστή αλλά είναι παίκτης που κινείται ως δυο στη θέση του άσσου. Οπότε αν δεν είσαι στο επίπεδο του Kemba Walker δεν θα έχεις θέση στο μαγικό κόσμο. Ο Young είναι pure scorer, μπορεί να σκοράρει και με inside game και με midrange shoot και με 3points. Έχει τρομερό ball handling ,γρήγορο βήμα και το κυριότερο το μυαλό μέσα στο κεφάλι του διότι μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι ,κυρίως όμως για να τελειώσει αυτός την φάση. Σε καταστάσεις 1v1 και 2v2 ψάχνει να σκοράρει και μπορούμε να καταλάβουμε πως μας λείπει ένας παίκτης που αλλάζει το ρυθμό του αγώνα και μπορεί να σκοράρει με καταστάσεις εκτός συστήματος . Στο ανοιχτό γήπεδο δε, είναι το αγαπημένο του , διότι με την ταχύτητα του (αρκετά γρήγορη σκέψη/πράξη ,όχι βιαστική) μπορεί να σκοράρει εύκολους πόντους σε αιφνιδιασμό. Ένα θέμα που έχω προσέξει είναι η πάσα στο pick n roll που δεν ψάχνει την πάσα , κυρίως θα επιτεθεί στο καλάθι ή θα πασάρει στο ψηλό , δηλαδή δεν ψάχνει την ελεύθερη πάσα στις πλευρές είτε αδύνατη πριν πάει ο αμυντικός παίκτης , είτε δυνατή πριν κλείσει ο παίκτης. Μου αρέσει που δεν ψάχνει τόσο το pick (αυτό βέβαια είναι και από το στυλ που αγωνίζεται η ομάδα , στο κολλέγιο δεν αγωνιζόταν με αυτό το στυλ , στους Pacers δεν είχε χρόνο και στην Κίνα ήταν run 'n' gun).

Μία φθηνή αλλά καλή λύση είναι του Norris Cole.
Σε 15 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είχε 16.6π 4,6ας 2,7ρ.
Θετικά:
1)Είναι pure scorer.
2) Σε 8 παιχνίδια είχε πάνω από 15πόντους.
3) Έχει πολύ καλό ball handling που τον βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα του το καλο mindrange.
4)Παίκτης που στα 30 του έχει πολλές παραστάσεις. Δυο πρωταθλήματα στο πλευρό του Lebron James με ρόλο, χωρίς δηλαδή να είναι κομπάρσος.
5)Στα μάτια μου είναι ο κατάλληλος 6ος παίκτης . Δεν θα δεχθεί λογικά τέτοιο ρόλο γιατί σαν βασικός θα βρει θέση σε ρόστερ , αλλά αν θες να πρωταγωνιστήσεις είναι η καταλληλότερη λύση για να είναι 6ος παίκτης. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να προσφέρει πόντους από τον πάγκο και να είναι ο ηγέτης της 2ης πεντάδας.
6)Παθιασμένος με το μπάσκετ που πολλές φορές τον βλέπεις στην άμυνα να τα δίνει όλα και άλλες φορές να κρατάει δυνάμεις. Στα ντέρμπι δεν θα κρύβεται και είναι τρομερή λύση για τον πάγκο. Πολλοί θα θεωρήσετε ότι είμαι παράλογος στον Ολυμπιακό να λέω για πάγκο τον Norris Cole αλλά είναι η σκέψη μου αν σπάσει δια του δύο τα χρήματα του Σλούκα.


Αρνητικά:
1) Σε πολλά παιχνίδια κάνει κατάχρηση της ντρίπλας. Οι 4,6ασσιστς που έχει αν μοιράζονταν την μπάλα πιο πολύ θα έφτανε σίγουρα της 6-6,5.
2)Το γεγονός πως σε 1,5 χρόνο έχει αλλάξει 3 ομάδες δεν μπορεί να μην μας προβληματίζει. Βεβαίως η Μακάμπι δεν ήταν σοβαρό σωματείο , η Αβελλίνο έκανε την έκπληξη που τον πήρε, όμως καμία σοβαρή ομάδα δεν μπήκε σε συζητήσεις για συνεργασία μαζί του. Εδώ όμως αξίζει το ρίσκο διότι ο Blatt έχει τον τρόπο να κερδίσει τον παίκτη και μαζί να κερδίσει η ομάδα.


Shooting guard / Small Forward
: Στις θέσεις δύο και τρία θα ήθελα να αποκτηθούν δύο παίκτες. Ένας ασσόδυο με κυριότερα στοιχεία αυτά της θέσης 2 και έναν παίκτη που είναι αυτό που λέμε στην ελλάδα (βγάζουμε δικούς μας όρους) 2,5.Δηλαδή λίγο 2 λίγο 3. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα σχήματα να είναι ευέλικτα και να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στο rotation , αφού είμαστε συνηθισμένοι στα προβλήματα τραυματισμών. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Vanja Marinkovic που όπως γνωρίζετε και από το redpointguard είναι το μπασκετικό μου πουλέν.

Μεγάλο project που με τον ίδιο μάνατζερ με Μιλουτίνοφ πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Ανέκαθεν οι Γιουγκοσλάβοι παίκτες μου αρέσουν. Η ενδεχόμενη μπασκετική αλητεία που τους διακατέχει μας κάνουν να τους ερωτευτούμε λίγο παραπάνω. Ένας κλασσικός πια Σέρβος αθλητής σε στυλ Bogdanovic .Την εφετινή σεζόν ήταν από τους ηγέτες της Παρτιζάν έχοντας κύριο λόγο στον επιθετικό τομέα, σαν floor spacer αλλά φέτος μας έδειξε στοιχεία σκόρερ με off και on ball screens.Στην άμυνα έχει hustle στοιχεία ,μακριά χέρια που τον βοηθάνε να καλύπτει αδυναμίες που φυσικά έχει, όπως τα εύκολα φαουλ στο post. Να αναφέρω εδώ πως ο Vanja είναι καλύτερος από ότι ο Bogdan στη Παρτιζάν της πρώτης σεζόν , βέβαια η άνοδος του την δεύτερη σεζόν που ανέβασε κατά 9π τον μέσο όρο δεν μας κάνει έκπληξη γιατί είναι πραγματικά δουλευταράς, τέτοιος μαθαίνω πως είναι και ο Vanja. Τον συγκεκριμένο παίκτη τον παρακολούθησα πρώτη φορά το 2014 στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα U18. Από μικρός ξεχώριζε και τώρα στα 22του είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Όπως διαβάζουμε στο ΕSPN ο Divac ως Gm των Kings που τον επέλεξε στο νούμερο 60 του draft τον θέλει από φέτος στο ρόστερ. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Luke Walton που από φέτος είναι προπονητής τους. Αν δεν επιλεγεί στο ρόστερ επιβάλλεται να γίνει κίνηση και τολμάω να πω πως θα γίνει.

Η επόμενη λύση για το ρόστερ είναι 2 παίκτες. Ο Μatt Janning ή ο Darrun Hilliard. Δύο διαφορετικοί παίκτες με διαφορετικό ρόλο στην ίδια ομάδα.

Darrun Hiliard

Η σεζόν που μας πέρασε είχε 9,4π με 32% τρίποντο κάτι το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την ικανότητα του στο σουτ. Στα playoffs ανέβασε το ποσοστό του στο 40% που είναι πιο ρεαλιστικό για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Θετικά:
1)Εκπληκτικός στο να ανοίγει τις γραμμές και τις αποστάσεις. Πραγματικά σε αυτό τον τομέα ξεχώρισε και στο κολλέγιο που είχε σημαντικό ρόλο στην επίθεση της Villanova.
2)Δεν δημιουργεί δικές του σουτ από pick n roll όμως με την ικανότητα που έχει στο χειρισμό της μπάλας και του διαβάσματος του χώρου δημιουργεί με τις κινήσεις του σωστές καταστάσεις για σουτ ,ειδικότερα στον αιφνιδιασμό.
3)Φέτος αμυντικά τον είδαμε να αμύνεται συνήθως τους καλύτερους σουτερς των αντίπαλων ομάδες , μιας και γνωρίζει να χρησιμοποιεί το κορμί του και τα πόδια του σωστά.
4) Σπάνια θα τον δεις να κάνει λάθος. Από τα κυριότερα που θα κοιτάξει ένας προπονητής είναι τα λάθη. Όχι μόνο αυτά που φαίνονται στην στατιστική αλλά και αυτά που δημιουργεί μία λάθος επιλογή του( όπως λάθος αποστάσης,λάθος αλλαγή στην άμυνα, λάθος τοποθέτηση του κορμιού του σε hedge out με τον ψηλό) Σε αυτό παίρνει άριστα.


Αρνητικά:
1) Αντιμετωπίζει προβλήματα με ψηλότερους αντιπάλους που προσπαθεί να το μείωνει με τα εξαιρετικά fundamentals που έχει.
2) Όπως ανέφερα παραπάνω δεν δημιουργεί καταστάσεις για να σκοράρει με σουτ. Σε καταστάσεις 2v2 δεν είναι σε average επίπεδο και αν το καταφέρει θα ανέβει η ποιότητα του.
3)Πολλές φορές παρασέρνεται και παίρνει λάθος επιλογές 3πόντων. Με ένα δύο άστοχα σουτ θα σουτάρει πολλές φορές λάθος σουτ.



O Matt Janning τελείωσε τη σεζόν ως τραυματίας . Έλειψε σίγουρα από την ομάδα του Περάσοβιτς και όσο παράξενο και αν φαίνεται η απουσία του φάνηκε στα playoffs της ACB που αποκλείστηκε. Η σεζόν η φετινή είναι ενδεικτική το τι παίκτης είναι .Παίκτης ρυθμού και ψυχολογίας που στη καλή του μέρα είναι δολοφόνος , αντίθετα στη κακή μέρα αρνητικός για την ομάδα. Στο ματς με τη Φενερμπαχτσε, για παράδειγμα ήταν αρνητικός με 1/11 τρίποντα. Πάμε όμως να δούμε τα θετικά:

1) Κλασσικός σουτέρ με τον μεγαλύτερο μ.ο πόντων φέτος με 10,1 με 37,7% στο τρίποντο σε 167 προσπάθειες.
2) Για σουτέρ προσφέρει ανά παιχνίδι 2ας.
3) Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ταιριάζει απόλυτα να παίζει και στο 2 και στο 3. Επειδή η άμυνα έχει την προσοχή της είτε είναι αδύνατη πλευρά είτε δυνατή διευκολύνει τους υπόλοιπους να δημιουργήσουν καταστάσεις.
4) Γρήγορο release στο σουτ. Μπορεί να βγει από το screen και σίγουρα με την Princeton offense και την συνεχή κίνηση θα είναι χρήσιμος.
5)Παίκτης ρυθμού που ενδεχομένως σε μία βραδιά τέτοια να γυρίσει ένα χαμένο ματς. Βέβαια μπορεί να πάρει και αρνητική τροπή το ότι είναι παίκτης ψυχολογίας.
6) Δεν είναι τόσο αγωνιστικό αλλά ο Matt είναι ο παίκτης που άλλαξε τη ρότα στη Κουμπάν του Γιώργαρου του Μπαρτζώκα.

Στα αρνητικά είναι το ότι δεν είναι σταθερός, και δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει σε κακές στιγμές σε ομάδα με βαρύ όνομα. Στα μάτια μου είναι μία φθηνή λύση που μπορεί να προσφέρει ως 8ος παίκτης που έρχεται ατομικά από την καλύτερη σεζόν.

Στη θέση 4 ο Evans που έχει ακουστεί αλλά έχει αργήσει να συμφωνήσει και ακόμα είμαστε σε αναμονή λόγω ΝΒΑ είναι μια πολύ καλή λύση ! Για τον συγκεκριμένο παίκτη έχω πολύ καλή άποψη. Εμπειρία , παραστάσεις, αθλητικότητα . Τελείωσε τη σεζόν με 9,7π - 6ρ - 1,2bl .



1) Ο Jeremy θα δώσει στην ομάδα στοιχεία που της λείπουν , διότι η αθλητικότητα του τον κάνει κυρίαρχο σε αυτό τον τομέα.
2) Στο ανοιχτό γήπεδο γνωρίζει να τρέξει σωστά και να δεχθεί γρήγορη πάσα αφού τελειώνει πολύ σωστά και δυνατά τις φάσεις.
3) Δεν υστερεί στην άμυνα , προσφέροντας λύσεις και σε άμυνα με αλλαγές με τα γρήγορα πόδια του και τα μακριά χέρια, χρησιμοποιεί κάθετα το κορμί του στα screens με Step up, και με την αθλητικότητα καλύπτει τις τρύπες στην άμυνα.

Αρνητικά φυσικά και έχει διότι υστερεί στο post game χωρίς καλό footwork Στην άμυνα επίσης στο post υστερεί. Είναι μία κίνηση που θεωρώ θα αρέσει και στο κόσμο αν και εφόσον ολοκληρωθεί.


Στη θέση 5 η επιλογή για πίσω από Μιλουτίνοφ είναι ο Devin Booker.

O ψηλός της Μπάγερν θεωρώ είναι αδικημένος όντας από το 2016 στην ίδια ομάδα. Τον είχα ξεχωρίσει από όταν αγωνίστηκε στην ομάδα της Σαλόν που συμμετείχε στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Φέτος έχασε μεγάλο μέρος της αγωνιστικής περιόδου λόγω τραυματισμού και δεν έχει μπει σε σκέψεις να φύγει.

1) Πολύ καλός παίκτης επιθετικά που θα σουτάρει και τρίποντα (1 περίπου ανά ματς) . Στις βολές και στα δίποντα είναι σταθερά καλός και το ποσοστό την φετινή σεζόν (60%) στο δίποντο διόλου αδιάφορο είναι.
2) Αρκετά γρήγορος ψηλός που μπορεί να προσφέρει παρα πολλές λύσεις επιθετικά
3) Έχει αγωνιστεί και στη θέση 4
4) Στο ανοιχτό γήπεδο τρέχει πολύ καλά ,βρίσκει του σωστόυς χώρους και είναι μάστερ στον δευτερευον αιφνιδιασμό. Συνήθως αν δεν λάβει τη μπάλα στα βήματα πηγαίνει για screen και επειδή η άμυνα βρίσκεται σε ανισορροπία αποκτά κατευθείαν πλεονέκτημα.
5)Τρομερός στο pick n roll ,που έξυπνα κρατάει με τον κορμό του τον κοντό ,ο αντίπαλος ψηλός ανγκάζεται να κρατηθεί στον κοντό παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο και έτσι δημιουργείται κενό που ο Booker το εκμεταλεύεται πλήρως. Σε αυτό βοηθάνε τα γρήγορα πόδια που έχει , αλλά και ότι ξέρει να κινείται off the ball .
6) Πολλές φορές θα τον δούμε να κανει pick n pop, δηλαδή μετά το screen να μην κόψει προς το καλάθι αλλά να κάνει ή παράλληλη ή outside κίνηση. Με κακό σουτερ για baller είναι σύνηθες. Ενας τέτοιος είναι ο Jovic .

Για πίσω από τον Νίκολα είναι τοπ λύση διότι είναι 28 χρονών με ύψος 2.05, έχει δείξει ότι το επίπεδο του είναι για Eυρωλίγκα. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ως δεύτερος ψήλος, θεωρητικά, διότι σε μία μεγάλη σεζόν όλοι πρέπει να προσφέρουν έχοντας συγκεκριμένο ρόλο. Βεβαίως είναι ακριβή λύση κοντά στο εκατομμύριο οπότε ένας φθηνός παίκτης είναι ο Gavin Ware που φέτος έπαιξε στη Ντιζόν.

Στα 10 από τα 14 ματς που έπαιξε είχε διψήφιο αριθμό πόντων με 55,8% και 76% στις βολές με 5ριμπαουντς. Για δεύτερος και εφόσον σκεφτούμε πως το οικονομικό βάρος θα πέσει στους κοντούς τοτε ως μία δεύτερη  λύση ως να ξεκουράζεται ο Νίκολα είναι καλή λύση.Για κάτι παραπάνω έχουμε τον DB μαζί με Νίκολα και Λεντέυ ως τρίτο 4αρι και τρίτο 5αρι θα βρει χρόνο συμμετοχής και ως τρίτος δεν θα φαίνονται τόσο οι αδυναμίες του γιατί θα τον κρίνουμε και διαφορετικά.




Το ρόστερ διαμορφώνεται ως εξής:

🏀 Goss-Koniaris-Norris Cole/Joe Young
🏀🏀Spanoulis-Marinkovic-Hilliard
🏀🏀🏀Papanikolaou-Hilliard-Vezenkof-Pokousevski
🏀🏀🏀🏀Printezis-Evans-Leday
🏀🏀🏀🏀🏀Milutinov-Booker-Leday

Οι κινήσεις μετα την περσινή αποτυχία είναι από παίκτες που έχουν αγωνιστεί ήδη στην Ευρωλίγκα εκτός του Joe Young που είναι τέτοιος παίκτης που όποιο ρίσκο και να πάρεις θα το αξίζει 100% . Το μπάτζετ δεν είναι πολύ υψηλό διότι δεν έχεις το συμβόλαιο του Τιμα,Μαντζαρη που έφτανε χωρίς τις οποιες μειώσεις στο 1,8 αθροιστικά.Περίπου στα 10εκατομμύρια θα ήταν θεωρητικά το μπάτζετ. Δεν ταιριάζουν όλοι στο στυλ του Μπλατ αλλά όταν είσαι προπονητής τέτοιου επιπέδου προσαρμόζεσαι στο υλικό που έχεις. Το ρόστερ είναι εφόσον δεν θα αγωνιστούμε στο ελληνικο πρωτάθλημα χωρίς δηλαδή περιορισμό ξένων. Ευχαριστώ και παλι τον Μαικ που μου έδωσε την ευκαιρία αυτή. Καλό καλοκαίρι παίδες.

ΥΓ1) Υπάρχει κάποιος που στεναχωρήθηκε με ΑΣΕΑΔ; Μέχρι τέλους δεν είπαμε ρε μάγκες; Μέχρι τέλους λοιπόν και όταν βγουν τα διαρκείας εκεί πρέπει να υπάρξει στήριξη.

ΥΓ2) Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσε μία υπόσχεση στο συνέδρειο. Αν δεν το τηρήσει θα πέσουν κορνέδες το ξέρουν και οι πέτρες , αν το τηρήσει είμαστε όλοι κοντά.

ΥΓ3) Υπομονή και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου